Kuinka montaa ihonhoitotuotetta on hyväksyttävää käyttää?

”Pilaat ihosi kun käytät noin paljon erilaisia tuotteita.”

”Eikö kannattaisi vähän vähentää noiden tuotteiden määrää, eihän tuo voi olla iholle hyvästä?”

”Uskon, että vähemmän on enemmän ja iholle on parasta, että se saa toimia omalla luonnollisella tavallaan ilman, että läträät sille erilaisia tuotteita.”

Siinä kuulitte kolme lausetta, joihin olen kahdeksatta vuotta kosmetiikkablogia pitävänä saanut lukijoiden kirjoittamana törmätä melkoisen monesti. Meilläpäin ihostaan on toki hyväksyttävää huolehtia, mutta meillä on silti olemassa käsite liiallinen ihonhoito, joka monien mielessä tulee vastaan melko nopeastikin eivätkä läheskään kaikki suinkaan usko, että enemmän on parempi.

Kuinka paljon on liikaa?

Oma linjani on kaukana hauschkamaisesta ihonhoitofilisofiasta ja vaikka mielelläni poiminkin merkiltä kokeiluuni yksittäisiä tuotteita en usko, että ihoni hoitamatta jättäminen on sille pitkässä juoksussa parasta. En kuitenkaan ole mikään sanomaan, että tämä olisi ainoa oikea ajatustapa sillä aivan kuten on olemassa erilaisia reseptejä tehdä pannukakkua on jokaiselle tavallekin omat kannattajansa. Toinen tykkää toisesta ja toinen toisesta eikä mikään ole väärin. Kyse on vain siitä, mistä itse pitää eniten.

Kuinka paljon on liikaa?

Koska kuulun itse mielummin niihin monipuolisesti hoitaviin kuin tuotteista pihtaileviin voitte tietysti uskoa, että rakastan mielessäni ajatusta korealaisesta kymmenvaiheisesta tai jopa yli senkin venyvästä jokailtaisesta ihonhoitorutiinista.

Kuinka paljon on liikaa?

Koreassa ei ole ollenkaan epänormaalia käyttää useita tuotteita ja se on lähinnä sääntö eikä poikkeus. Siellä kukaan ei koskaan sanoisi noita kolmea postaukseni alussa ollutta lausetta, sillä kauniista ihostaan tunnetut korealaiset uskovat, että ihosta tulee pitää huolta jotta se voi hyvin. Aivan kuten kroppakaan ei voi hyvin ilman että sen ravinnosta huolehditaan tai että sille annetaan liikuntaa, ei ihokaan voi automaattisesti vauvasta mummoon hyvin ellei siitä pidä huolta.

Kuinka paljon on liikaa?

Koska rakastan käyttää erilaisia kosmetiikkatuotteita oli erittäin ihanaa vaan antaa mieleni sisäistää ajatus siitä, etten tee mitään väärää läträämällä kasvoilleni hieman kaikkea mahdollista – olin oikeastaan vaan syntynyt väärään maahan, jossa vain pieni osa ihmisistä ymmärsi sen, mikä kuului korealaisen naisen (tai jopa miehen) sisäänrakennettuun ajatteluun.

Kuinka paljon on liikaa?

Olen viimeaikoina lukenut paljon juttuja korealaiseen kosmetiikkaan syventyneiden ja korealaisten naisten ihonhoitorutiineista ja minulle on auennut niiden myötä aivan uusi ajattelutapa.

En myöskään ole lukenut mistään, että korealaiset naiset olisivat kosmetiikkakuormansa vuoksi jotenkin erityisen huonosti voivia, kuolemassa kemikaalimyrkytyksiin tai että heidän ihonsa voisi sen kaiken hoitamisen vuoksi huonosti myöhemmällä iällä. Kyseessä taitaa vaan olla melko suuri kulttuurisidonnainen ero ajatustapojen välillä.

Kuinka paljon on liikaa?

Tiesittekö, että Koreassa on normaalia, että siinä missä perheellä on oma lääkäri, hammaslääkäri tai luottokampaaja, on heillä usein myös oma ihoterapeutti, jonka luona voidaan piipahtaa vaikka viikoittain (jopa ilman ajanvaraustakin) ottamassa ihon senhetkisiin tarpeisiin sekoitettu kasvonaamio?

Ei tarvitse olla ylimmän yhteiskuntaluokan edustaja toteuttaakseen tätä käytäntöä ja aivan kuten meillä kampaaja saattaa tietää paljon vakioasiakkaastaan tietää ihoterapeutti kaiken asiakkaansa ihosta. Ihoterapeutti voikin olla läheinen, ystävän tai jopa perheenjäsenen kaltainen henkilö, jonka kanssa luodaan pitkä suhde!

Kuinka paljon on liikaa?

Koreassa kasvetaan ajatukseen, että ihoa täytyy suojata auringolta ja aurinkovarjot sekä -voiteet ovat arkea. Ikkunoiden lähellä työskentelevät toimistotyöläiset voivat käyttää työssään hansikkaita suojatakseen käsiään (jotka yleensä paljastavat sen todellisen iän vaikkei se näkyisikään kasvoilta) ja jokaisen (sekä naisen että miehen) pöydällä voi olla oma ilmankostutin eikä ole ollenkaan tavatonta, että miehetkin käyttävät BB-voidetta. Ulkonäöstä huolehtiminen ei ole turhamaisuutta vaan se on vaan automaattinen jatke ravinnon ja liikunnan kautta hyvinvoinnista huolehtimiselle.

Kuinka paljon on liikaa?

Olenkin siis aivan erityisen innoissani tajuttuani vihdoin, että on olemassa kokonainen kansa (tai japanilaiset mukaanlaskien parikin), joka yhtyy ajatuksiini ihonhoidon ihanuudesta sekä tuotteilla läträilystä ja niiden kerrostamisesta.

Jatkossa en aio tuntea tippaakaan huonoa omaatuntoa tuotteiden kerrostamisesta tai uhrata ajatustakaan sille, että joku kyseenalaistaisi sen kannattavuuden. Onhan se nimittäin myönnettävä, että tuo korealainen kansa on varsin tunnettu upeasta ja pitkään kauniina säilyvästä ihostaan, joka ei todellakaan ole vain pelkän geeniperimän aikaansaamaa sattumaa!

Kuinka paljon on liikaa?

Kumpaan leiriin te kuulutte? Kuuluuko tuotteita olla enemmän vai vähemmän?


Joko luit nämä aiemmat postaukseni?

Japanilaiset kosmetiikkatuotteet vauvoille vai aikuisille Ostolakossa Japanilaiset ällöttävän realistiset tuotekuvat Ostolakossa Vinkit japanilaiset kosmetiikan ostamiseen Ostolakossa

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

34 kommenttia artikkeliin ”Kuinka montaa ihonhoitotuotetta on hyväksyttävää käyttää?”

  1. Ihonhoidossa itselleni more is more. 😀 Ei ainakaan mun iholle ole huonoa tehnyt, kun ihostani kosmetologit luulevat minua aina nuoremmaksi mitä olen. 😀

    • Minäkin uskon, että hyvä ihonhoito palkitsee nuorekkaammalla iholla. 🙂

  2. No ihan kokemuksen syvällä rintaäänellä, ylihoitaminen pistää ihon huonoon kuntoon. Tämän olen saanut todeta omalla kohdalla parin viikon sairaalajaksolla, ja tytär huomasi mökkilomallaan oman ihonsa parantuneen. Taas.
    Eli käytämme nyt mahdollisimman vähän tuotteita naamassamme.

    • Muistan itse, kuinka ihoni lähti kukkimaan ja ärtymään kosmetologiopiskelujen kasvohoitojaksolla, kun se sai yhtäkkiä osakseen huomattavasti enemmän sörkkimistä ja tuotteita kuin mihin se oli tottunut. Onneksi sen jälkeen ei ole vastaavia ongelmia ollut ja hyvä kuulla, että teillä tuotteiden vähentäminen on ollut avuksi. 🙂

      • Minusta tuntuu, että moni sekoittaa ihon ”liiallisen” hoitamisen ihan vaan puhtaasti väärillä tuotteilla hoitoon. Jos tuotteet ovat liian tujuja omalle iholle, niin onhan se tosiaan selvää, ettei iho voi hyvin. Iholle voi siis käyttää vaikka kahdeksaa oikeaa tuotetta hyvällä menestyksellä, mutta jos niiden joukossa on hutituotteita, niin varmasti iho voi paremmin ilman niitä huteja. 🙂

        • Jep! Muistan ikuisesti kun veljeni teininä kokeili jotain Clerasilin puhdistustuotetta ja naama alkoi kukkia, joten hän kirosi kaiken kosmetiikan ”kun se aiheuttaa lisää finnejä” :DD

          Huvitti vaan vähän toi ”kokemuksen syvällä rintaäänellä” kun kaikki on tosiaan erilaisia ja siinä missä yhdelle toimii tuotteiden vähentäminen niin ei oikein voi yleistää että sama toimisi kaikilla 😀 Pääasia kuitenkin että löytyää ne itselleen sopivimmat tuotteet ja tavat 🙂

        • Näinpä, ja tuotteita pitäisi lisätä rutiiniin yksi kerrallaan. Moni tekee sen virheen, että innostuneena ottaa monta tuotetta heti käyttöön.

  3. Itse olen käyttänyt korealaista kosmetiikkaa nyt noin neljä vuotta ja korealaisen ihonhoidon rutiinin aloitin noin vuosi sitten. En ole koskaan ollut meikkien tai ihonhoitotuotteiden suurkuluttaja mutta kaikki muuttui kun tutustui korealaiseen kosmetiikkaan ja siihen miten he hoitavat ihoaan. Riippuu tietenkin että osaako valita sieltä itselleen sopivimmat tuotteet mutta pääosin ainakin itse olen kokenut että ihoni on paljon paremmassa kunnossa kun aloitin tuotteiden kerrostamisen. Nykyään ihonhoitorutiinini on puhdistustuote (joko vaahto tai sitten vaahto+öljypohjainen), kasvovesi, emulsio, kosteusvoide, silmänympärysvoide, seerumi ja kasvovoide.

    Tuo korealaisten ihon suojaaminen auringolta johtuu pelkästään siitä että he ihannoivat todella vaaleaa ihoa, he eivät yksinkertaisesti halua ruskettua. Tummaa ihoa ei pidetä kauniina. Välillä katsoin kauhulla kun korealaiset länttäsivät kaksi kertaa vaaleanpaa meikkipohjaa naamaan kuin mitä oikeasti olivat (tuloksena että kädet oli ihan eri väriset kuin naama ja kaula). Itse olen todella vaalea ja vaikkakin korealaiset yrittävät kosmetiikankin osalta suosia vaaleita värejä (meikkipohjissa jne) niin joskus se vaaleinkin sävy on minulle liian tumma :,D ja sekös ärsyttää jos löydän jonkun tuotteet mikä olisi koostumukseltaan loistava.

    • Korealainen ihonhoitorutiini on tosiaankin todella koukuttava, vakka saattaakin kuulostaa aluksi aikaavievältä. Aloitin itse sen kunnolla nyt kesällä, vaikka ennenkin olen ollut jo lähellä sitä ja iho voi todella hyvin. Omaan listaani kuuluvat vielä hoitoneste, kangasnaamiot ja yönaamio. 🙂
      Kiva siis kuulla, että muutkin ovat jo pidempään olleet siitä viehättyneitä! 🙂

  4. Muutama toimiva ja tehokas tuote kerrallaan riittää, niitä kaikki en laita kerralla – esim. eri seerumeita on eri tilanteisiin ja sen hetkisiin tarpeisiin.
    Tuo sama ’ihoa ei pidä hoitaa liikaa, pelkkä vesi ja saippua riittää’-ideologia on tullut minuakin vastaan nuoresta asti eri iho-ongelmien myötä: sekä ihottumasta että aknesta kärsineenä on joutunut tekemään kaikkensa saadakseen nahan pysymään suurinpiirtein koossa.. Monta kyyneltä on vuodatettu, ennen kuin tietoa ja taitoa alkoi kertyä tarpeeksi. Nykyään tietoa on helpompi löytää myös netin maailmasta, ja sen suodattaminen on loppujen lopuksi tottumiskysymys. Inhoan sitä ylimielistä helpolla iholla varustettujen asenetta, että ’lopeta hoitaminen, niin iho palautuu’.. kunpa se olisi niin helppoa!

    Aasialainen ihonhoitofilosofia on kyllä perusteellinen, mutta sielläkin suunnalla huomaan ns. all-in-one monitoimi-ihmetuotteiden lisänneen viime aikoina suosiota, jos blogeihin on uskominen.. ehkä kiireisiin aamuihin halutaan lisää tehoa vähemmällä puunaamisella.
    Meillä lännessä monitoimituotteet ovat olleet tuttuja, mutta ehkä sinne se juna on vasta saapumassa…ja trendi vaihtumassa.
    Todellisia iho-ongelmia, eli aknea, arpia, syntymämerkkejä jne.. aasialaiset hoidattavat alan ammattilaisilla, eli ihotautilääkäreillä ja plastiikkakirurgeilla, eivät pelkillä seerumeilla ja hoitonesteillä… kyllähän esim. Roaccutan tepsii pahaankin akneen ja saa sen siliämään.. ja arvet saa pois tehokkailla kemiallisilla kuorinnoilla (ainoa, mikä itselleni auttoi akneen, oli vahva kuorinta, kiitos ihanan kosmetologin!)..

    • Suosittelen kokeilemaan vasta vähän aika sitten pinnalle noussutta merkkiä cosrx. Heillä kaikki tuotteet on suunnattu nimenomaan aknesta kärsivälle herkälle iholle. Tuotteita pystyy tilaamaan netistä ja eivät edes maksa maltaita. He käyttävät ”happoja” (acids) kuten AHA ja BHA jotka on todettu erittäin hyväksi akneiholle. Itselläni tällä hetkellä käytössä cosrx ultimate nourishing rice overnight spa mask ja tykkään ja ihonikin tykkää. (oma ihoni on erityisen herkkä ja oireilee yleensä etenkin kasvovoiteista, tuloksena alaleuka ja posket täynnä näppyjä).

      • Kiitos vinkistä, COSRX on tosiaan korealaismerkeistä suosikkini. Akne sen kummemmin kuin ihottumakaan ei enää vaivaa, Luojan kiitos – kuten sanottu, se on mennyttä aikaa. Mutta kuorinnat ovat säännöllisessä valikoimassa ylläpitämässä hyvinvointia, esim kesällä BHA on kätevä ihohuokosten putsaaja vahvojen aurinkosuojien jäljiltä.
        Riisinaamio kaapissa minullakin, joskin liian paksua helteillä.. syksymmällä taas arsenaaliin.

      • Hei, Haluisitko tarkemmin laittaa mistä tilaat näitä tuotteita ja oletko käyttänyt tuota mustapäänestettä? (juuri googlailin:)

        • Kaapissa nököttää juuri mustapääneste, se alkoholiton – COSRXin valikoimassa on useita bha-nesteitä. Makuasia, minkä niistä valitsee, itse halusin ilman alkoholia – BHA Blackhead Power Liquid.
          Hyviksi havaittuja nettikauppoja ovat esim. Jolse, Comsetics-love. WISHTREND sekä lukuisat eBay-myyjät 🙂

  5. Mahtava postaus, hoidan ihoani paljon,enemmän on enemmän ja saan kuulla jatkuvasti miten nuorelta näytän ihoni puolesta( 55 vuotta oikeasti!). Toki en hoida ihoani muiden vaan itseni takia❤️

  6. Allekirjoitan myös korealaista/japanilaista ihonhoitorutiinia ja olen seurannut sitä nyt useamman vuoden. Käytän päivittäin kuorivaa kasvovettä, essence, kosteuttavaa hoitovettä, 1-2 seerumia, silmänympärystuotetta, kasvovoidetta, aurinkosuojaa JOKA PÄIVÄ. Iltaisin lisään retinol-seerumia ja kasvoöljyä, käytän sheet naamioita jonka lisäksi kaksoispuhdistan ehdottomasti. Kärsin tod.näk. hormonalisesta aknesta ja hoitanut sitä lääkityksellä, jolloin tietyt tuotteet ovat pannassa, päälle ihoni on tosi kuiva, ja silti saan usein kehuja. Olen myös huomannut että ikäisilläni tai nuoremmilla ystävilläni on enemmän juonteita kuin minulla.

    Luulen myös että ’liika hoito’ tulee ihmisillä epäsopivista tuotteista tai liiasta putsaamista, kuten hyvin vaahtoavista ja kuivattavista pesunesteistä, jotka voivat aiheuttaa lisää rasvoittumista tai näppyjä. Samoin harva katsastaa purkkien INCI sisältöä onko kasvovedet täynnä alkoholia, hajusteita tai jotain itselle epäsopivia aineita. Samoin on näitä väärinymmärryksiä miten iho toimii, joista yksi ”lempi inhokkini” on tämä ihohuokosten avautuminen ja supistuminen tai kuvitelma ihon hengittämisestä.

    Kiitos tästä postauksesta, on ihanaa että japanilais/korealaisia kosmetiikkafriikkejä riittää! <3

    • Onpa ihanaa kuulla, että täällä on muitakin aasialaisesta ihonhoitorituaalista innostuneita. Hoitorutiinisi kuulostaa mahtavalta! 🙂 Olen itse melkoisen hurahtanut tähän ihon korealais-/japanilaisvaikutteiseen hoitoon tällä hetkellä, joten aiheeseen liittyviä postauksia on tulossa blogiinkin lisää. 🙂

  7. Itselläni tuo leiri vähän vaihtelee, välillä tykkään testata uusia tuotteita ja juurikin kerrostaa varsinkin iltaisin kasvoille monia tuotteita, kun taas joskus menen ihan vaan öljy+kosteusvoide ydistelmällä. Tosin siitä olen eri mieltä, etteikö puhtaan ja ravinteikkaan ruuan syöminen vaikuttaisi myös ihon hyvinvointiin, mutta en myöskään usko ihan sitä, että jos kutenkin käyttää vaikka suihkusaippuaa ja naamanpesuainetta niin iho ihan täysin niiden käytöstä osaisi palautua ilman voidetta esimerkiksi eli tarvitaan jotakin sen pesuaineen vastapainoksi. Tietysti jonkun iho saattaa olla hyvässä kunnossa ilman mitään sen kummempia tuotteita, mutta kyllä ainakin itse lähes joka päivä meikkaavana pidän tärkeänä myös sitä ihon kosteutusta ja muuta hoitoa, ehkä sitten jos en meikkaisi en myöskään kokisi tarvetta erilaisille ihonhoitotuotteille ja iho pysyisi hyvänä ihan itsekseenkin – tai sitten ei. Mutta itse kyllä tykkään hoitaa varsinkin kasvojen ihoa melko perusteellisesti ja testailla uusia tuotteita ja kun ne omalle iholle sopivat tuotteet on löytyneet niin ei se iho siitä kosmetiikasta ainakaan huonommin voi, kuin luonnostaan.

    • Minäkin uskon täysin, että ravinto on erittäin tärkeässä roolissa. Jos ihoa ei ravitse sisäisesti ei se varmasti voi olla ulkoisestikaan täysin kunnossa. Omalla ihollani ainakin näkyy helposti, jos sisäinen hoito ei ole ollut kunnossa. Kosmetiikka on kuitenkin vain sitä, mikä hoitaa ihon pintaa kun taas ravinto pääsee oikeasti vaikuttamaan syvällä. 🙂

    • Suosittelen ehdottomasti ihotautiläälärillä käyntiä. Olen itse syönyt elämäni aikana parit Roaccutan-kuurit ja niiden ansiosta iho on kunnossa. Aikuisiän akne on yleensä hormoniperäistä ja vaikka ihonhoidolla voidaan tietysti auttaa tilannetta, ei sillä yleensä voida tuoda sisäisistä tekijöistä johtuvaan asiaan pysyvää ratkaisua.

      Ihonhoidollista apua kannattaa kuitenkin kokeilla esimerkiksi Mario Badescun tuotteiden avulla. Tästä aiemmasta postauksestani löytyy niistä hyviä vinkkejä: http://blogit.terve.fi/ostolakossa/epapuhtaan-ihon-tehotuotteet/

  8. Minun on ainakin PAKKO hoitaa super herkkää ja kuivaa ihoani useammallakin tuotteella jollen halua sen muuttuvan kuivuuttaan halkeilevaksi Saharaksi :/

    Hellävarainen kuorinta (V10+, kun en oikein vielä ole Korean ihmeisiin päässyt käsiksi), kosteuttava hyalyroni seerumi (Mizon Hyalyronic Acid 100 <3), kosteusvoide, ja yöksi naamio (esim. The Body Shop Drops of Youth Bounchy Sleeping Mask) ovat ikävä kyllä must.
    Tiedän, että ainakin oma ihoni rakastaisi Korealaista ihon hoito rutiinia kokonaisuudessaankin, ja Virvenkin esittelemät kangas naamiot ihon eri tarpeisiin kuulostavat super hyviltä, itse olen vasta kokeillut Talikan kosteuttavaa naamiota, kun ei täältä vieläkään juuri muita löydy :/
    Jos taas sattuu olemaan onnekas normaalin ihotyypin omaava, niin saattaa tietysti pärjätä melko pitkälle vähemmälläkin hoitamisella, jolloin on helppo sanoa jonkin asian olevan "turhaa".. Mutta kyllä suurin osa ihmisistä varmasti hyötyy ihonsa hoidosta oikeanlaisilla, ikään ja iho tyyppiin sopivilla tuotteilla, vaikka anti age tuotteita ei tietenkään hyödytä vielä nuorena läträtä!
    Ja kyllä huomaa amerikkalais beauty gurujen vlogeistakin, että ihon hoito on vihdoin länsi maissakin noussut tärkeään asemaan ja näyttäähän se meikkikin parhaalta hyvin hoidetussa nassussa

    • Ihonhoito on tosiaan nousussa, mikä on aivan mahtavaa. Garnierilta on juuri muuten tulossa myyntiin vähän alle kahdella eurolla tehokosteuttavia kangasnaamioita. En tiedä, kuinka herkkä ihosi niihin reagoisi, mutta tämä silti vinkkinä! 🙂

  9. Meikäläisellä on useammin käynyt niin, että mun ihoni tapauksessa less is more 😀 Kävin kosmetologilla selvittämässä ihotyyppini(itseasiassa kahdellakin) ja kysyin vielä konsultilta, että kun ihoni on tällainen ja tällainen, niin suosittelepa hyviä tuotteita. Aloin hoitaa ihoani säännöllisesti ammuin illoin oikeilla tuotteilla ja ihoni voi huonommin. Kokeilin eri ihotyypeille tarkoitettuja tuotteita ja finnejä vaan tuli ja tuli. Lopulta kyllästyin ja jätin kaiken ihonhoidon pois rutiineistani. Nykyään rasvaan ihoni suihkun jälkeen ja kuorin sitä silloin tällöin. Jos olen laittanut koko naaman sotamaalaukset ja pakkelit, niin sitten tietty pesen meikit kunnolla pois. Kaikki finnit hävisivät ja ihoni voi loistavasti 🙂
    Eli summa summarum, kunhan pidän huolta ihoni rasvaamisesta, se ei tarvitse muuta hoitoa.
    Toki kaikki on yksilöllistä, mutta olen kokeilun ja erehdyksen kautta havainnut tämän minulle parhaimmaksi tavaksi 🙂

    • Tärkeintä on, että itsestään tuntuu hyvältä. 🙂

      Itse koen ihonhoidon enemmän ennaltaehkäisevänä juttuna, jolla ylläpidän ihon nuorekkuutta, eli vaikka ihoni voisikin tällä hetkellä hyvin vähemmällä hoidolla haluan tehdä sitä nykyisen tilan ylläpitämiseksi. 🙂

  10. Vielä sen verran ihon hyvinvoinnin perusteista, että huomaan käsitysten jakautuvan vahvasti kahteen koulukuntaan: joidenkin mukaan ravinto on kaikki kaikessa ja riittää, ulkoinen ihonhoito on vain turhaa rahanmenoa! – toisten mukaan ulkoinen puunaus on oleellisinta, ravinnolla ei niin ole vaikutusta.. Ihonsa kanssa painiskeleva ratkaisuja etsivä on äkkiä litteä kuin kampela näitten oppien puristuksessa.
    Itse panostan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja vaikka ravinto on se A ja O, myös ulkoisella ihonhoidolla ON suuri merkitys. Ne eivät sulje toisiaan pois, enkä ymmärrä, miksi se niin monelle on ideologinen joko-tai kysymys. Tärkeintähän on terveys ja hyvinvointi, ei se, kenen kuppikunta on äänekkäin..

    • Minusta parasta on yrittää löytää itselleen sopiva yhdistelmä noiden väliltä. Tulen itse kiukkuiseksi ilman päivittäisiä hedelmiäni ja syön perusterveellisesti välillä kuitenkin aina herkutellen ja eineksiinkin sortuen. Pyrin pitämään ihosta hyvää huolta ulkoisesti, mutta eihän se tosiaan hyvin voi voida, jos ei sen ravinnosta huolehdi myös sisäisesti. 🙂

  11. Se ärsyttää kaikista eniten, kun joku tulee neuvomaan aknesta kärsivää että jätä kuule kaikki tökötit pois ja anna ihon hengittää! Seuraavalle tällaisen neuvon antajalle olen keksinyt jo vastauksen: tuo on sama kun sanoisi diabeetikolle että jätä kuule ne turhat insuliinit pois ja anna kehon hengittää! Akne on sairaus, johon VOI vaikuttaa esimerkiksi ruokavalio ja muut elämäntavat, kuten diabetekseenkin, mutta hoitamatta se ei parane. Hieman off topic mutta kuitenkin 🙂

    Mäkin oon nyt ihan täpinöissäni tutustunut koreakosmetiikkaan, niin paljon jännempää kuin meidän markettien valikoima! Harmi etten oikein voi käyttää kaikista kosteuttavimpia koostumuksia nyt kesällä, kun iholle riittää puhdistus ja joku yksi hoitoneste ja päivisin aurinkosuoja (ihana Misshan soft finish!). Mutta syksymmällä järeämpi rutiini käyttöön sheet maskeineen kaikkineen!

    • Kyllä olisi kipinät sinkoilleet, kun joku olisi tuon klassisen ”anna ihon hengittää” -kommentin heittänyt itselleni siinä vaiheessa, kun olin juuri saamassa Roaccutan-kuureja… 😀

      Koealainen kosmetiikka on tosiaankin todella jännää, itsekin juuri surfaan pitkin nettiä etsimässä taas uusia superkivoja juttuja! 🙂

Kommentointi on suljettu.