Tästä korealaisessa 10-vaiheisesta ihonhoitorutiinissa on oikeasti kyse

Korealaisesta ihonhoidosta puhutaan nyt paljon kaikkialla ja koska julkaisin siitä itse juuri kirjan, saan siitä tietysti aivan erityisen paljon kysymyksiä. Kysymyksistä yleisin ei ole varsinainen kysymys, vaan jopa hieman kauhistelevaksi tarkoitettu kommentti: kuuluuko korealaiseen ihonhoitoon oikeasti 10 vaihetta, jotka pitää joka päivä tehdä? 

En ihmettele yhtään, että tätä pyöreää tasalukua nostetaan niin paljon esiin kaikkialla, sillä varsinkin toimittajien kirjoittamissa teksteissä sillä on huomioarvoa. Kymmenvaiheinen ihonhoitorutiini kuulostaa helposti aivan järjettömältä ja on sitä jopa minustakin, jos ei tiedä, mitä tekee ja läiskii tuotteita toistensa perään kasvoille vain kerrostamisen ilosta.

Se, mikä korealaisen ihonhoitorutiinin yhteydessä usein kuitenkin jää kertomatta (ja useimmilta myös ymmärtämättä) on, ettei korealainen ihonhoitorutiini ole yhtä kuin kymmenessä vaiheessa tapahtuva ihonhoito. Siihen voi toki parhaimmillaan kuulua jopa kymmenen vaihetta, mutta vain harva korealaista ihonhoitorutiinia noudattava tekee niitä kaikkia peräkkäin koskaan. Jokaisella kymmenellä vaiheella on oma tarkoituksena ja niiden joukosta poimitaan ne omalle iholle sopivat sen pohjalta, mitä oma iho tarvitsee eikä niitä tehdä vain siksi, että kapteeni käskee.

Kaikkein tärkeintä onkin ymmärtää, miksi vaiheita tehdään, jotta niistä voi löytää omalle iholleen sopivat. Jos siis tuntuu, että on hieman hukassa kaikkien vaiheiden kanssa, niin älä huoli – useimmat meistä (jopa minä mukaan lukien!) olemme joskus olleet.

Tässä siis korealaisen ihonhoitorutiinin vaiheet selkokielelle summattuna ja järjellä perusteltuna:

Korealaisen ihonhoidon vaiheet Ostolakossa blogi Virve Fredman

Vaihe 1: Öljypohjainen ihonpuhdistustuote

Korealainen ihonhoitorutiini lähtee ihon huolellisesta, mutta hellävaraisesta puhdistuksesta, sillä kun iho on puhdas, pääsevät hoitotuotteet imeytymään sille esteettä. Rasva liuottaa rasvaa, minkä vuoksi puhdistusöljy on mitä parhain tuote poistamaan kasvojen iholta meikin, epäpuhtaudet, liiallisen talin, ilmansaasteet ja muun lian.

Korealaiset puhdistusöljyt on tehty huuhtoutumaan iholta vaivatta vedellä, joten niitä on helppo käyttää ja itse suosittelen puhdistusöljyn käyttöä aamuin illoin, jotta iholta peseytyy pois sekä päivän meikit ja epäpuhtaudet että yövoiteeseen sekoittuneet, iholle yöllä erittyneet kuona-aineet ja tali.

Lue lisää: Kaksoispuhdistus: Mikä, miksi, milloin ja miten?

Korealaisen ihonhoidon vaiheet Ostolakossa blogi Virve Fredman

Vaihe 2: Vesipohjainen ihonpuhdistustuote

Kun ihon pinnalta on puhdistusöljyn avulla raivattu esteet, voidaan itse iho pestä ihonpuhdistustuotteella, joka on tavallisesti vaahtoava voide tai geeli. Jos ihon puhdistaisi vain puhdistusöljyllä, tulisi iholta poistaneeksi meikit ja ihon pinnan epäpuhtaudet (tai yöllä iholla vaikuttaneet voiteet), mutta ihohuokosia ei olisi vielä syväpuhdistettu. Vastaavasti pelkkä vesipohjainen puhdistustuote ei irrota öljyliukoisia epäpuhtauksia ja meikkiä kasvoilta hyvin ellei siinä sitten ole niin tehokas koostumus, että se pesee iholta kaikki kosteuden rippeet liiankin vahvoilla pesutehoillaan, mikä ei tietysti ole ihon hyvinvoinnin kannalta hyvä asia.

Kaksoispuhdistus on hyvä tehdä aamuin illoin, mutta halutessaan tämän jälkimmäisen vaiheen voi korvata aamulla misellivedellä tai käyttää puhdistusvaahdon ja miselliveden yhdistelmää.

Lue lisää: Tarvitseeko iho kaksoispuhdistaa jos ei käytä meikkiä?

Korealaisen ihonhoidon vaiheet Ostolakossa blogi Virve Fredman

Vaihe 3: Kuorinta

Kasvojen ihoa ei ole pakko kuoria, sillä kuollut ihosolukko irtoaa kyllä myös itsestään ja varsinkin, jos muut ihonhoitotuotteet sisältävät kuorivia ainesosia kuten AHA-happoja, jättäisin erillisen kuorinnan kokonaan pois. Kuorinta auttaa kuitenkin tasoittamaan ihon pintaa, tekemään ihosta pehmeämmän ja sileämmän tuntuisen sekä jopa heleämmän näköisen, minkä lisäksi hoitotuotteet pääsevät imeytymään kuoritulle iholle paremmin, eli ihan turha tuote se ei ole.

Jos iholla haluaa käyttää varsinaista kuorintatuotetta, suosittelen käyttämään sitä korkeintaan kerran viikossa, sillä ihon liiallinen kuorinta heikentää ihon luonnollista suojaa ja voi saada ihon ärtymään sekä kuivumaan. Suosittelen myös valitsemaan kuorintatuotteeksi rakeettoman vaihtoehdon, sillä se on iholle hellävaraisin. Korealaiselle ihonhoidolle ovat tyypillisä erilaiset kuorintalaput, jotka yhdistävät tavallisesti happoja sisältävän nesteen ihoa mekaanisesti kuorivan lapun hellään hankaukseen. Suosittuja ovat myös geelimäiset, iholle hierottaessa murustuvat kuorinnat, jotka nappaavat murustuessaan mukaansa kuollutta pintasolukkoa.

Lue lisää: Barrier Booster -tuotteet vahvistavat ihon heikentynyttä suojamuuria

Korealaisen ihonhoidon vaiheet Ostolakossa blogi Virve Fredman

Vaihe 4: Kasvovesi

Kasvovesi on päivittäisen ihonhoitorutiinin tärkeimpiä vaiheita enkä jättäisi sitä missään tapauksessa väliin. Paitsi että se tasoitta ihon pH-arvon ihonpuhdistuksen jälkeen ja auttaa siten vähentämään ihon kiristelyä sekä luomaan aktiiviaineille optimaalisen ympäristön vaikuttaa, auttaa se usein myös hoitamaan ja kosteuttamaan ihoa.

Korealaiset kasvovedet eivät ole samanlaisia ihonpuhdistuksen viimeisteleviä tuotteita kuin länsimaalaiset kasvovedet, vaan niistä saattaa löytyä esimerkiksi ihoa hellästi kuorivia happoja ja ennen kaikkea ihoa tehokkaasti kosteuttavia ainesosia, jotka auttavat tuomaan iholle sen tarpeita vastaavaa hoitoa sekä valmistelemaan ihon muille hoitotuotteille.

Lue lisää: ”Kasvovesi auttaa tasapainottamaan ihon pH-arvon” – Mitä se oikeasti tarkoittaa?

Korealaisen ihonhoidon vaiheet Ostolakossa blogi Virve Fredman

Vaihe 5: Hoitoneste

Hoitoneste (englanniksi essence) on ihonhoitorutiinin lisävaihe, jota jokaisen iho ei tarvitse ja jota ei ole siksi välttömätöntä käyttää aamuin illoin. Monet korealaiset kasvovedet ovat jopa niin kosteuttavia, että ne voivat korvata hoitonesteen.  Hoitoneste on kuitenkin ilmestynyt monen ihonhoitorutiiniin juuri siksi, että se tuo janoiselle ja kuivalle iholle kaivattua lisäkosteutta ilman rasvaista tunnetta.  Voi siis olla lopputuloksen kannalta miellyttävämpää lisätä ihonhoitorutiiniin kevyt, ihoa kosteuttava hoitoneste sen sijaan, että vaihtaisi paksumpaan kasvovoiteeseen.

Hoitonesteen vesimäisen ohut (tai joskus lähes geelimäisen täyteläinen) koostumus ei ole yhtä pullollaan aktiiviaineita kuin seerumin tiivistetty koostumus, mutta kosteuttamisen lisäksi se voi myös sisältää esimerkiksi ihoa puhdistavia, rauhoittavia tai ikääntymisen merkkejä hoitavia aineosia. Hoitoneste voi myös auttaa sen päällä käytettäviä ihonhoitotuotteita imeytymään paremmin. Se on siis lisätuote, jota käytetään, jos iholla on sille tarvetta.

Lue lisää: Ihonhoitotuote, josta en enää luopuisi – hoitoneste

 

 Korealaisen ihonhoidon vaiheet Ostolakossa blogi Virve Fredman

Vaihe 6: Seerumi

Seerumi on arkisen ihonhoidon tehotuote, sillä sen ohut koostumus on täynnä erityisen tehokkaita ainesosia, jotka kohdistavat vaikutuksena ihon ongelmiin. Jos iholla ei ole ongelmia, ei seerumia välttämättä tarvitse, mutta toisaalta seerumi voi myös olla ongelmia ennaltaehkäisevä tuote. Tällainen voi esimerkiksi olla antioksidanttinen seerumi, joka auttaa torjumaan ihoa ennenaikaisesti ikäännyttäviä vapaita radikaaleja.

Seerumia voi käyttää iholla aamuin illoin tai esimerkiksi vain illalla jos tuntuu, ettei iholle halua kerrostaa päivällä tuotteita esimerkiksi siksi, ettei koe niiden sopivan oman meikkipohjan alle. Iholla voi myös käyttää päivällä kevyempää seerumia ja yöllä täyteläisempää versiota.

Lue lisää: Pihistä tai panosta – 10 parasta seerumia

Vaihe 7: Kangasnaamio

Käytännössä vain harva käyttää kangasnaamiota päivittäin. Kangasnaamion seerumi sisältää ihoa kosteuttavia ainesosia, jotka pääsevät nestemäisen koostumuksen ansiosta imeytymään iholle voidemaista naamiota tehokkaammin ja kangasnaamion kangas auttaa ehkäisemään nesteen liian nopeaa haihtumista, jotta iho ehtii rauhassa nauttia ja imeä itseensä seerumia.

Kangasnaamion voi asettaa puhdistetulle iholle heti kasvoveden käytön jälkeen, jos se riittää omalle iholle, mutta ihon tarpeista riippuen sen alla voi myös käyttää hoitonestettä tuomassa lisää kosteutusta ja/tai seerumia lataamassa iholle niitä tehoaineita, joita iho erityisesti kaipaa.

Lue lisää: Mikä tekee kangasnaamioista muita kasvonaamioita parempia? 

Korealaisen ihonhoidon vaiheet Ostolakossa blogi Virve Fredman

Vaihe 8: Silmänympärysvoide

Jos kasvoilla käyttää hellävaraista, peruskosteuttavaa voidetta, voi sitä tavallisesti käyttää myös silmänympärysiholla. Erilliselle silmänympärysvoiteelle tulee kuitenkin tarve silloin, kun silmänympärysiho kaipaa toisenlaista hoitoa kuin muu kasvojen iho. Muu kasvojen iho voi esimerkiksi rasvoittua ja kaivata mattapintaista voidetta, joka voi olla silmänympärysiholle liian kevyt. Vastaavasti silmänympärykset voivat turvota helposti ja kaivata siksi viilentävää ja virkistävää tuotetta.

Silmänympärysvoide on tuote, jonka käytön aloittaisin jo nuorena silmänympärysihon hyvinvoinnin ylläpitämiseksi ja käyttäisin tuotetta aamuisin ja iltaisin. Kun silmänympärysiho on täyteläisen kosteutettu, pysyy se kimmoisana eikä juonteita synny yhtä helposti.

Lue lisää: 5 vinkkiä silmänympärysjuonteiden ehkäisyyn

Korealaisen ihonhoidon vaiheet Ostolakossa blogi Virve Fredman

Vaihe 9: Kosteusvoide

Kasvoveden jälkeen voi jättää väliin vaikka kaikki muut vaiheet, mutta kosteusvoiteen yli ei kannata koskaan hypätä. Se auttaa lukitsemaan iholle kosteutta ja huolehtimaan, että iho kykenee pidättämään kosteuden sisällään. Se ehkäisee ihon kuivumista ja tuo iholle kosteutta, minkä lisäksi sillä voi myös olla muitakin ominaisuuksia. Erityisen tärkeää on muista levittää kosteusvoidetta kasvoille kangasnaamion jälkeen, jotta iholle juotettu kosteus saadaan myös säilymään iholla.

Samaa kosteusvoidetta voi käyttää aamuin illoin, mutta koska ihon tarpeet voivat vaihdella eri vuorokauden aikoina, voi erillisille tuotteille olla perusteltu syy. Itse käytän yöllä rasvaisempia koostumuksia, sillä ihoni kaipaa tehokasta ravitsemista, mutta sellaiset olisivat päivällä meikin alla erittäin huono valinta, sillä niiden kanssa meikkipohjani ei pysy aamusta iltaan siistinä.

Lue lisää: Mitä eroa on päivävoiteella ja yövoiteella?

Korealaisen ihonhoidon vaiheet Ostolakossa blogi Virve Fredman

Vaihe 10: Aurinkosuoja

Jos on talvella koko päivän sisätiloissa eikä koskaan näe aurinkoa, ei tietenkään tarvitse päivittäin aurinkosuojaa. Jos iho kuitenkin altistuu auringolle kannattaa muistaa, että sen UV-säteily aiheuttaa jopa 80% ihon ikääntymisen merkeistä. Paras ja edullisin anti-age-tuote onkin siis aurinkosuojatuote.

Korealaiset tuotemerkit ovat tunnettuja kevyistä aurinkosuojatuotteistaan, sillä usein ideana on, että kasvoilla käytetään aamuin illoin samaa kosteusvoidetta, jonka päälle sitten vain päivisin levitetään aurinkosuoja. Kevyen suojan voi tuoda iholle myös suojakertoimellisella päivävoiteella tai meikkipohjalla.

Lue lisää: Suojaako meikkivoide ihoa auringolta? 

Korealaisen ihonhoidon vaiheet Ostolakossa blogi Virve Fredman

Vaihe 10: Yönaamio

Iltaisin ihonhoitorutiinin viimeinen vaihe on yönaamio, mutta toisin kuin moni luulee, ei sen alla lähes koskaan käytetä yhdeksää muuta tuotetta ellei iholla sitten ole totaalinen kriisitilanne päällä ja valtava hilseilykausi menossa. Tyypillisesti yönaamio onkin ihonhoitorutiinin supistava tehotuote, jonka miellyttävän kevyeksi, mutta ihoa silti tehokkaasti hoitavaksi tehty koostumus pelastaa silloin, kun ihonhoidolle ei ole erityisesti aikaa tai kiinnostusta.

Nopeimillaan yönaamion voi levittää kasvoille suoraan kasvoveden jälkeen silloin, kun haluaa vain väsyneenä kaatua sänkyyn, mutta sen alla voi myös käyttää hoitonestettä ja seerumia. Vain hyvin, hyvin harva käyttää yönaamion alla hoitonestettä, seerumia, kangasnaamiota, silmänympärysvoidetta sekä kosteusvoidetta, sillä ne kaikki olisivat yhdessä jo varsin tuhti paketti. Jos iho on kuitenkin hyvin kuiva, voi yönaamion kanssa käyttää myös kosteusvoidetta, mutta koska monissa yönaamioissa on usein geelimäisen ohut koostumus, kannattaa ne itseasiassa levittää rasvaisemman yövoiteen alle eikä vasta sen päälle, jotta yönaamion aktiiviaineet pääsevät paremmin imeytymään iholle.

Lue lisää: Mikä yönaamio oikeasti on?

Korealaisen ihonhoidon vaiheet Ostolakossa blogi Virve Fredman

Käytännössä korealainen ihonhoitorutiini ei siis tosiaan ole yhtä kuin kymmenvaiheinen ihonhoitorutiini eikä sen ideana ole levittää iholle yhtään enempää tuotteita kuin mitä iho tarvitsee. Kymmenen tuotteen summauksessa onkin enemmän kyse erilaisten tuotetyyppien yhteenvedosta. Kaikki ihonhoitorituaalin useat vaiheet ovat kuitenkin loistava apu silloin, kun iholla on syystä tai toisesta erilaisia tarpeita, jotka eivät ratkea ihan vain perushoidolla tai kun ihon hyvinvointia haluaa ylläpitää, jotta iholle ei jatkossakaan tule ongelmia. Esimerkiksi hilseilevän kuiva ja janoinen iho voi nauttia paljonkin siitä, että saa samana iltana kokea kaikki kymmenen vaihetta.

Omaan tavanomaiseen korealaiseen ihonhoitorutiiniini kuuluu iltaisin kaksoispuhdistus, kasvovesi, hoitoneste, seerumi, silmänympärysvoide ja kosteusvoide. Välillä tehostan ihonhoitoa kangasnaamiolla.

Aamuisin se sujuu samalla tavalla, mutta tyypillisesti ohuemmilla tuotekoostumuksilla ja jos tiedän, että vietän aikaa päivällä ulkona, käytän meikin alla aurinkosuojaa.

Lue myös: 8 myyttiä korealaisesta kosmetiikasta

Korealaisen ihonhoidon vaiheet Ostolakossa blogi Virve Fredman

Kuinka monta vaihetta teidän ihonhoitorutiiniinne kuuluu tavallisesti?

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

21 kommenttia artikkeliin ”Tästä korealaisessa 10-vaiheisesta ihonhoitorutiinissa on oikeasti kyse”

  1. Hei, ihan mielenkiinnosta kirjaasi kohtaan, onko kirjassa myös korealaisten naisten itsensä antamia kommenteja miten he käytännössä toteuttavat ihonhoitorutiinejaan? Olisi mielenkiintoista lukea miten heillä homma toimii arjessa ja mitkä heidän suosikkituotteitaan ovat 🙂

  2. Huomenta! Eli jos käytän jotain AHA-KASVOVETTÄ, onko se kuorinta vai kasvovesi? Kuorinta?
    Itse teen 9 vaiheisen rutiinin yleensä. Kangasnaamioita käytän harvoin, varsinkin talvella ne tuntuu inhottavan kylmiltä aluksi. Pitäis ehkäpä lämmittää eka vaik lämpimässä vedessä:).
    Minusta tuo ei ole yhtään työläs, on ihan huippua tonkia purnukoita, mitä tänään kaipaisi:).
    Ps. Vasta kokeilin yhtä (en muista oliko Mizonin, ainakin myynnissä Lookfantasticilla..tuliko kk-boxista?) hunajakasvonaamioo ja siinä todella näkyi vaikutus useamman päivän! Oliko mun iho niin kuiva vai mitä ihmettä. Olen vähintään kymmeniä kuitenkin kokeillut ja tää oli ihan huippu! Pakko saada…!

    • Kuoriva kasvovesi ihan vain, eli sen lisäksi ei tarvitse erillistä kuorintaa. 🙂

  3. Lasketaan! 1. Silmämeikin poisto, 2. öljy putsaus, 3. geeliputsaus, 4. kasvovesi, 5. hoitovesi, 6. essensse, 7.kasvoöljyä tai happoa, 8.seerumi, 9. silmänympärysvoide 10.yövoide, 11.kasvosuihke. Yleensa jätän välistä hapon ja öljyn. Taidan käyttää niitä kerran viikkoon. Kerran viikossa yö naamio ja silloin vain essensse ja seerumi alle. Kerran tai kaksi viikossa kangasnaamio ja kerran viikossa huuhdeltava naamio ja silloin rasvaisille alueille savipohjaninen naamio ja muualle joko kosteuttava tai kiinteyttävä naamio. Ja näitä ennen suihkautan iholle naamioiden vaikutusta tehostava suihketta! Ärhäkkään finniin finnivoide tai finnilaastari yöksi. Siinäpä ne taisi olla!

    • Laitatko öljyn ennen muita voiteita? Voiko niinkin tehdä? Eikö öljyn pitäisi tulla viimeisenä sitomaan ravinteet ja kosteus. Esim. taloakin maalatessa voi lateksimaalin päälle maalata öljymaalilla, mutta et toisinpäin.

    • Riippuu toki paljon, että millainen ampulli, mutta tavallisesti sitä käytetään seerumin asemasta, sillä se on seerumin tapaan täynnä tehoaineita, mutta pakattu ilmatiiviisti, jotta säilyvyyttä voidaan parantaa ja säilöntäaineita voidaan vähentää. 🙂 Monet korealaiset tuotemerkit myös nimeävät tavalliset seeruminsa ampulliksi kuvastamaan sitä, että ne ovat aktiiviaineilla täytettyjä tehopommeja. Jotkut kutsuvat myös boostereiksi, sillä ne ”boostaavat” ihonhoitoa. 🙂

  4. Lasken minäkin:puhdistuspyyhe, silmämeikinpoistoaine tai misellarvesi, vaahtoputsari, kasvovesi, hoitovesi, öljyseerumi, yövoide ja silmänympärysvoide. Pari kertaa viikossa kevyyönaamio. Kerran viikossa kuorinta ja pari naamiota peräkkäin.

  5. Puhdistusöljy, puhdistusgeeli, hoitovesi, seerumi, silmänympärysvoide ja kasvovoide kuuluvat mun päivittäisiin rutiineihin, eli kuusi vaihetta. Tosin aamulla yleensä käytän vain yhtä putsaria, valitsen öljyn tai geelin sen mukaan miltä iho tuntuu. Kuorintaa ja kasvonaamioita tulee käytettyä ehkä viikon-parin välein.

  6. Mullakin iltaisin on käytössä ölyputsari ja puhdistusvoide, kasvovesi, seerumi, silmäympärysvoide, kosteusvoide ja yönaamio. Aamusin sitten melkein samat paitsi en käytä puhdistukseen kuin puhdistusvoidetta ja en käytä tietenkään yönaamioo. Sitten kuorintaa ja naamioo en käytä ku kerran kaks viikossa.

  7. hmm. iltaisin puhdistusöljy, vaahtoputsari, seerumi, essence ja kosteusvoide tai yönaamio. aamuisin misellivesi ja meikin alle aurinkosuoja, meikittöminä päivinä ei mitään koska olen silloin yleensä vain kotosalla : ) parin viikon välein sitten kuorintaa. näilläkin vaiheilla olen jostain syystä kerryttänyt mielestäni kamalan kasan purkkeja kaappeihin… iho voi kyllä hyvin!

    ostin ordinaryltä alpha arbutin -kuorinnan, ja parin käytön jälkeen alahuulen alle ilmestyi peukalonpään kokoinen kuiva läikkä, jota poltteli ja kiristi todella ikävästi. puolisen viikkoa sitä sai hoitaa bepanthenin kanssa pois. johtuikohan tuosta kuorinnasta, kun muualle kasvoihin ei tullut tosiaan mitään?

    • Nyt en ole ihan varma, että mistä tuotteesta puhutaan, kun Alpha Arbutin -tuote on siis kosteuttava seerumi, joka vain häivyttää pigmenttiläiskiä, mutta ei kuori ihoa ollenkaan. Ehkä tarkoitit jotain toista tuotetta ja meni vain nimet sekaisin? 🙂

    • kuorintana tuo minulle myytiin… mutta siis ei pitäisi aiheuttaa tuollaista reaktiota, jos ei kerran kuoriva tuote ole?

      • Nyt piti ihan tutkia, että onko tuon ainesosissa mukana edes jotain, joka voisi kuoria ihoa, kun tuosta ei koskaan puhuta millään tavalla kuorivana. Siinä on näköjään mukana pieni määrä maitohappoa kyllä, mutta en tiedä millainen pitoisuus se sitten mahtaa olla (eli onko riittävästi kuorimaan ihoa), kun merkki ei sitä itse nosta käsittääkseni missään esiin.
        Toki kyse voi myös olla ihon herkkyysreaktiosta eli ettei tuote vain sovi omalle iholle. :/ Minulle monet tuotteet aiheuttavat nimenomaan leuan alueella tuollaista reaktiota ja monilla muillakin on sama. Tässä postauksessa on lisää juttua aiheesta: https://blogit.terve.fi/ostolakossa/periaoraalidermatiitti-pod-suunymparysihottuna/

  8. Etkö juuri vähän aikaa sitten tehnyt postauksen, jossa sinulla oli melkein 20 tuotetta omassa ihonhoitorutiniissa? Aika kummallista, että nyt kun on pinnalla ”less is more” -ihonhoito niin yhtäkkiä et käytäkään kuin muutamaa tuotetta.

    • Kerroin siitä kyllä parisen vuotta sitten ja rutiiniini tosiaan kuuluu paljon tuotteita, mutta ei niitä kaikkia käytetä joka päivä.

  9. Sama kun sulla, mutta vaan iltaisin… Aamuisin en vaan jaksa enkä ehdi tehdä muuta kuin heittää vähän meikkiä naamaan. Onkohan tää paha 😀

  10. Olen käyttänyt nyt vajaa pari viikkoa Kiehls’in Midnight recovery consentrate – ihonhoitoöljyä, joka laitetaan heidän konsulttien mukaan kasvoveden jälkeen ennen kosteusvoidetta seerumin tilalle iltaisin.Miten tämä öljy sopii tähän korealaiseen ihonhoitorutiiniin? Öljyputsari on jo käytössä, mutta ajattelin hankkia vielä jonkin puhdistusvaahdon lisäksi. Ehkä myös mainitsemasi Bentonin BHA aloe-kasvovesi voisi olla mulle hyvä. Ihoni on todella kuiva, herkkä ja reagoi herkästi kaikkeen, mustapäitä/epäpuhtauksia/ hormoninäppyjä on myös ajoittain. Kuorintakin pitäisi hankkia, mitä suosittelet?

  11. Noudattanut nyt tätä 10 vaiheen puhdistusta vaihtelevalla menestyksellä, pyrin päivittäin. MUTTA nyt alkaa finnit puskemaan naamaan. Toivottavasti on vain ohimenevä vaihe ja kohta iho taas puhdistuisi. Koko ikäni ollut jonkun verran finnejä ja luulin jo päässeeni niistä eroon, ikää kun alkaa olemaan jo kohta 50v.

Kommentointi on suljettu.