Kastanjavesi – näin sitä käytetään

*Sis. mainoslinkin

Google Analytics on jälleen kerran juorunnut ja kertonut minulle hyvin monen päätyneen blogiini käyttäen hakusanaa ”kastanjavesi”. Itseasiassa ”kastanjavesi” on kuluneen vuoden aikana ollut seitsemänneksi yleisin hakusana, jolla blogiini on päädytty.

Olen maininnut kastanjavedestä täällä ennenkin ostettuani sen, mutta en ole koskaan esitellyt, mitä sillä saa aikaan. Tässä siis postaus kaikille teille, jotka ovat janonneet lisäinfoa kastanjavedestä!

Mikä on kastanjavesi?

Moni on varmasti huuli pyöreänä jo pelkästä sanasta. Ai että mikä ihmeen kastanjavesi?

Kastanjavesi on ruskeaa nestettä, jota käytettiin päivettyneen lopputuloksen feikkaamiseen ennen itseruskettavien (vaikuttavana aineena DHA) kehittämistä. Nykyään kastanjavesiä on enää harvassa eivätkä ne ole enää liiemmin suosiossa, mutta minusta ne ovat todella näppärä keksintö.

Kuinka kastanjavettä käytetään?

Kastanjavettä kaadetaan vanulappuun, jolla kasvot tai haluttu osa vartalosta pyyhitään. Pyyhkimisen seurauksena iholle syntyy rusketuksen näköinen päivetys, joka eroaa itseruskettajien aikaansaamasta lopputuloksesta siinä mielessä, ettei kastanjaveden aikaansaama päivetys ole useita päiviä kestävä vaan lähtee vedellä ja puhdistustuotteella pesemällä iholta pois.

Mukavaa kastanjavedessä on myös se, että sävyn tummuutta voi säädellä helposti. Jos tahdot vain kevyen lopputuloksen, pyyhkäise kastanjavettä ihollesi vain kevyt kerros. Jos tahdot lisää sävyä, tee useampia vetoja päällekäin. Ja jos tahdot oikein kunnolla tummuutta, odota ihon ja aineen kuivumista ja levitä sitten vasta uusi kerros.

Millaisen sävyn kastanjavesi antaa iholle?

Kastanjavesi tekee minusta iholle todella kauniin sävyn, sillä sen tuoma väri ei ole ollenkaan oranssiin vivahtava vaan hyvin lähellä luonnollista päivetystä (vaikka itse vesi näyttääkin vanulapulla todella pelottavalta). Sävy kestää iholla hyvin kosketusta ja hankausta, sillä se ikäänkuin kuivahtaa ihon pinnalle. Tämän vuoksi tuote onkin todella näppärä apu monissa asioissa.

Mokasitko itseruskettajan kanssa ja väri levittyi epätasaisesti? Pitäisikö sääriesi olla huomenna edustuskunnossa hameen kanssa, mutta häpeät valkoisina hohtavia koipiasi? Tai etkö vaan yksinkertaisesti uskalla lähteä leikkimään itseruskettavien kanssa, sillä pelkäät värin levittyvän epätasaisesti ja pilaavan tärkeän päivän?

Ei hätää, sillä kastanjavesi on vastaus näihin kaikkiin ongelmiin! Kastanjavettä vaan vanulappuun, käy iho läpi vanulla pyyhkien, anna kuivahtaa hetki ja tadaa, sinulla on iholla sävyä!

(Jos käytät tuotetta kasvoillesi, levitä kosteusvoide kastanjaveden imeydyttyä. Rasvaisemmat kosteusvoiteet saattavat liottaa sävyä hieman irti, joten muista tarkistaa voiteen levitettyäsi, ettei kasvoillesi ole syntynyt ikäviä raitoja.)

Oma kalpea ihoni saa kevyestä kastanjavedellä sipaisusta juuri sopivan kevyen värin. Ei mitään vahvaa rusketusta, mutta sellainen sopivan lämmin päivetys. Itse käytän kastanjavettä kesällä kasvoilla ja välillä myös kaulalla, jos kasvojen ja kaulan sävyero on itseruskettavilla leikkiessä joskus päässyt menemään hieman hassun näköiseksi….

Muista muuten häivytellä ”rusketettujen” alueiden rajat, sillä rannut voivat olla yhtä keljun näköisiä, kuin itseruskettavallakin tehdyt!

Muista myös lopuksi pestä kätesi, sillä aine imeytyy helposti vanulapun läpi myös sormenpäihisi!

Oma kastanjaveteni on Kicksitä (Kicksin omaa A-brand merkkiä) ja pullolla on hintaa n. 10 euroa.

Edit 2020: Kicksin kastanjavettä ei ole enää saatavilla, mutta Ruotsista lähtöisin olevan, Suomessakin operoivan Lykon verkkokaupasta löytyy myynnistä vastaava tuote.

*Anne Wood Broncine Kastanjevatten -kastanjavesi löytyy myynnistä Lykon verkkokaupasta täältä.

Onko joku muu kokeillut kastanjavettä?

25 kommenttia artikkeliin ”Kastanjavesi – näin sitä käytetään”

  1. jesh, tämä täytyykin testata :)! kuulostaa lähes täydelliseltä…

    /nanna

  2. Osaisitko suositella jotain kasvorasvaa pintakuivalle, mutta rasvoittuvalle iholle? Ja samoin puuteria 🙂

  3. Enpä ole vielä testannut,mutta käyn ens viikolla hakemassa oman putelin =) Kiitos vinkistä!

    olen niin vaalea etten uskalla itseruskettavia käyttää..vaikka kuinka olis vaaleelle iholle ja olen aina tehnyt levityksen+häivytykset todella tarkasti,niin silti jokin menee pieleen..

  4. haiseeko/tuoksuuko toi ihan kastanjoilta? kuivaako se ihan kunnolla iholle ettei tahraa vaatteita? alkoi kiinnostamaan 😀

  5. Täytyy kyllä testata! Hieman kalpea olo näin talven jäljiltä meinaan 😉

    Nea/ Fashioned in Finland

  6. Onpa jännä! Tälläkö muka sitten ei saa tehtyä rantuja tai läikkiä niin kuin niillä itseruskettavilla tuppaa ainakin mulle käymään. Vai onko tämänkin käyttöön jotain erityisniksejä?

    -Liisa

  7. nanna: Minusta tämä on oikein mainio tuote. 🙂

    Anonyymi: Kuinka pintakuiva? Päivä- vai yökäyttöön? 🙂

    Läpi lasien: Tämän kanssa voi sentään vaan mokan tullen mennä lavuaarille ja hus, rusketus on poissa. 🙂

    Nea: Supernäppärä keksintö. 🙂

    Anonyymi: Itseasiassa en yhtään tiedä, mille kastanjat tuoksuvat, mutta tämä tuoksuu minun nenääni sellaiselle perus shampoolle yms. puhtaalle. 🙂
    Kuivuu iholle ihan kunnolla, eli ei kyllä kovin helposti tahri vaatteita. Ei lähde iholta, vaikka kuinka sormella hankaisi (ellei sitten kostuta ihoa ja käytä putsaria).

  8. Liisa: Tämä on kuin kasvovesi ja tekee värin välittömästi ja jos rannuja tulee, niin sen kun vaan tasoittelet tai peset kaiken pois. Tämä kun laitetaan puhtaalle iholle, joten mikään ei mene pieleenkään, jos tämän joutuukin pesemään pois.
    Kannattaa välttää liian märäksi kastettua vanulappua tai muuten tuloksesta tulee helposti liian tumma ja syntyy rannuja, joiden päältä tulee yritettyä tasoitella hieman liikaa ja sitten tulos vain tummenee kokoajan. 🙂

  9. Dr Hauschkalla on saman idean mukaista pigmenttinestettä, jota voi sekoittaa kosteusvoiteeseen, ja lähtee pesussa pois. Olen sillä sävytellyt valkoisina hohtavia sääriä 🙂

    Kastanjavesi taitaa kyllä olla halvempaa, joten pitää joskus kokeilla 🙂

  10. Hmm, tätä vois kokeillakin! Mulla on viimeks ollut rusketus ehkä joskus kahdeksan vuotta sitten ja oon niin tottunut kalpeuteeni et pelkään näyttäväni hassulta päivettyneenä 😀 plus että tykkään kalpea iho + punainen tukka -yhdistelmästä enkä tiedä miten tukka toimisi tummemman ihon kanssa, pitänee kokeilla!

  11. Kiintoisaa…! Miten ja millä noita rajoja sitten häivytetään? Ja tuleeko tuosta esim. vaalean paidan kaula-aukkoon sellainen ikävä ruskea reuna, joka monesti tulee itseruskettavistakin? Entä jos tuon kanssa hikoilee tai alkaa sataa? Niin monia kysymyksiä… 😀

  12. jos iholla on kuivia kohtia, niin "jumittuuko" tämä helposti niihin, niinkuin itseruskettavien kanssa usein on?

  13. Anonyymi: Niin tosiaan on. 🙂

    hanna: Tällä saa helposti kokeiltua. 🙂

    eeva: Kun aine ei ole vielä ehtinyt kuivahtaa, niin vanulapun avulla vaan häivyttelemään. 🙂 En ole koskaan kokeillut valkoisen paidan kanssa, mutta voi olla, että ihon rasvaisuus esim. yhdistettynä pieneen hikoiluun kesällä voivat saada valkoiseen haulukseen rannun hankautuessa. :/ Hikoilua kestää ja pientä sadettakin kun ei hankaa ihoa.

    Anonyymi: Ei ole, ihan oma.

    -R-: Jumittuu selkeästi kuiviin läikkiin.

  14. Tuota samaista pulloa olen Kicksissä katsellut, mutta sitten en ollut varma, tarvinko oikeasti… Itseruskettavat voiteet toimii mulla. Luultavasti tämän ostan joskus, Kicksiin kun en pääse tuosta vaan, vain harvoin reissuilla.

  15. norppa: Kätevä lisätuote, muttei tosiaan välttämätön. 🙂

    Anonyymi: Kummalliset asiat teitäkin kiinnostavat. 😉
    Sieltä näkyy puhdasta ihoa ja tarkemmin vsanottuna se kohta ihosta, joka kiinnittyy kynteen. Etusormien kynsissä tuo kynsipatja nousee minulla ylemmäs kuin muisa kynsissä.

  16. Kyselin siitä rasvasta, eli iho on aika vähän pintakuiva, nenä ja posket enimmäkseen vain. Ja päiväkäyttöön 🙂

  17. Tämä kysymys ei nyt koske tätä postausta, eli luin postauksesi Päivä 172: Finnin taltuttamisen 1-2-3, jossa kerrot sinkkipastasta. Tämä kuulostaa aivan täydelliseltä tuotteelta minulle, sillä poskissani on vuoden-pari vanhoja todella ikäviä finniarpia jotka rajoittavat elämääni, MUTTA.. Ihoni on paljon suomalaisen vaaleaa ihoa tummempi, suunnilleen maitokahvin värinen. Jättääkö sinkkipasta siis iholleni vaaleat läiskät? 🙁 Jos sinkkipasta ei ole minulle sopiva tuote, osaisitko suositella jotain muuta tuotetta? Tuhannet kiitokset jos pystyt auttamaan!

  18. Inhoan itseruskettavia lähinnä niiden hajun ja mahdollisen epätasaisen levitysjäljen vuoksi. Lisäksi pelkään liian tummaa tai oranssia lopputulosta. Sen sijaan kastanjavettä voisin esittelysi jälkeen mielelläni kokeillakin. Hintakaan ei vaikuta liian pahalta. Voipi olla, että kalkkilaivan kapteenina olo jää tältä kesältä ainakin osittain historiaan 😉 Kiitos siis hyödyllisestä postauksesta!

  19. Itseltäni löytyy Yves Rocherin versio kyseisestä tuotteesta, mutta se taitaa löytyä nimellä Sunny Water. Ostin sen viime kesänä ihan innoissani, mutta petyin suuresti. Mulle se on aivan liian tummaa, ja käyttökin tuntuu vähän hankalalta… mutta en aio luovuttaa, koitan kyllä varmasti sitä vielä uudelleen kesemmällä (:

  20. Anonyymi: Muuta kätevää vaalennustuotetta en oikein kyllä sitten teidäkään. Toki voit varovasti kokeilla ja lopettaa vaalentelun ajoissa, mutta en tosiaan takaa lopputulosta. :/

    Shania: 🙂

    dérisoire: Minäkin olen välillä saanut olla tarkkana, varsinkin jos lappuun on hulahtanut liikaa tavaraa. Silloin meinaa tulla vähän liiankin tumma. :/

  21. Oho, kaikkea sitä oppii kun vanhaksi elää:)! Kiitos siis hyödyllisestä postauksesta, tuo lähti heti ostoslistalle niitä päiviä varten kun itseruskettavaa ei ole jaksanut käyttää ja pitäisi esitellä kalmankalpeita raajojaan. Itselläni kun on iholle vain kaksi luonnollista värivaihtoehtoa – valkea kuin lakana ja punainen kuin rapu :/

    -katti

  22. Olen 75-vuotias mummeli ja olen käyttänyt kastanjavettä nuoresta lähtien. Se on ainoa meikkiaineeni: luonnollinen ja halpa. Opin käyttämään sitä nuorena Saksassa. Olen yrittänyt suositella sitä tutuilleni, mutta heille se ei ole sopinut. Ehkä se ei sovi kaikille ihotyypeille.
    Ainoa ongelma on, että sitä on ollut todella vaikea saada. Olen joutunut tuottamaan sitä vuosikausia Ruosista, mutta ehkä se nyt sujuu helpommin. Terveisin mummmeli

Kommentointi on suljettu.