Perfect… or not?

Luulin, että minulla oli käytössäni täydellinen setti UV-säteilyä vastaan:

Ensin iholle Eucerinin SPF 50 Sun Fluid Mattifying face -lotionia, päälle bareMineralsin mineraalipohjaa ja tarvittaessa vielä päälle uusinta ostostani, eli bareMineralsin jauhemaista SPF 30 mineraaliaurinkosuojaa.

Eucerinissa on hyvät suoja-aineet jopa syvälle iholle menevää UVA-I -säteilyä vastaan (UVB- ja UVA-II -suojien lisäksi) ja bareMineralsin meikkipohja toisi lisää suojaa UVA-II ja UVB-säteilyä vastaan ihon sävyn tasoittamisen lisäksi ja uusin hankintani bareMineralsin mineraaliaurinkosuoja SPF 30 (tästä tuotteesta tulossa tarkempi postaus) puolestaan vahvistaisi vielä suojaa UVA-II -säteilyä ja samalla UVB-säteilyä vastaan ja olisi näppärä tuote pyöritellä kasvoille hikoilun aiheuttamaa kiiltelyä vastaan. Mahtava kombo, jonka luulisi varmasti kykenevän suojaamaan tehokkaasti.

Boy, was I wrong!

Kosmetiikan kemia on siinäkin mielessä erittäin mielenkiintoista, ettei siitä luultavasti voi koskaan tietää kaikkea. Aina kun luulee tietävänsä jostain aihealueesta edes tarpeeksi, oppiikin jotain totaalisen mullistavaa. Ja välillä tämä mullistus pistää ärsyttämään.

Tällä kertaa googlettelu paljasti minulle jotain hyvin yllättävää.

Kosmetiikkahan on pelkkää kemiaa ja kaikki aineet eivät vaan aina ole keskenään yhteensopivia. Yksi yhteensopimaton kombo ovat nimittäin Avobenzone (toiselta nimeltään Parsol 1789 ja INCI-nimeltään Butyl Methoxydibenzoylmethane) ja mineraalimeikkien Titanium Dioxide, jota ei ole pinnoitettu (nestemäisissä meikkivoiteissa näin on ilmeisesti yleensä tehty ei-mieluisien raktioiden välttämiseksi, joten ongelmana ovat sitten kai vain nämä puhtaat mineraalimeikit).

Päällekäin laitettuna Titanium Dioxidi (UVB- ja UVA-II -säteilyltä suojaava) heikentää Avobenzonen tehoa (UVA-I ja UVA-II -säteilyiltä suojaava). Kivaa, kun ottaa huomioon, että mineraalimeikeissa taitaa lähes aina olla Titanium Dioxidea ja Avobenzone on yksi yleisimpiä UVA-säteilyä vastaan käytetyistä suoja-aineista nestemäisissä tuotteissa!

Back to square one, siis.

Nyt minulla on sitten loistavia aurinkosuojatuotteita, jotka eivät toimi yhdessä, mutta eivät ole täydellisiä yksinäänkään.

Eucerinin Avobenzonea sisältävä SPF 50 Sun Fluid Mattifying Face on loistava aurinkosuojatuote, joka paitsi suojaa hyvin, tuntuu myös iholla kohtuullisen miellyttävältä. Harmi vaan, että ihoni sävy kaipaa tasoitusta enkä tahtoisi laittaa tämän päälle nestemäistä meikkivoidetta. Pitääköhän minun tyytyä meikkipuuteriin tämän kanssa ja toivoa, että sen Titanium Dioxide -partikkelit ovat sitten varmasti pinnoitettuja (näin ainakin olettaisin)?

BareMineralsin mineraalimeikkipohja suojakertoimella 15 on mahtava tuote, mutta yksinään tuosta ei ole oikein mihinkään muuten kuin meikkituotteena. Suojakerroin 15 on varsin matala enkä välttämättä edes laita tätä iholleni tarpeeksi, jotta suojakerroin toteutuisi. Pohjassa on Titanium Dioxiden (12,6%) lisäksi Zinc Oxidiea 21%, eli tämä voisi kyetä suojaamaan myös syvemmälle menevältä UVA-I -säteilyltä. Harmi vaan tosiaan, että suojakerroin on noin matala.

Hankkimassani bareMineralsin Natural Sun Screenissa on jo suojakerroin 30, johon olisin kyllä jo oikein tyytyväinen, mutta tämä ei sisällä muuta suoja-ainetta kuin Titanium Dioxidea, joka kyllä suojaa hyvin UVA-II ja UVB-säteilyiltä, muttei siltä syvimmälle menevältä UVA-I -säteilyltä. Hmph. Olisiko ollut ihan liikaa pyydetty, että tässäkin olisi ollut sinkkioksidia? No, onneksi tätä voi sentään käyttää yhdessä bareMineralsin tavallisen pohjan kanssa, jolloin syntyy jo todella hyvä kombo.

Mutta kyllä osaa taas olla pienen kosmetiikkaihmisen elämä hankalaa ja taas kertaalleen tuli todettua, kuinka tieto vaan lisää tuskaa.

Onneksi en kuitenkaan jäänyt lannistettuna maahan makaamaan vaan päätin etsiä sopivan aurinkotuotteen, joka suojaisi hyvin myös UVA-säteilyltä, mutta ei sisältäisi Avobenzonea. Mineraaleistanihan minä en luopuisi enkä luota siihen, että pyörittelisin iholleni tarpeeksi paksun mineraalipakkelin, joka kykenisi suojaamaan ihoani kunnolla. Etsintärumbaa ei yhtään helpottanut se, että tahdoin tuotteen muutenkin olevan mahdollisimman kevyen tuntuinen ja mielellään mattapintainen, mutta silti vahvalla suojakertoimella varustettu.

Uskoisin kuitenkin löytäneeni ratkaisun dilemmaani.

Ratkaisuni tulee olemaan Shiseidon Aasiassa myytävän Anessa-linjan Perfect Smooth Sunscreen SPF 50+ PA+++, jossa on sekä hyvä UVB-suoja että hyvä UVA-suoja (mm. Tinosorb S). Tätä on hehkutettu netissä niin paljon, etten uskonut voivani mennä pieleen tämän kanssa, joten tilasin tämän Mansikkanetistä ja voi luoja, näin parin kokeilukerran jälkeen voin kyllä kertoa tämän olevan täydellinen tuote! Palaan tähän tarkemmin erillisessä postauksessa.

Tähän täydellisten aurinkosuojatuotteiden etsimiseen sai uppoamaan kivasti rahaa, mutta rakkauta ja ryppyjen torjuntaahan ei kumpaakaan voi mitata rahassa…

Ja koska näin ”tieteellisempien” juttujen yhteydessä joitakin voivat lähteet kiinnostaa, niin tässäpä näitä:

http://en.wikipedia.org/wiki/Avobenzone
http://www.smartskincare.com/skinprotection/sunblocks/sunblock_avobenzone.html
http://www.koboproductsinc.com/Downloads/NYSCC-Avobenzone.pdf

Totean kuitenkin jälleen, etten itse ole mikään ammattilainen näissä asioissa ja että tietoni perustuvat vain itse lukemiini ja oppimiini asioihin. Suhtaudu siis varauksella kaikkeen internetistä lukemaasi ja goolgettele itse, jos lisäinfo kiinnostaa.

Lisäksi muuten mainitisin vielä, että en siis kehota jokaista aina ulosmennessään uittamaan itsensä SPF50 aurinkovoiteessa ja välttelemään aurinkoa hullunlailla. Itse kehotan suojaamaan kasvot, kaulan ja dekolteen (sekä halutessaan käden selkämykset) aina auringolta hyvin, sillä niissä UV-säteilyn aikaansaamat ikääntymisen merkit näkyvät selkeästi ajan myötä.

Moni on sanonut, että pitäähän ihmisen sitä aurinkoa saada, jotta kroppa saa D-vitamiinia ja tätä mieltä minäkin olen. Päivittäinen 15 minuutin aurinkoannos auttaa kroppaa saamaan tarvitsemansa D-vitamiinin, mutta tämä ei tosiaankaan tarkoita, että juuri kasvojen, kaulan ja dekolteen olisi saatava sitä aurinkoa. Kasvot ovat läpi vuoden alttiina UVA-säteilylle kun taas Suomessa sääret ja käsivarret saavat yleensä puolet vuodesta vapaata tästä. Sen vartin aurinkoannoksen ilman suojakerrointa voi antaa myös muille ihoalueilleen kuin kasvoille!

42 kommenttia artikkeliin ”Perfect… or not?”

  1. PA+++ tarkoittaa käsittääkseni, että PPD on 8 paikkeilla? Tästä syystä ainakin tyypit MUA:ssa (Makeupalley) suosivat paljon Euroopassa tehtyjä aurinkosuojia.

  2. Huh, ku menee monimutkaseks!:P Mut kiitos tosi paljon et jaksoit selvittää noi yksityiskohtaisesti ja jakaa tietosi meille muille:) Tästä on todella paljon hyötyä minulle omassa aurinkosuojanmetsästyksessä!

    Täytyy olla vaan kiitollinen, että palkkapäivä ei ollut vielä tänään koska muuten olisin jo hipsinyt apteekista hakemaan tuon Eucerinin, kun viime kesänä jo tykästyin sen vastaavaan vartalotuotteeseen..

  3. Iltoja! Voisitko harkita joskus tekeväsi videopostia, missä näyttäisit miten luoda noilla BareMineralseilla hyvä ja peittävä pohja? Olen käyttänyt niitä jo kuukauden päivät, mutta vieläkään en osaa luoda pohjaa, joka peittäisi edes pienet ihovirheet, saati sitten isompia finnejä. Luin sinun kirjoittamat vinkkisi täältä ja tietääkseni toimin meikkien kanssa ihan oikein, mutta jokin tässä nyt mättää kun minkäänlaista peittoa ei meikki anna…

  4. Pakko kertoa, että olet seikkaillut minunkin unessani.:D
    Kävelin siinä kadulla yhden ison pankin kohdalla ja toisen kerroksen iso ikkuna oli auki. Se oli teidän asuntonne ja jotenkin näin sinne sisälle aika hyvin. Wantsu istui sohvalla (hänellä oli tummat hiukset) ja sinä hiippailit ympäriinsä ylellinen, valkoinen kylpytakki päällä ja jaloissasi kopisivat lattiaa vasten sellaiset vaaleanpunaiset korolliset strutsinsulilla koristellut "aamutossut".
    Kokonaisuuden kruunasi paksu, vihreä naamio kasvoillasi. 😀

  5. Rähmä, tuota Anessan voidetta ei ole enää Mansikkalassa. :/ Itse mietin Shiseidon aurinkosarjan Very High Sun Protection SPF 50 (For Face) -purkin tilaamista kesän Egyptin-matkaa varten. Suomessa Cliniquen Superdefense tuntuisi riittävän, ainakaan en pala (ja minähän palan todella helposti). UVA-säteilyn vaikutusta ei tietenkään voi nähdä ennen kuin vuosien päästä, koska en myöskään rusketu.

  6. Nämä sinun aurinkovoidetietoiskut ovat tosi hyviä! Juuri suunnittelin kasvoille tarkoitetun aurinkovoiteen tilaamista netistä ja edellisessä aurinkovoidepostauksessasi toit esiin aika mielenkiintoisen seikan, jota itse en ollut edes ajatellut: Isot kosmetiikkatalot kuten esim. Lancome pystyvät käyttämään tutkimuksiin enemmän rahaa kuin pienemmät ja siten tuotteiden suojateho kenties on parempi. Olin jo suunnitellut suosikkisarjani Decleorin aurinkovoiteen tilaamista (Decleor Aroma Sun Expert Protective Anti-Wrinkle Cream SPF30 for Face)mutta aloin miettimään, mahtaako tuo Decleorin tuote sittenkään olla suojateholtaan kovin hyvä. Onko sinulle Decleorin aurinkotuotteet yhtään tuttuja? Toinen vaihtoehtoni on Clarins (Clarins Sun Wrinkle Control Cream High Protection UVB 30), Clarinsilla ainakin on aika laaja aurinkovoidevalikoima, mutta mahtaako laatu ja suojateho olla hyvä?

    Perjantaiterkuin Kirsi

  7. Onkohan Youngbloodin meikkipohjan kanssa sama homma? Olin nimittäin ajatellut kokeilla, sitä kun pystyy nykyisin testaamaan paikallisessa apteekissa! 🙂

  8. Kerroit jossain vaiheessa täällä kokemuksiasi siitä Natural Coden rajaustussista. Olen aika aloitteleva rajaaja ja ostin sitten sen käyttööni. Illalla harjoittelin pari kertaa ja tussista tuli ohutta, mustaa ja aika terävää jälkeä. Nyt rajasin toisen silmäni, johon väri tuli myös hyvin, mutta toisen silmän kohdalla väri lakkasi kuin seinään ja efekti oli kuin kuivahtaneella piirustustussilla. Väri muistutti pikemminkin harmaata ja vaikka kuinka yritti, ei kynästä tullut käytännössä mitään jälkeä, vähän suttua vaan. Yritin ravistella ja pitää kynää hetken korkki alaspäin, mutta teinkö jotain väärin, kun väriä ei tule enää juuri ollenkaan vai kuuluuko tämä tussiin?

  9. voi, kerroit/mainostit taas liian myöhään mansikkanetistä tilaamista, kun eipä siellä enää kyseisiä tuotteita ole. 🙁
    no mutta, tilasin sitten muuta kautta Neutrogena Ultra Sheer Dry Touch Sunblock spf100+ -tuotteen.
    oletko itse tutustunut neutrogenan aurinkosuojatuotteisiin?

  10. Siis aurinkorasvan suojakerroin heikkenee ton baremineralssin kanssa? Voisiko sen käyttämisestä olla kuitenkin jotain hyötyä vai onko tosiaan yhtä tyhjän kanssa? 🙁 Äkkiä infoa meille tuosta Shiseidosta !

  11. Minä olenkin tässä juuri miettinyt, mitä aurinkotuotteita sitä mineraalipohjan kanssa voisi käyttää. Pakko se on varmaan pyytää mieheltä valmistujaislahjaksi tuommonen puteli 😀

  12. Kiitos tästä postauksesta, hyvä että ehdin lukea tämän ennen aurinkosuojan hankkimista. Ajattelin nimittäin ostaa just tuon sun suositteleman eucerin aurinkosuojan meikkipohjan alle käytettäväksi mutta pitääkin etsiä joku muu.. Nestemäisiin meikkivoitetisiin en enää palaa.
    Tiedätkö muuten kuinka paljon tuo Titanium Dioxide sitten mitätöi aurinkosuojan vaikutusta? Käyttämässäni mineraalipohjassa lukee "may contain titaniumdioxide" . Eli jos on tuo SPF 50 niin kumoutuuko se kokonaan?
    Jos löydät muitakin aurinkosuojia joita voi käyttää mineraalimeikkivoiteiden kanssa niin voisitko kertoa niistä lisää? 🙂

  13. En löytänyt yhtään nettikauppaa josta tota shiseidoa saisi tilattua 🙁

  14. Loistava postaus, itselläkin käytössä baremineralsit ja aurinkosuoja niiden alle ollut etsinnässä! Etsinnässä on myös aurinkosuoja vartalolle, jota voisi käyttää päivittäin ja jossa olisi vähintään 30 suojakerroin, olisiko sinulla suositella jotain tuotetta? Toivoisin, että se olisi tavallisen vartalorasvan tapaista, ei siis tahmaavaa tai muuten iholla limaiselta tuntuvaa kuten kaikki tähän asti kokeilemani.

  15. Anonyymi: PA+ tarkoittaa noin 2-4, PA++ tarkoittaa 4-8 ja PA+++ tarkoittaa enemmän kuin kahdeksan. Aasiassa asteikko loppuu kasiin, eli tuo voi olla kahdeksan ja puoli tai vaikka 20. 🙂

    shiny: Minä käytän kyllä tuon mielelläni kesällä ihan juuri auringossa kunnolla ollessa ja nestemäisen pohjan allahan tuo toimii hyvin. 🙂

    Anonyymi: Tällä hetkellä minulla ei ole oikein mitään demostroitavaa ihollani. :/ Kaikkien juttu bM ei toki vaan ole, mutta toivottavasti saat toimimaan.

    Tiina: Hahaa! 😀

    Heidi: Höh, harmi kun on loppu. :/

    Kirsi: En nyt siten oikein osaa sanoa noista mitään faktaa. :/

    Mari: Lähes kaikissa pohjissa on Titanium Dioxidea, myös YB:ssä. 🙂

    Anonyymi: Höh, ei kyllä pitäisi noin toimia. Laita postia Lumenelle http://lumene.fi/default.asp?docId=21534, selkeästi viallinen tuote.

    veeveera: Noista olen kyllä kuullut, mutta en sen tarkemmin vielä tutustunut. 🙂

    Anonyymi: Ei polttavan UVB-suojakerroin vaan avobenzonen suoja, joka suojaa syvemmälle menevää ja ryppyjä aiheuttavaa UVA-säteilyä vastaan. Ja siis sama lähestulkoon kaikkien mineraalimeikkien kanssa.

    Nekku: Avobenzonia kannattaa silloin tosiaan välttää, jos haluaa kaiken hyödyn. 🙂

    Anonyymi: Tuo SPF 50 kertoo vain UVB-suojan ja UVA-suoja on siitä vähintään 1/3 ja siihen UVA-suojaan tuo vaikuttaa. Käsittääkseni vain heikentää, mutta en tiedä yhtään minkä verran. Yleensä Titanium Dioxidea on silti, vaikka lukeekin may contain -listalla, sillä jotkut ilmeisesti laskevat sen vain väriaineeksi, jotka voi noin´ilmoittaa. 🙂

  16. Anonyymi: No voi harmi. Ehkä pian taas mansikkalassakin. Ebaysta varmaan saa ja eräs lukijani vinkkasi minulle tämän sivuston: http://ichibankao.com/shiseido_anessa.aspx.

    Lily: Minulla on todella vähän kokemusta noista koko kropan aurinkovoiteista, mutta nämä uudehkot sprayt ovat usein miellyttäviä iholla (L'oreal, Nivea, Garnier…). 🙂

  17. Kyseisen Eucerinin aurinkosuojan INCI kertoo tuotteen itsensäkin sisältävän tuota Titanium dioxidia, onko se sitten tässä tuotteessa sitä "pinnoitettua"?

  18. Heippa ! Osaisitkohan auttaa.. Mulla on jatkuvana ongelmana, etten voi käyttää edes tavallista huulirasvaa, tai siis voin, mutta jälki on kamalaa. Ensin kaikki sujuu hyvin, mutta jo noin puolen tunnin kuluttua se itse "rasva" herääntyy ällöiksi valkoisiksi ns kokkareiksi huulille, ja saa huuleni näyttämään järkyttävältä. Sama juttu huulikiiltojen kanssa. Onkohan asialle mitää tehtävissä?
    t. tyttö, joka rakastaa huulikiiltoja

  19. Tuota tuota – minä vähän epäilisin että avobenzonista ja titaanidioksidista tulisi isoa ongelmaa. Avobenzonen auringonsuojatehohan (kuten muittenkin suoja-aineiden) laskee ajan myötä, pitkin päivää, kun aine hajoaa valossa. Toiseksi, kun titaanidioksidi on eri tuotteessa kuin tämä Avobenzone eli aurinkosuoja imeytyy ihoon ensin ja sitten tehdään mineraalimeikki erillisellä tuotteella, niin tuskin se vie tehoja alemmalta kerrokselta merkittävästi.

    Ja kun ei tiedetä edes onko titaanidioksidi päällystettyä vai ei. Yhdessä tuovat varmasti riittävän hyvän suojan ainakin Suomen olosuhteisiin. Pitäisi itsekin aktivoitua tuon bM:n lisäksi. Suositteletko muuten tuota uutta bM natural sunscreenia kiiltävänaamaiselle?
    /Peppi

  20. Pepille kiitos mielipiteestä, aloin jo hätääntyä että eikö sitten mikään aurinkovoide toimi mineraalipohjan kanssa, mutta perustelusi osui ainakin omaan logiikkaani.

    Ja pääasia on että nassu ei kärähdä eli UVB-suoja säilyy, tuosta vanhenemisesta en ole niin hysteerinen koska kyllä se iho rypistyy joka tapauksessa ennemmin tai myöhemmin.

    Eiköhän mineraalienkin kanssa jonkin tason UVA-suoja säily, koska titaanioksidi tosiaan vain laskee avobenzonen vaikutusta, ei poista sitä kokonaan. Menee aika mahdottomaksi tuon aurinkosuojan löytyminen muuten. Onneksi asutaan Suomessa jossa aurinkoinen kausi on vain rajoitetun ajan vuodessa. =)

  21. Tämä kommenttipa ei aurinkosuojiin liity mitenkään, mutta olisi mahtavaa jos voisit postata hyvin vaaleaihoisille maitonaamoille, niinkuin ystäväni sen kauniisti muotoili, sopivia meikkivoiteita/ja tai -puutereita?

    Itselläni on sekaiho, jossa on t-alueella jokunen finni. Kuitenkin kaikki vaaleimmatkin meikkivoiteet ovat punasävyiselle iholleni asteen tai pari liian tummia! Tästä olisi valtavasti apua, kiitos jo etukäteen!

  22. Jättääkö tuo voide siis ihon täysin mataksi? Ihoni rasvoittuu aika paljon, jo tunnin parin päästä iho kiiltää ja kunnolla. Ainoat voiteet jotka on jättänyt ihoni mataksi on olleet Vihyn Normaderm päivävoide ja pro mat spf 15, joka on tällä hetkellä käytössä (ei nekään toki läheskään koko päivää mattana pidä).

    Osaisitko suositella kosteuttavaa kasvovettä, joka imeytyy melko hitaasti, koska olen todennut että kosteusvoide on paljon helpompi levittää kostealle iholle? 🙂

  23. Anonyymi: Uskoisin olevan, sillä muutenhan se olisi tuotteessa turha eikä säilyisi kunnollisena, jolloin tuotteen UVA-suoja ei testauksissakaan olisi ollut oikea. 🙂

    tyttö, joka rakastaa huulikiiltoja : Nyt on kyllä hankala sanoa näkemättä. Ovatko huulesi yhtään kuivat? Kuorinta ja yöllinen kosteutus auttaisi silloin. Toisten huulet ovat toisaalta vaan sellaiset juonteikkaammat, joihin meikki saattaa helposti kertyä. :/

    Peppi: Tästä on aika paljon näköjään netissä juttua ja uskon itse vahvasti tuohon heikentymiseen, kemiaahan tämä kuitenkin on ja suuri osa aineista varmasti reagoi jollain lailla keskenään. Ja mineraalimeikeissähän titanium dioxide ei ole päällystettyä, sillä puhtaat mineraalimeikit eivät "salli" päällysteeksi kelpaavia aineita. 🙂
    BM:n suoja sopii loistavasta kiiltävänassuisille, sillä jättää kivan rasvattoman pinnan ja tuota voi lisäillä halutessaan kuin puuteria. 🙂

    Anonyymi: En ole varma, mutta kultainen on ilmeisesti vedenkestävä?

    Mirssiina: Varmasti ihan hyvä, sillä siinähän on vain fysikaalisia suojia. 🙂

    Herbina: Rypistyy kyllä, mutta 80% tulee auringosta ja itse voi vaikuttaa, minkä määrän siitä 80% sitten tahtoo. 😉
    Ja toki mineraalimeikeissä on ylenssä sinkkioksidia, joka pitää UVA-suojaa yllä. 🙂

    Anonyymi: Tuo on ollut jo itseasiassa pidemmän aikaa mietinnässä, lupaan ottaa toteutukseen jossain vaiheessa. 🙂

    Sof: Matta ja samettinen, muttei kiristävän matta. 🙂
    L'orealin ja Lancomen lähes geelimäiset kuivan ihon kasvovedet (vaaleanpunaisia, nimet hukassa…) imeytyvät hitaasti koostumuksensa vuoksi. 🙂

  24. Tuolla mansikkanetissä näytti olevan kolmea eri Anessan aurinkotuotetta, käykö noi kaksi muuta sitten mineraalimeikin kanssa, eli ts. päädyitkö tohon SPF 50 voiteeseen vaan ton korkean suojakertoimen takia? 🙂

  25. Minulla on Anessan fysikaalinen suoja, mutta tuntuu että se korostaa mustapäitä, siis kun laitan sen päälle nestemäistä meikkivoidetta, jäävät mustapäät ikään kuin reikinä esiin. Sitten niitä pitää täytellä… luuletko että niin kävisi tuon Perfect-suojankin kanssa?

  26. Heitu: Päädyin tähän luettuani tästä versiosta ja sen mattaisuudesta ja tasoituskyvystä paljon eikä korkea suojakerroinkaan ollut haitaksi (toki SPF 30 olisi myös riittänyt, mutta tätä kehuttiin kovasti). Ja supertyytyväinen olen kyllä ollutkin. 🙂

  27. Okei 🙂 Eli noiden kahden muunkaan ei siis pitäisi sisältää Avobenzonea ja sopivat myös mineraalimeikin kanssa? Itse en ainakaan löytäny inci-listoja tuolta sivuilta tms. Tosin ei tota sun tilaamaa tuotetta siellä sivuilla tosiaan enää edes näytä olevan :/

  28. Heitu: En ole nähnyt noiden muiden INCI-listoja, joten en tiedä, sisältävätkö Avobenzonea. Tuskin, kun tämäkään ei, mutta varmasksi en osaa sanoa.

  29. Kobon tutkimusasetelma ei valitettavasti vastaa paljoakaan päivittäistä aurinkosuojausta:

    1) Tutkimuksessa mineraali sekoitettiin avobenzoneen; kosmetiikassa avobenzone ja mineraali kerrostetaan (lisäksi aurinkovoiteen kemikaalien annetaan imeytyä ihoon ennen mineraalin lisäämistä).

    2) Tutkimuksessa sekoite altistettiin viikoksi valolle; päivittäiskosmetiikassa aurinkosuojattu iho altistuu valolle muutamia tunteja. (Lisäksi ei ole kauhean selvää, kuinka voimakas tutkimuksen valolähde oli verrattuna auringonvaloon.)

    3) Tutkimuksessa käytettiin puhdasta, stabiloimatonta avobenzonea; oikeissa aurinkosuojissa käytetään lukuisia kemiallisia aineita (esim. octocrylene) avobenzonen stabilointiin. (Tosin ei ole selvää, vähentääkö tämä mineraalin aiheuttamaa avobenzonen heikkenemistä, vai pelkästään avobenzonen inherenttiä epästabiilisuutta.)

    Toisin sanoen jatkotutkimuksia kaivattaisiin kipeästi – mutta kukapa niitä tekisi, kun
    "positiivista" tutkimustulosta ei voi patentoida ("negatiivinen" tutkimustulos on tietysti kemikaalivalmistajien, kuten Kobo, etu).

  30. Hei Virve! Olen juuri pähkäillyt uuden aurinkorasvan ostoa ja erityisesti kasvoille ajattelin hankkia ihan omansa. Tutkin kaupassa L'Orealin ja Nivean kasvoille tarkoitettuja aurinkosuojia, jotka molemmat ovat "ryppyjä vastaan". Nivean voide on DNAge Cell Protection Anti-Ageing Face Sun Cream kertoimella 30. L'Orealin taas Anti-Ageing Sun Protector Face Cream Sensitive Skin ja myös suojakerroin 30. Olen aina ajatellut, että nuo Nivean DNAge-tuotteet ovat suunnilleen 50-vuotiaille ja siitä ylöspäin, joten en tiedä käykö tuo Nivean ihan minulle (ikää 23)? Joten tiedätkö/osaatko arvioida, ovatko nuo molemmat voiteet tarkoitettu vähän iäkkäämmille ihmisille, vai voisiko nuorempikin noita käyttää? Ja mitä mieltä olet auringonoton jälkeen käytettävistä after sun -voiteista? Onko niistä todella hyötyä?
    Sitten, kaapissa on vielä pari vuotta vanhaa aurinkorasvaa, joten voiko sitä vielä käyttää? Purkissahan lukee se 12M, mutta mitä sen vuoden jälkeen tapahtuu, häviääkö esim. teho? Otan kuitenkin aika harvoin aurinkoa, joten sen takia rasvatkaan eivät kulu kovin nopeasti…
    Kiitos jo etukäteen! 🙂

  31. Anonyymi: Sopivat myös nuoremmalle iholle, Niveaakinhan markkinoidaan vaan ennaltaehkäisevänä tuotteena.
    Jos iho on palanut, rauhoittavat after sunit mukavasti. Muuten tavallinen kosteusvoide tekee saman tehtävän.
    Aurinkotuotteen teho laskee ajanmyötä,eli omalla vastuulla voi vanhempiakin käyttää mikäli koostumus ja tuoksu eivät ole selkeästi muuttuneet. 🙂

  32. Heippa taas!
    Ostin siis tämmöisen sanahirviö-aurinkovoiteen:

    Neutrogena Ultra Sheer Dry-touch Sunblock SPF 100+
    (with helioplex broad spectrum uva-uvb)!

    Tässä lukee että
    -waterproof, sweatproof
    -non-comedogenic (won't clog pores)
    -oil free
    -PABA free

    Active ingredients:
    Avobenzone 3 %
    Homosalate 15 %
    Octisalate 5 %
    Octocrylene 10 %
    Oxybenzone 6 %

    Inactive ingredidents:
    Water, Styrene/Acrylates Copolymer, Silica, Beeswax, Cyclopentasiloxane, Ethylhexylglycerin, Acrylates Dimethicone Copolymer, PEG-100 Stearate, Glyceryl Stearate, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, BHT, Dipotassium Glycyrrhizate, Disodium EDTA, Triethanolamine, Methylisothiazolinone, Clorphensin, Fragrance (1334-164)

    Jos käytän tätä ja sen päällä Meow Cosmeticsin mineraalimeikkipohjaa, niin kuinkahan paljon tämän suojakerroin kärsii?
    SPF kun on tosiaan 100+, niin ei kai se laske niin alhaiseksi että tämä ihan kunnolla menettäisi tehoaan?

    Olen myös noihin BB crameihin tutustunut ja niissähän on monessa SPF 25, eli sellainenhan kai suojaa edes keskitasoisesti samalla kun toimii meikkivoiteena?

  33. Anonyymi: Kiitos. 🙂

    veeveera: SPF 100 tarkoittaa tosiaan vain tuotteen polttavalta UVB-säteilyltä suojaavuutta. Mineraalipohjan Titanium Dioxide puolestaan voi heikentää syvemmälle menevää UVA-säteilyä blokkaavan avobenzonen tehoja.
    Usalaisissa aurinkotuotteissa on kuitenkinkin ongelmana se, ettei niissä ole mitään säädöksiä UVA-suojan suhteen. EU:ssa tuotteen UVA-suojan on oltava vähintään 1/3 ilmoitetusta UVB-suojasta, mutta USA:ssa tuosta ei ole määritelty mitenkään. Voi siis olla, ettei koko tuotteen UVA-suoja ole yhtään tehokkaampi kuin EU:ssa myytävän SPF30-aurinkosuojatuotteen.
    Koska USA:laisesta tuotteesta ei voi edes tosiaan tietää, millainen sen UVA-suoja on, on mahdotonta sanoa, vaikuttaako mineraalipohja jotenkim ratkaisevasti. (Itseasiassa omilla tiedoillani on muutenkin mahdotonta sanoa, kuinka paljon mineraalipohja laskee UVA-suojan tehokkuutta.)

    SPF 25 suojaa kyllä jo jollain tasolla. 🙂

  34. Hei Virve! Minulla olisi sinulle kysymys, johon en onnistunut INCI-listoja tutkimalla ja googlettamalla löytämään oikein minkäännäköistä vastausta. Eli käytän Cliniquen superdefenseä, jossa tärkein aurinkosuoja vaikuttaisi olevan oxybenzone. Sen päällä bare Mineralsin pohjaa. Tiedätkö miten nämä kaksi toimivat yhdessä, tai jos titaanioksidi ja oxybenzone eivät toimi yhdessä kuten titaanioksidi ja avobenzone?

    IrmaG

  35. Hei! Olen täällä tosiaan vuoden myöhässä 😀 Mutta jos on vielä hyvä aurinkovoide hakusessa, niin suosittelen Clarinsin UV PLUS Protective Day Screen SPF 40 -nimistä tuotetta. On todella kevyt ja öljytön, ja sopii mainiosti meikin alle. Itselläni se ainakin pidentää meikin ikää, joka oli yllättävää todeta. Käytin itse aiemmin Eucerinin aurinkovoidetta kunnes löysin tämän. Tilaan tuotetta feeluniquesta Suomen korkean myyntihinnan vuoksi. Seuraavaksi aion testata Kiehl'sin Super Fluid UV Defense Spf 50+ -aurinkovoiteen, kunhan sen jostain löydän. He ovat kuulemma perustamassa Helsinkiin liikkeen nyt syksyllä, joten toivo elää 😛

Kommentointi on suljettu.