Perusvinkkejä meikkisiveltimille

Eräs lukijani pyysi minulta neuvoja meikkisivellinten käyttöön liittyen. Kirjoittelin sattumoisin aiheeseen liittyvän tekstin työharjoittelussa ollessani ja ajattelin, että voisin tuoda sen hieman varioituna jakoon tänne omankin blogini puolelle.

Tässä siis muutamia kysymyksiä ja vastauksia meikkisiveltimistä ja niiden käytöstä niille, joille pienet perusvinkitkin ovat tarpeen!

Onko tiheä vai löysä sivellin parempi?
Siveltimen harjasten tiheys määrittää värin määrän ja intensiivisyyden. Tiheämpi, napakka sivellin nappaa itseensä enemmän tuotetta ja tekee peittävämpää jälkeä kun taas harvempaan ja taipuisempaan siveltimeen tarttuu vähemmän tuotetta ja sen tekemä jälki on läpikuultavampaa. Tämän vuoksi esimerkiksi puuterille kannattaa valita melko löysä sivellin, mutta vaikkapa mineraalimeikkipohjalle peittavämpää jälkeä hakiessa napakampi sivellin. Luomiväreissä napakammalla siveltimellä saa tuotua enemmän väriä luomille kun taas löysemmällä on hyvä häivytellä.

Mistä kohti siveltimestä tulisi pitää kiinni?
Mitä lähempää siveltimen harjasosaa pidät siveltimestä kiinni, sitä tarkempaa ja intensiivisempää jälkeä saat. Vastaavasti taas mitä kauempana siveltimen varressa otteesi on, sitä kevyempää jälkeä siveltimellä syntyy. Käytännössä siis esimerkiksi mineraalimeikkipohjaa kasvoille kabukilla pyöritellessä napakka ote läheltä harjasosaa toimii hyvin, mutta jos puolestaan tahtoo vältellä poskipunaövereitä saa kevyempää jälkeä tehtyä helpommin, kun pitää kauempaa varresta kiinni.

Kannattaako valita synteettisiä vai luonnonkarvaisia siveltimiä?
Synteettiset siveltimet toimivat parhaiten voidemaisille tuotteille. Niiden liukkaat harjakset sopivat parhaiten esimerkiksi meikkivoiteelle, peiteaineelle, huulimeikeille tai geelimäisille rajaustuotteille, sillä ne liukuvat tuotteissa ja ihon pinnalla vangitsematta meikkituotetta itseensä. 
Luonnonkarvaiset siveltimet puolestaan levittävät puuterimaiset tuotteet pehmeästi, mutta eivät ole välttämättömyys, sillä myös erilaiset synteettiset siveltimet sopivat puuterimaisille tuotteille hyvin. Itse käytän eniten synteettisiä siveltimiä, sillä nykyteknologialla toteutettuina ne tuntuvat ihollani usein parhailta.

Synteettinen sivellin ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita sileää sivellintä ja luonnonharjaksisiakin siveltimiä on monen laatuisia.

Kumpi on parempi: puuterivippa vai puuterisivellin?
Vastaus riippuu täysin siitä, millaisen lopputuloksen tahtoo. Kun puuterin painelee kasvoille vipalla, syntyy mattaisempi ja iholla pidempään kestävä lopputulos. Siveltimellä pyyhkäistessä kasvoille jää vähemmän puuteria, jolloin lopputulos myös on kevyempi ja kuulaampi.

Millaisella siveltimellä olisi parasta tehdä kasvoille varjostuksia?
Varjostit sitten luomia tai muotoilit kasvojasi, valitse pyöristetympi, kärkeä kohti kapeneva suippo ja pullea meikkisivellin tasapäisen sijaan, jolloin lopputuloksesta tulee pehmeämpi ja meikkituote häivyttyy paremmin.

Millainen sivellin sopii kulmatuotteiden levitykseen?
Käytä kulmakarvojen muotoiluun napakkaa kapeaa, mutta viistotun mallista sivellintä yhdessä puuterimaisen, voidemaisen tai geelimäisen kulmavärin kanssa, jolloin lopputuloksesta tulee tarkka, muta pehmeän näköinen. Liian taipuisa tai paksu sivellin tekee lopputuloksesta helposti suttuisen näköisen.

Onko teillä mielessä joku siveltimiiin liittyvä asia, joka askarruttaa mieltä?

5 kommenttia artikkeliin ”Perusvinkkejä meikkisiveltimille”

  1. Outoo, että se maanantainen uutuudet postaus on jäänyt kokonaan pois. Se oli hyvä……

    • Yritän palata niihin taas syksyllä kun olen kotona ja ehdin koostaa niitä. Nyt en ole valitettavasti ehtinyt, nämäkin postaukset ovat toukokuussa ajastettuja. :/

  2. Entä sitten siveltimien hoito? Kuinka usein olisi hyvä pestä ja millaisilla aineilla mitäkin sivellintä?

    • Tässä yksi vinkki puhdistukseen:
      http://www.ostolakossa.com/2015/07/maailman-paras-sivellinputsari.html
      Jos samoja siveltimiä käyttää säännöllisesti, kannattaisi meikkipohjasiveltimet pestä viikon parin välein. Puuterisivellin ehkä viikoittain, aurinkopuuterisivellin ja poskipunasivellin parin viikon välein. Voidemaisille tuotteille käytettävien siveltimien peseminen kannattaa tehdä useammin. Peiteainesiveltimen voi pestä parin käyttökerran jälkeen ja meikkivoidesiveltimen jopa joka tai ainakin parin käyttökerran jälkeen. Luomivärisiveltimet voi myös pestä viikon tai parin välein käytöstä riippuen. 🙂

Kommentointi on suljettu.