*Sis. mainoslinkkejä
Hihkun blogissani paljon ja usein korealaisen kosmetiikan ilosta. Moni yhtyy riemuun, mutta ihan kaikki eivät ole sitä voineet tehdä. Jos iho reagoi herkästi, on ymmärrettävästi kynnys kokeilla uusia kosmetiikkatuotteita keskivertoa korkeampi.
Soulin reissuni aikana tein läheistä tuttavuutta kuitenkin erään tuotemerkin kanssa, jonka valikoimasta sattui silmiini yksi aivan erityinen tuotelinja. Tuotemerkki oli Innisfree ja sen The Minimum -tuotteet nähtyäni tiesin heti, että niistä täytyy saada kertoa teille!
Innisfree on erittäin suosittu korealainen kosmetiikkamerkki, jonka tuotevalikoima koostuu edullisista ja keskihintaisista meikki- sekä ihonhoitotuotteista. Olen itse aivan erityisen hulluna merkin ihonhoitotuoteisiin ja löytänyt niiden joukosta viimeaikoina monta uutta suosikkia.
The Minimum -tuotteiden juttu on niiden nimen mukaisesti niiden minimalistinen sisältö. Tuotteiden ainesosalistat ovat suorastaan hämmentävän lyhyitä ja tuotteet on formuloitu nimenoman herkkää ihoa ajatellen. Lyhyet ja yksinkertaiset ainesosalistat auttavat minimoimaan ihoa ärsyttävien aineiden määrän ja esimerkiksi suihkutettavassa Innisfree The Minimun Toner* -kasvovedessä on vain viittä ainesosaa, mutta silti se kosteuttaa ihoa hyvin. Innisfree The Minimum Moist Cream* -kosteusvoide sisältää sekin alle kymmentä hellävaraista ainesosaa.
Linjan tuotteissa ei ole käytetty hajusteita ja 98% luonnollisia ainesosia hyödyntävässä seerumimaisessa Innisfree The Minimun Ampoule Essence* -hoitonesteessä on siinäkin vain seitsemää ainesosaa. Ilmatiiviin pumppupakkauksen ansiosta säilöntäaineitakin on voitu vältellä.
Tuotelinjaan näytti kuuluvan puhdistusvaahto, suihkutettava kasvovesi, hoitonesteseerumi, kaksi erilaista kosteusvoidetta sekä kasvojen aurinkosuojavoide. Myynnissä oli myös erillinen The Minimum Baby -tuotelinja, joka sisälsi muutamia tuotteita.
Jos korealainen kosmetiikka siis houkuttaa, mutta oma iho reagoi tavallisesti niin herkästi, ettei sille liiemmin uskalla kokeilla uusia tuotteita, niin näihin Innisfree The Minimum -tuotteisiin kannattaa tutustua. Testailin tuotteita kaupassa useaan otteeseen ja minusta ne vaikuttavat oikein loistavilta!
Innisfree The Minimum -tuotteita löytyy eBaysta täältä* ja niiden hinnat ovat hieman tuotteesta riippuen noin kymmenen euron paikkeilla.
Onko joku sattunut kokeilemaan Innisfree The Minimum -tuotteita?
Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!
En edes ole herkkäihoinen, mutta tykkään kovasti minimalismista ihonhoidon puolella! Nytkin käytössä on pitkälti hajusteettomia ja lyhytINCIsiä merkkejä, kuten Erisan, Favora, LV, ja The Ordinary. Aasilainen kosmetiikka vaikuttaisi muuten tosin kivalta vaihtelulta arjen eksoottiseksi luksukseksi, mutta olin saanut sellaisen kuvan, että ne pursuavat hajusteita ja upouusia (=huonosti tutkittuja) tehoaineita, joten riski esimerkiksi ihoärsytykseen on korkeampi kuin ”hajuttomassa ja mauttomassa” kosmetiikassa. Koska rohkea rokan syö, enkä varsinaisesti ole kuitenkaan allerginen melkein millekään, niin ostin kuitenkin Cittarista heräteostoksena sieltä bongaamani It’s Skinin kangasnaamion, jota aion kokeilla sitten, kun kaipaan pientä vaihtelua ja hemmottelua. Ehkä tämä Innisfreekin saattaa tulla joskus kokeiluun, tai CosRX, kun kerran hajusteettomia tuotteita moisista löytyy. Jälkimmäistähän oli vissiin elevenissäkin?
Hajustetusta naamiokokeilusta huolimatta tahdon arjessa kuitenkin mahdollisimman pitkälti välttää parfymoimasta kroppaani tai varsinkaan naamaani, ja ainoa missä teen poikkeuksen on hiustenhoito, jossa ainakin Tigi tuoksuu kyllä niiden rasvojenkin edestä. Hiuslakan haju on tosin aika kamala, ottaisin mielelläni vastaan vinkkejä hajusteettomista sellaisista, koska vaihto houkuttelisi. Anteeksi, jos meni vähän ohi aiheen! 🙂
Hyvä kommentti, kiitos! 🙂 Korealaisessa kosmetiikassa käytetään toki uusia ja innovatiivisia ainesosia, mutta monet ainesosista ovat niitä samoja vanhoja, joita on jo pitkään käytetty, mutta usein tuotekoostumuksia on vain hiottu niin, että ainesosat pääsevät vaikuttamaan iholla paremmin. COSRX on kuitenkin tosiaan hyvä sarja, jos tahtoo melko simppeleitä, mutta toimivia koostumuksia. 🙂
Cutrinin ja Erisanin tuotteista ainakin löytyy hajusteettomia hiuslakkoja. Itse olen tykännyt Cutrinin lakasta kovasti. 🙂
Olisiko jollakin muulla lisää vinkkejä?
Dermosilillä on myös noita hajustamattomia tuotteita ja myös hajustamaton hiuskiinne. Laadusta en osaa sanoa, kun en oikeastaan juuri hiuslakkoja käytä. Hinta ei kuitenkaan ole kovin massiivinen. 🙂
Meillä töissä on jatkuvasti puheenaiheena tuo hajusteettomuus. Hajusteita käyttäviä syyllistetään kovasti muiden työympäristön pilaamisesta. Mitään hajustettuja tuotteita ei ilmeisesti saisi käyttää, vaikka istuisi omassa huoneessa ovi kiinni, kun kuitenkin tulee käytyä yhteisessä ruokalassa ja kuljettua yhteisten tilojen läpi. Itse käyttäisin mielelläni kohtuudella hajusteita mutta muiden hyvinvoinnin vuoksi koitan vältellä työpäivinä hajusteita, jotka voisivat ärsyttää muita.
Tuo hajusteasia on kyllä hankala, sillä monilla ei ole sellaista selkeää käsitystä siitä, että mikä on kohtuudella ja mikä on jo liikaa, eli pitää usein siksi vain olla tosi jyrkkä kielto. :/
En ole superherkkä tuoksujen suhteen itse, mutta en voi käyttää kovin monia hajuvesiä omalla ihollani tai ne alkavat älköttää ja särkeä päätä tai jopa saada aikaan migreenin. Ruotsalaiset kollegani tykkäävät ruotsalaiseen tapaan äklömakeista tuoksuista kuten Dieselin Lover Dosesta, kaikista Lancomen La Vie Este Belle -tuoksuista sekä YSL:n Black Opium -tuoksuista ja suihkuttavat niitä vieläpä aika reippaasti. Voin nuuskia noita kaikkia hetken, mutta täytyy kyllä myöntää, että kun vieruskaverini löyhkää niille koko päivän todella vahvasti niin se tuntuu jo ihan hirveältä kidutukselta. Suomalaisena en viitsi tietenkään sanoa asiasta mitään ja ärsyttää vaan, kun ihmiset eivät käytä tuoksuja töissä kevyemmällä kädellä. Minusta on siis ok, jos jonkun hajuvesi tuoksahtaa ohimennessä, mutta jos samassa tilassa on töissä useita on todella ärsyttävää, jos jonkun ympärillä leijuu vahva pilvi. :/
Onkohan tässä tosiaan jokin kulttuurillinen mentaliteettien ero..?
Samaa olen kuullut Ranskasta – naiset siellä suihkivat hajuvettä niin antaumuksella, että sen haistaa monen huoneen päästä…!
Jos kyseessä on ’maan tapa’, ei ihme, että kaikkien nenät ovat niin tottuneet hajusekamelskaan, ettei niitä hienoja nyansseja edes tunnisteta… Ihminen tottuu varsinkin omaan lempituoksuunsa niin, ettei tajua käyttävänsä sitä liian roisilla kädellä.
Juuri oikeasti tuoksuherkät, kuten sinä Virve, joutuvat kärsimään, koska kaikki mukaherkät vievät uskottavuuden niiltä, joille tilanne on todellinen ja elämää selvästi hankaloittava.
Jaksamista siellä tuoksuövereiden seassa, migreenipäänsärky on varmasti ihan hirveää ja etenkin tuollaisesta syystä kuin kollegojen tuoksuyliannostus 🙁
Hajusteettomuuteenkin on työpaikoissa monia eri syitä. Jos siellä on töissä joku oikeasti hajusteyliherkkä/monikemikaaliyliherkkyydestä kärsivä, jopa toisen työntekijän käyttämä hajusteellinen pyykinhuuhteluaine voi aiheuttaa tälle sairausloman tarpeen. Omasta mielestäni on uskomattoman itsekästä käyttää hajustettuja tuotteita töissä mikäli se on syystä tai toisesta kiellettyä.
Kiitos hyvästä vinkistä! Kokeilemisen arvoiselta kuulostaa sekä hinnan että idean puolesta.
Ei mitenkään tähän tuotesarjaan liittyen, mutta noin yleisenä ilmiönä tiedätkö mikä sensitive-sarjoissa ylipäätään tökkii, vaikka niitä pitäisikin käyttää? Se, että ne näyttävät ja tuoksuvat umpitylsiltä apteekkituotteilta, vaikka ne voisi stailata ja brändätä ihan yhtä komeasti kuin muutkin tuotteet. Ei herkän ihon tuotteiden käyttäjät ole sokeita ja hypotuoksutkin on keksitty.
Koska visuaalinen ilme sensitive-tuotteissa on mikä on, aika usein hankin tuotteen, jonka purkki viehättää ja tuoksu miellyttää, mutta aineen sopivuuden kanssa voikin olla sitten vähän niin ja näin 😀
Sensitive-sarjojen kanssa ongelma on varmasti pienet markkinat, sillä Suomi on melko pieni maa. Täällä niille on kysyntää ja Ruotsissa jonkun verran, mutta muualla hajusteettomuus esimerkiksi ei ole niin erityinen juttu. Tämä on ollut minusta kiinnostavaa ja erityisesti laivalla työskennellessäni käytin aina tilaisuuden kun pääsin kyselemään esimerkiksi kansainvälisemmillä markkinoilla myyntityötä tehneiltä ihmisiltä, että miten herkän ihon tuotteet ja erityisesti hajusteettomat tuotteet muualla myyvät. Moni oli suorastaan hämmentynyt, että miten voi olla olemassa kansa, jossa kaikki ovat niin herkkiä ja haluavat hajusteetonta, kun missään muualla ei ole törmännyt vastavaan ilmilöön samalla tavalla. Ruotsissa olen huomannut kollegojen kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta, että ruotsalaisetkin asiakkaat kertovat kyllä usein kysyttäessä olevansa herkkiä, mutta silti hajustettomuus esimerkisi ei ole mikään erityisen yleinen tai yhtä kiinnostava juttu kuin Suomessa.
Herkän ihon tuotteita saisi tosiaan olla enemmän ja kivemmissa pakkauksissa. Tällä hetkellä tuo tietyn tyyppinen pakkaus on varmasti juuri se, jolla on helpointa erottua muista, koska ihmiset ovat tottuneet, että tietyn näköiset pakkaukset ovat herkälle iholle. Vähän sama kuin sekaihon tuotteissa käytetään usein raikasta vihreää, kuivan ihon tuotteissa vaaleanpunaista ja heleyttävissä ja virkistävissä tuotteissa keltaista/oranssia.
Mielenkiintoinen aihe miettiä! 🙂
Suomessa kaiken pitää olla hajutonta, mautonta, väritöntä ja mielellään näkymätöntä ja kuulumatonta 😀
Iso osa tuoksuyliherkkyyksistä näyttää olevan lähinnä tapa hankkia huomiota ja sääliä. Usein ollaan yliherkkiä nimenomaan muiden käyttämille tuoksuille. Olen nähnyt jokusen kerran, kun tuoksuyliherkkyyksiään muille selostanut henkilö on laivalle tai lentokentälle päästyään hankkinut vaikka mitä ’poisoneita’ omaan käyttöönsä, kun vaan on hyvä tarjous osunut kohdalle. Ulkomailla näiden valikoivasti tuoksuyliherkkien ongelmat eivät enää yllättäen vaivaakaan, koska siellä moisille ”allergioille” nauretaan eikä näin ollen säälipisteitäkään heru 😀
Jos kokee aidosti olevansa allerginen, pitää mennä lääkäriin ja sitä kautta testeihin. Lääkkeitä saa, jos on tarvetta ja niitä pitää käyttää, ettei käy huonosti.
”Herkkyys” on jollain tapaa tosiaan hieman trendi-ilmiö, mikä on hieman harmillistakin. Kun vielä työskentelin myyjänä, oli minusta todella mukavaa auttaa ihmisiä löytämään heille sopivia tuotteita, mikäli heillä oli jotain tiettyjä rajoituksia niiden sisällön suhteen juurikin herkkyyksien vuoksi. Sellaiset asiat ottaa aina mielellään vakavasti, sillä on todella palkitsevaa, kun löytyy tuote, jota henkilö voi käyttää ja yleensä silloin avusta ollaan erityisen kiitollisiakin.
Hankalaa siitä tulee siinä vaiheessa, kun asiakas kysyy, että sopiiko joku tuote herkälle iholle ja kun yrittää saada asiakkaasta irti, että millä tavalla hänen ihonsa on herkkä voidakseen auttaa häntä, ei hän osaa vastata. Moni kertoo, että on herkkä, mutta kun kyselee, onko herkkyyttä aiheuttanut aiemmin joku tietty ainesosa, tuoksut tai tietyt tuotteet ja miten herkkyys on ilmennyt, ei asiakkaalla olekaan mitään vastausta tähän. Hän vain on herkkä, mutta ei osaa sanoa, ilmeneekö se niin, että hänen ihonsa olisi reagoinut helposti, hänen nenänsä tai silmänsä alkaisivat helposti vuotaa tai jollakin muulla tavalla puhumattakaan että hän osaisi edes kertoa yhtäkään esimerkkiä, milloin joku tuote mahdollisesti olisi aiheuttanut jonkinlaisen reaktion. Silloin aina harmittaa oikeasti herkkäihoisten puolesta, sillä useimmat myyjät varmasti ottaisivat jokaisen herkkäihoisen mielellään vakavasti, mutta moni käy huutelemassa ”turhaan” olevansa herkkä.
Monille myyjille riittäisi varmasti myös se, että asiakas vain sanoisi, että ei halua tuotteen sisältävän jotain tiettyjä ainesosia tai tuoksua ilman, että tarvitsee sanoa olevansa herkkä niiden suhteen. Moni asiakas myös sanoo olevansa herkkä hajusteille (mikä tarkoittaa tiettyjä hajusteina käytettäviä ainesosia), vaikka tarkoittaa, että onkin herkkä tuoksuille ja toivoo vain, että tuote olisi formuloitu niin, että siinä olisi mahdollisimman kevyt ja neutraali tuoksu.
Kosmetiikka-allergioiden aiheuttajia on kuulemma usein hankalaa löytää, joten ymmärrän, jos ei osaa nimetä, mikä tietty ainesosa ei itselleen sovi, mutta sellaiset henkilöt osaavat onneksi kertoa kokemuksiaan sen suhteen, että mistä tuotteista ovat reaktioita saaneet ja millaisia reaktioita ne ovat olleet niin pääsee vähän jäljille siitä, mitä heille voisi suositella. 🙂
Näinhän se on ja juuri siksi allergiatestit ovat olemassa. Allergiat pitää tutkia ja jos niitä löytyy, mahdollisuuksien mukaan siedättää tai lääkitä, ettei käy pahasti. Anafylaktinen shokki ei ole leikin asia, siihen voi kuolla.
Ei se nääs ole allergiaa, jos ei pidä jostakin asiasta, korkeintaan se voi olla henkistä allergiaa 😀
Kaikkein kummallisin juttu oli äskettäin jossain asiaohjelmassa tai uutisissa. Tuoksuyliherkät ihmiset ovat pääsääntöisesti keski-ikäisiä naisia. Mikähän siinä on? Lapset lentävät pesästä, ja ainoa tapa saada jälleen huomiota on heittäytyä tuoksuyliherkäksi? Heh, no tuskin siitä on kysymys, mutta herättää hämmennystä, jos tuoksuyliherkkyyttä ei ole aiemmin esiintynyt missään muodossa. Tai jos kyse on jostakin hormonaalisesta muutoksesta, miksi sellaista ilmiötä ei ole havaittu aiemmin? Mikä tässä ajassa on muuttanut tilannetta?
En kai ole herkkä hajusteille (vaikka couperosaa onkin), mutta silti preferoin hajusteettomia tuotteita. Hajusteet ovat kuitenkin jotain ylimääräistä, mitä iho ei tarvitse ja enemmänkin haitallisia kuin hyödyllisiä. Mieskään ei tykkää, jos döfään hirveästi kun nukutaan vierekkäin.
Minulle taas tuotteiden tuoksut tekevät osan käyttöelämystä. 🙂 Minulle siis vähän sama, kuin että monilla mausteilla ei ole ruualle ravinnollista arvoa, mutta niiden lisääminen ruokaan tekee sen nauttimisesta mukavamman elämyksen. Lopputulos on tietysti ihan sama, että onko ruuassa mausteita tai kosmetiikassa tuoksua, mutta niiden lisääminen tekee niistä minulle mieluisampia. 🙂
Ymmärrän tuokin näkökohdan. Joskus on minustakin kiva jos suihkugeeli tai vartalovoide tuoksuu, mutta kun levitän kasvoille epäluonnolliselta tai kauhean yrttiseltä tuoksuvaa voidetta, tulee vähän sellainen olo, että teen tässä hallaa iholleni ja kasvatan myös syöpäriskiä.
Onko näissä alkoholia?
Ei ole alkoholia. On tehty nimenomaan herkälle iholle. 🙂
Voi miten ihania tuotteita Oletko koskaan kokeillut Anumati Naturalssin tuotteita? Itse olen vasta tutustunut ja tuotteet on huikeita Myöskin vasta kaikki tuotteet sai Made Safe -sertifikaatin Itselläni nyt ensimmäiset tuotteet testissä ja odotan että pääsen vaihtamaan kaikki näihin
Minäkin ostin omalta reissulta pari Minimum-sarjan tuotetta; kasvoveden ja voiteen 🙂 Kasvovesi kulkee reissuissa mukana tosi näppärän kokonsa vuoksi, ja tykkään kun se on suihkutettava <3 Voide taas on minun makuuni vähän liian täyteläinen. Vaikkakin alan pikku hiljaa hyväksyä, että mikä on "makuni mukainen" koostumus ja mikä taas on "iholleni parhaiten sopiva koostumus" eivät välttämättä ole sama asia…. ^_^
Kiva kuulla, että ainakin toinen on ollut kiva käyttää! En itse tosiaan ostanut niitä kun ajattelin, että voin tilata eBaysta jo tarvitsen, mutta kokeilin niitä moneen kertaan ja houkuttelivat kyllä. Kasvosuihke tai siis kasvovesi pitää varmasti tilata kyllä vielä. 🙂
Aaa, hahah, olenpa hyvin lukenut kun en edes tajunnut, että et itse näitä ostanut… 😀 Noo, laitetaan vilustumisen ja matkastressin piikkiin 😀
Olen katsellut näitä kiinnostuksella, ja saatan tilata josain vaiheessa 🙂
Mukava, että Koreassa huomioidaan entistä enemmän hajusteettomia tuotteita haluavat asiakkaat.
Suomessa todella on myynnissä runsahko valikoima hajustamattomia tuotteita (LV, Erisan, ja L300, joka on yleispohjoismainen sarja), mutta ovat ne kovassa kysynnässä muissakin länsimaissa. Jenkeissä on myös suuret markkinat hajusteettomuudelle, ja Paula’s Choicen tyyppiset tehokkaasti formuloidut, mutta hajustamattomat sarjat ovat nousussa.
Monen eurooppalaisen apteekkisarjan (kuten Avene, La Roche posay) ominaisuuksiin tuntuu kuuluvan lyhykäinen INCI .. Totta kai INCIn osalta lyhytkin koostumus voi olla tehokas, mutta usein tuntuu, että hajustamattoman tuotteen pitäisi muutenkin olla mahdollisimman .. noh, simppeli ja pelkistetty 🙂
Hyvä asia, että todella herkästi reagoiville on minimalistisia vaihtoehtoja, mutta itse kaipaan enemmän ehkä juuri niitä Paula’s Choice-tyyppisiä monipuolisempaan tehoon tähtääviä hajustamattomia sarjoja.
Kaikelle on tilauksensa 🙂