Helpoin tapa myydä käytettyjä huonekaluja: Mjuk

Kaupallinen yhteistyö: Mjuk

*Sis. mainoslinkkejä

Muutimme puolisen vuotta sitten vanhasta ullakkoloftistamme minitaloon löydettyämme talon, jonka kaksikerroksinen pohjaratkaisu poikkesi muista Ruotsissa yleisesti tarjolla olevista minitaloista ja joka sopi siksi täydellisesti tarpeisiimme.

Koska minitalo oli niin täydellinen ja tarjolla kiinteään hintaan ensimmäiselle ostajalle, emme aikailleet asian kanssa, vaan  tartuimme tilaisuuteen heti.

Käytännössä tämä on tarkoittanut, että meillä on viimeisen puolen vuoden ajan ollut kaksi asuntoa eri puolilla Tukholman lääniä, kun vanha asuntomme on ollut myynnissä.

Lue myös: Muutamme 19 neliön minitaloon

Minitalo

Olemme asuneet uudessa minitalossamme ja kantaneet tänne muuton myötä tavaramme, mutta jätimme vanhaan asuntoon huonekalut, jotka eivät mahtuneet uuteen, vanhaa huomattavasti pienempään asuntoomme.

Tukhoman asuntomarkkinat käyvät kuumana ja tarjontaa on ollu todella runsaasti, minkä vuoksi täällä on yleisin käytäntö, ettei asuntoja esitellä myynti-ilmoituksissa tyhjinä, vaan ne tavallisesti jopa stailataan kuvia ja esittelyjä varten, jotta mahdolliset ostajaehdokkaat pääsevät näkemään asunnon potentiaalin parhaiten.

Tämän vuoksi mekin pidimme ylimääräisiksi jääneet huonekalut vanhassa asunnossamme koko myyntiprosessin ajan ja täydensimme niitä myyntistailauksen avulla.

Kun asunnolle vihdoin vähän aikaa sitten löytyi ostaja, oli meidän tehtävä nopeita ratkaisuja vanhojen huonekalujen suhteen ja keksittävä melko lyhyellä varoitusajalla, mitä tekisimme niille.

Ne oli ostettu vanhaa asuntoamme varten pitkäaikaiseen tarpeeseen, mutta uudessa, 33 neliön minitalossamme ei vain ollut tilaa eteiskalusteille, massiiviselle kulmasohvalle, isolle sohvapöydälle, nojatuolille ja vaatehuoneen kalusteille.

Lue myös: Ensifiiliksiä minitalossa asumisesta

Mjuk kokemuksia Virve Fredman

Huonekalut olivat erittäin hyvässä kunnossa ja harkitsimme, että helppouden ja kiireen vuoksi vain lahjoittaisimme ne pois, sillä uusi asukaskaan ei ollut kiinnostunut niistä.

Niin nopealla tahdilla ei kuitenkaan löytynyt sellaista tahoa, joka olisi operoinut vanhan kotimme alueella ja ollut valmis hakemaan kaikki huonekalut hyödynnettäväkseen.

Asuimme hissittömän kerrostalon neljännessä kerroksessa, joten esimerkiksi ison kulmasohvan kantaminen ulos kahdestaan ei houkutellut suuresti.

Myöskään se, että maksaisimme pakettiauton vuokraamisesta ja ajaisimme itse huonekalut lahjoituksia vastaanottaviin paikkoihin ei tuntunut ykkösvalinnalta. Ajatus, että meidän pitäisi vielä itse maksaa siitä, että saisimme lahjoittaa hyväkuntoiset huonekalumme pois oli hieman epämukava.

Koska uusi asuntomme sijaitsi täysin toisella puolella Tukholman lääniä ja matka julkisen liikenteen kulkuvälineillä vanhalle asunnolle vei lähes pari tuntia yhteen suuntaan, ei huonekalujen kaupustelu yksi kerrallaan tai edes lahjoittaminen Facebookinkaan kautta innostanut, sillä mielessäni oli monta aiempaa tuskaista kauppakokemusta.

Lue myös: Tarvitsenko käteviä säilytysratkaisuja vai vain vähemmän tavaraa?

Mjuk kokemuksia Virve Fredman

On ihmisiä, jotka varaavat tavaroita, mutta lakkaavat sitten yhtäkkiä vastaamasta viesteihin. On myös niitä, jotka sopivat tulevansa johonkin aikaan, mutta eivät sitten koskaan tulekaan.

Kun Ruotsiin muuttaessani myin Suomen kodistani muutamia huonekaluja, sain jos jonkinlaista viestiä niihin liittyen.

Yksi vaati, että laskisin sohvapöytäni hintaa tuntuvasti, sillä hän aikoi tulla hakemaan sen hieman kauempaa ja bensa maksoi, joten tottakai se pitäisi vähentää minun saatavistani. Siis tottakai minun kuuluu maksaa bensasi.

Joku halusi tietää, mahtuuko huonekalu juuri hänen tietyn merkkiseen autoonsa ja mietin mielessäni, miksi hän ei voi itse mitata asiaa, kun ilmoituksessa kuitenkin oli huonekalun täydelliset mitat. En minä voi tietää!

Eräs taas halusi minun kertovan hänelle kaiken siitä, kuinka paikalle pääsee julkisella liikenteellä juuri hänen kotoaan, vaikka hänellä oli jo osoite ja reittiopas todennäköisesti tietäisi sen paremmin kuin minä.

Vastaavat kokemukseni eivät rajoitu vain suomalaiseen kaupankäyntiin, vaan tuoreessa muistissani on, kun viime keväänä heti muutettuamme kauppasimme pois vanhaa ruokapöytäämme, joka oli seisonut varastossa pitkään käyttämättömänä.

Facebookin ilmoitukseen oli liitetty kuva lasipöydästä, kerrottu sanallisesti sen olevan lasipöytä sekä vielä lisätty linkki verkkokauppaan, joka myy kyseistä lasipöytää ja tarjoaa sen täydelliset tiedot.

Olimme tässä vaiheessa jo muuttaneet uuteen asuntoomme, mutta puolisoni matkusti toista tuntia vanhalle asunnolle tavatakseen pariskunnan, joka oli ilmoittanut haluavansa ostaa pöydän.

Rappukäytävässä pariskunnan kohdattuaan pariskunnan nainen totesi miehelleni, että hän onkin tosiaan etsinyt valkoista, puista pöytää.

Puolisoni hämmentyi ja totesi, että niin, tämä pöytä, jota olette tulleet ostamaan on tosiaan maitolasinen lasipöytä, kuten ilmoituksesta kävi ilmi.

Nainen ei sanonut mitään, seurasi puolisoani varastokomerolle pöydän luo, katsoi sitä ja mitään sanomatta vain kääntyi ympäri ja käveli täydessä hiljaisuudessa pois paikalta mies vanavedessään ilman, että edes pahoitteli asiaa mitenkään.

Tämä täysin turha kohtaaminen vei nelisen tuntia puolisoni aikaa ja maksoi lisäksi kahdeksan euroa julkisen liikenteen matkakuluja.

Mielessämme oli siis varsin tuskaisia skenaarioita siitä, millaista huonekaluista luopuminen yksi kerrallaan voisi pahimmillaan olla ja samaan aikaan kello tikitti ja päivä, jona asunnon tulisi olla tyhjä uusia asukkaita varten läheni.

Tuskailin tilannetta pienen stressin vallassa Instagramissa ja sain onneksi täydellisellä hetkellä yhteistyöehdotuksen yritykseltä, jonka konsepti sopi tilanteeseemme kuin nakutettu.

Lue myös: Millaista on asua minitalossa?

Mjuk kokemuksia Virve Fredman

Mjuk – helppo tapa ostaa ja myydä second hand -huonekaluja

Suomessa ja Ruotsissa operoiva *Mjuk on kiertotaloutta edistävä palvelu, joka tekee vanhojen huonekalujen myynnin mahdollisimman vaivattomaksi.

Mjuk noutaa myytävät huonekalut sovittuna ajankohtana myyjältä, tarkastaa ja puhdistaa ne, kuvaa ne studiossaan ja sen jälkeen julkaisee ne verkkokaupassaan.

Tällä hetkellä Mjuk noutaa huonekaluja pääkaupunkiseudulta, Tampereelta ja Turusta, mutta huonekalut voi myös itse toimittaa Mjukin varastolle Vantaalle.

Huonekalut varastoidaan Mjukin varastolla  ja kun huonekalulle löytyy Mjukin tavallisen verkkokaupan tapaan toimivassa verkkokaupassa ostaja, vastaa Mjuk huonekalujen toimituksesta uudelle omistajalle.

Mjukilla on varastot sekä Suomessa että Ruotsissa ja kaikki huonekalut ovat myynnissä sekä suomenkielisessä että ruotsinkielisessä verkkokaupassa.

Prosessi on tehty myyjän kannalta mahdollisimman helpoksi, mutta myös ostajalle turvalliseksi: ostaja voi luottaa, että huonekalu on kuvauksessa esitetyssä kunnossa ja koska kyse on etämyynnistä, on huonekalulla myös kahden viikon palautusoikeus.

Ostaja voi tarkistaa huonekalun toimituskulut tuotesivulta tai valita maksuttoman noudon Mjukin Vantaan varastolta.

Mjukin tarjoama konsepti sopii mielestäni erityisesti huonekaluille, joilla on vähänkin enemmän jälleenmyyntiarvoa ja uskon, että huonekaluista on tällaisessa myyntiympäristössä helpompi saada parempi hinta kuin tavallisilla nettikirppiksillä.

Mjukin verkkokaupassa on myynnissä niin vintagea, design-huonekaluja, antiikkisia huonekaluja kuin kaikkea muutakin sekä tuotemerkkejä Artekista Muurameen, mutta myös Ikean huonekaluja.

Lue myös: Minimalistisia sisustuskauppoja – 4 vinkkiä

Mjuk kokemuksia Virve Fredman

Kuinka Mjuk toimii?

Käytännössä huonekalujen myynti toimii niin, että myytävästä huonekalusta täytetään *Mjukin sivuilla myynti-ilmoitus, jossa kerrotaan tuotteesta perustietoja ja johon liitetään kuva tuotteesta.

Tämä kuva ei päädy esiin verkkokauppaan, joten sitä ei tarvitse sen kummemmin stailata, vaan Mjuk vain käyttää sitä arvioidessaan tuotteen potentiaalista arvoa.

Mjukin asiakaspalvelu käsittelee myynti-ilmoituksen ja antaa sen perusteella suuntaa antavan arvion huonekalun mahdollisesta jälleenmyyntiarvosta ja siitä, minkä verran myyjä voi odottaa huonekalusta saavansa.

Jos myyjä hyväksyy tämän ehdotuksen, voi hän buukata huonekalulle maksullisen noudon haluamanaan ajankohtana tai toimittaa huonekalun itse (Suomessa Vantaalla) sijaitsevaan Mjukin varastoon.

Myynti-ilmoituksen lähettäminen Mjukille ei kuitenkaan velvoita mihinkään, eikä Mjukin antamaa tarjousta ole pakko hyväksyä.

Kun huonekalu on tarkastettu, puhdistettu ja kuvattu varastolla, laittaa Mjuk sen sitten verkkokauppaansa myyntiin määrittämällään hinnalla.

Huonekalun myyjä saa myyntihinnasta 60% itselleen 700 euroon saakka ja 70% sen yli menevästä osasta.

Mjukin verkkokaupasta voi lukea *tarkempia tietoja mm. huonekalujen noutokuluista ja myyntiprosessista.

Meille tämä oli oikein hyvä diili, sillä harkitsimmehan alun perin kiireisen aikataulun vuoksi jopa antavamme huonekalut pois ilmaisiksi.

Mjukin kautta huonekalut myydessä meidän ei tarvinnut itse varastoida niitä, mikä ei olisi pikkutalossa edes onnistunutkaan, vaan pääsimme niistä helposti eroon Mjukin noudettua kerralla kymmenisen huonekalua.

Erityisen mukavaa oli tietysti myös se, että vältyimme tämän myötä myös kaikelta siltä kommunikoinnilta ja järjestelyltä, mitä tavaroiden myyminen itse olisi vaatinut – ja noudon myötä tosiaan myös tarpeelta vuokrata itse autoa.

Huonekalut noudettiin meiltä parisen viikkoa sitten ja näin ilokseni jo seuraavalla viikolla, että esimerkiksi sohvapöytä oli mennyt kaupaksi 130 eurolla.

Olimme ajatelleet, että Facebookissa olisin voinut pyytää siitä ehkä pari kymppiä, vaikka se olikin laadukas ja hyvässä kunnossa. Samalla olimme myös miettineet, että viitsiikö sitten parin kympin takia edes nähdä sitä vaivaa, joka myynnissä olisi, kun aikakin on niin kortilla.

Olemme siis olleet erittäin tyytyväisiä siihen, että päädyimme käyttämään huonekalujen myynnissä Mjukia.

Lue myös: 3 kuukautta kahden huonekalun soluhuoneessa

Millaista on asua pikkutalossa Virve Fredman minimalismi

Mjuk-alennuskoodi

Pääsin itse tämän yhteistyön myötä kokeilemaan Mjukia saamalla huonekaluilleni ilmaisen noudon ja ilokseni saan tarjota täysin saman diilin myös teille!

Jos laitat huonekalusi myyntiin *Mjukille tämän linkin kautta, saat koodilla VIRVE ilmaisen huonekalujen noudon (voimassa pääkaupunkiseudulla).

Sama koodi antaa myös 15% alennuksen huonekaluostoista *Mjukin verkkokaupassa.

Koodi on voimassa 19.12.2021 asti.

Jos siis kotona on hiemankin arvokkaampia huonekaluja, jotka haluaisi saada myytyä mahdollisimman vähällä vaivalla, suosittelen tutustumaan Mjukin kiertotaloutta edistävään konseptiin.

Mjukin valikoimaa kannattaa myös pitää silmällä, jos kotiin tarvitsee jotain uutta, sillä verkkokaupasta löytyy paljon laadukkaita ja erittäin hyväkuntoisia huonekaluja alkuperäistä hintaa huomattavasti edullisemmin.

Itse olen vahtinut Mjukin valikoimaa viimeaikoina ahkerasti, sillä tavoitteenani on ollut löytää kotiimme ehkä joku hieman uniikimman näköinen lipasto ja tykkään ajatuksesta, että vanha huonekalu saa luotani uuden kodin.

Lue myös: 12 asiaa, jotka eivät kuulu minimalistiseen elämääni

pieni koti säilytys ratkaisut Virve Fredman

Onko teillä kokemuksia Mjukista?

Yksi kommentti artikkeliin ”Helpoin tapa myydä käytettyjä huonekaluja: Mjuk”

  1. Löysin meille sopivan sohvan Mjukista. Mutta asiakaspalveluun ei saanut yhteyttä ja sähköpostiinkin vastattiin vain selvästi mallivastauksella (koska varsinaiseen kysymykseen ei tullut viestissä vastausta).

    Harmittaa, koska vastaavaa sohvaa ei ole löytynyt muualta.

Kommentointi on suljettu.