Ultimaattinen opas Huxley-tuotteiden valintaan

*Sis. mainoslinkkejä

Kuten useimmat varmasti tietävät, olen todella suuri Huxley-tuotteiden fani. Korealaisen minimalistisen brändin tuotteet toimivat ihollani hyvin ja pidän niiden yksinkertaisesta valikoimasta. Siitä huolimatta, että valikoima on tehty simppeliksi, voi itselleen sopivien Huxley-tuotteiden löytäminen kuitenkin tuntua hieman haastavalta.

Kokosin tähän postaukseen ultimaattisen oppaan oikeiden Huxley-tuotteiden valintaan. Tämän avulla Huxley-tuotteiden joukosta on helpompaa löytää ne itselleen sopivat ihonpuhdistus- ja ihonhoitotuotteet.

Lue myös: Minimalistinen Huxley on korelaisten lentoemäntien suosikkimerkki

Opas Huxley tuotteiden valintaan Virve Fredman

Miksi Huxley on niin suosittu?

Huxleysta on tullut Suomessa supersuosittu, sillä sen tuotteet ovat hellävaraisia ja sopivat monille. Niiden avulla syntyy yksinkertainen ihonhoitorutiini ja niitä voi myös helposti yhdistellä muiden sarjojen ihonhoitotuotteisiin omien tarpeiden mukaan. Moni on kertonut minun laillani ihastuneen Huxleyn tuotteisiin vauhdilla juuri siksi, että ne ovat tehokosteuttaneet ihoa niin huomattavasti ja nopeasti.

Kaikkien Huxley-tuotteiden taika-aineena toimii viikunakaktuksen siemenöljy, joka on varsinainen monitoimiöljy. Sama öljy tuo nimittäin avun todella moneen ihon ongelmaan ja sopii siksi niin epäpuhtaan kuin kuivankin ihon hoitoon. Huxley on kotimaassaan erityisesti 35+ naisten suosiossa ja kohdistaa markkinointinsa yli nelikymppisiin, mutta sen tuotteet sopivat hyvin myös nuoremmallekin iholle.

Yleisesti sanottuna Huxleyn tuotteet ovat todella hyvin siedettyjä ja sopineet kokemuksieni mukaan monille herkkäihoisillekin.

Lue myös: Viikunakaktusöljy pelastaa sekä kuivan että epäpuhtaan ihon

Huxley-tuotteiden tuoksu

Rakastan itse Huxley-tuotteiden puhtaalta ja ylelliseltä tuntuvaa tuoksua, mutta tuoksu on tietysti aina makuasia, josta ei voi kiistellä. Kaikissa Suomessa tällä hetkellä myynnissä olevissa Huxleyn ihonhoitotuotteissa on sama tuoksu, joten jos vain mahdollista, kannattaa tuotteita ensin yrittää päästä tuoksuttamaan esimerkiksi Stockalla tai Sokoksella.

Huxley-tuotteissa ei tuoksu mikään yksittäinen raaka-aine, vaan niiden tuoksu on itseasiassa luotu nimenomaan Huxley-tuotteita varten. Tuoksun takana on uniikkeja tuoksuja kehittävä sveitsiläinen perheyritys LUZI, jolla on jo yli 90-vuotinen historia.

Tuoksun kukkaisia ja vehreitä tuoksunuotteja yhdistävä kokonaisuus on luotu imitoimaan raikasta tuoksua, joka kuljettaa mielen siihen hetkeen, kun keväisenä aamuna astuu mökillä vehreään puutarhaan, jonka lehdillä välkehtivät kastepisarat ja jonka kukat ovat juuri alkamassa kukkia.

Tuoksu yhdistää vesimäistä raikkautta kukkais-vehreisiin vivahteisiin, joissa häivähtää raikas merituuli ja tuoreet vihreät lehdet. Sen sydämessä kukkivat valkoiset kukat kuten jasmiini, valkoiset ruusut, liljat ja gardenia. Tuoksun pohja on kevyen myskinen ja puuterimaisen tuoksuinen ja juuri tämä pohjan pehmeys on se, joka iholle lopulta kevyenä jää.

 Opas Huxley tuotteiden valintaan Virve Fredman Ostolakossa

Huxley ihonpuhdistustuotteet ja kasvovedet

Huxley on minimalistinen tuotemerkki, jonka valikoimaan kuuluu meillä Pohjoismaissa toistaiseksi vain kaksi puhdistustuotetta. Brändillä on Etelä-Koreassa tarjolla näiden lisäksi vielä puhdistusöljy, jota ei ole vielä saatavilla, mutta joka on käsittääkseni tulossa tarjolle.  Muistelen sen hinnan olleen Soulissa yli 40 euroa ja muutaman näytteen kokeilun perusteella se oli kyllä hyvä, mutta kieltämättä melko tyyris.

Maailmalla tarjolla on myös voidemainen puhdistusvaahto, mutta itseasiassa toivon, ettei se tulisi meille myyntiin, sillä minusta se on liian pesevä eikä siksi yhtään linjassa muiden Huxley-tuotteiden kanssa.

Huxley Gel Cleanser; Be Clean, Be Moist

Huxleyn täyteläinen puhdistusgeeli on ehkäpä paras ihonpuhdistustuote, jota olen koskaan kokeillut. Sen pH on tehty ihoneutraaliksi, minkä ansiosta se ei kuivata ihoa ja itse sanonkin usein, että ihoni tuntuu tämän puhdistusgeelin käytön jälkeen jopa kosteutetummalta kuin ennen ihon puhdistusta.

Tykkään suositella tätä puhdistusgeeliä oikeastaan kaikille kuivasta rasvoittuvaan ihoon, sillä sen koostumus on iholle niin hellävarainen, mutta silti riittävän hyvin puhdistava. Tämä hieman vaahtoava puhdistusgeeli poistaa kevyen meikin, mutta itse ajattelen tämän silti enemmän ihonpuhdistustuotteena kuin meikinpoistotuotteena, eli ottaisin kyllä aina meikin pois erillisellä tuotteella (silmämeikin varsinkin).

Käytän tätä puhdistusgeeliä mielelläni ihon puhdistukseen aamulla, jotta ihon pinnalta lähtevät yövoiteiden ja yöllä käyttämieni öljyjen rippeet, päivällä käytettävät hoitotuotteet pääsevät imeytymään iholle hyvin ja meikki levittyy kauniimmin sekä pysyy paremmin.

Huxleyn puhdistusgeelistä löytyy aiempi postaukseni täältä.

*Huxley Gel Cleanser; Be Clean, Be Moist -puhdistusgeeli löytyy myynnistä täältä.

Opas Huxley tuotteiden valintaan Virve Fredman Ostolakossa

Huxley Cleansing Water; Be Clean, Be Moist

Tämä puhdistusvesi on uudehko tuote ja kun sain sen maahantuojalta kokeiluun lokakuussa ihastuin siihen välittömästi niin kovasti, että hehkutin sitä I Love Me -messuilla Huxleyta esitellessäni kaikille  – kunnes se myytiin loppuun. Onneksi hehkutin, sillä sain jälkikäteen valtavasti viestejä, joissa puhdistusvettä kokeilleet kehuivat sitä.

Tämä puhdistusvesi eroaa perinteisistä misellivesistä siten, että se paitsi puhdistaa ihon, mutta ennen kaikkea myös hoitaa ihoa korealaisten puhdistusvesien tapaan. Tämän jäljiltä iholle jääkin aivan ihanan kosteutettu, mutta samalla myös puhdas tunne.

Itse tykkään käyttää tätä esimerkiksi aamuisin joko ainoana ihonpuhdistustuotteena tai sitten kaksivaiheisen ihonpuhdistuksen toisena tuotteena puhdistusgeelin jälkeen. Jos olen käyttänyt paljon meikkiä, voin iltaisin käyttää tätä myös kaksoispuhdistuksen jälkeen.

Minusta tämäkin tuote sopii loistavasti oikeastaan kaikille ihotyypeille, sillä se puhdistaa ihon ja jättää sille kosteutetun tunteen, mutta ihosta ei silti tule liian klähmäistä. Se ei puhdista kuivaa ihoa liikaa, mutta ei myöskään tee rasvoittuvasta ihosta mielestäni liian rasvaista.

Tämä puhdistusvesi sopii myös hyvin kasvovedeksi niille, jotka eivät halua korealaiseen tapaan levittää kasvovettä iholleen käsin, vaan mielummin pyyhkivät kasvot kasvovedellä kostutettuun vanulappuun. Jos käyttää tätä, ei minusta tarvitse erillistä kasvovettä, mutta silloin lataisin iholle kyllä vielä lisää kosteutta hoitonesteellä.

*Huxley Cleansing Water; Be Clean, Be Moist -puhdistusvesi löytyy myynnistä täältä.

Huxley Toner; Extract It

Tätä kasvovettä voisi jo melkein sanoa kulttituotteeksi, sillä niin suosittu siitä on tullut. Huxleyn kasvovesi on superkosteuttava ja mitä täydellisin tuote iholle, joka tuskailee varsinkin talvella pintakuivuuden kanssa. Suosittelen tätä tehokosteuttavaa kasvovettä aina kaikille, joiden ihon pintaa vähänkin kiristelee.

Huxleyllä ei ole korealaiseen tapaan erillistä kasvovettä ja hoitonestettä (essence), vaan brändin kasvovesi on kuin japanilainen hoitovesi, eli kasvoveden asemasta käytettävä, mutta ihoa hoitonesteen tavalla kosteuttava ja ihon hoitotuotteille valmisteleva tehokosteuttaja.

Tästä postauksestani voi kerrata, mitä eroa kasvovedellä, hoitonesteellä ja hoitovedellä on.

Sekaiholla kasvovettä voi käyttää yhden kerroksen, mutta pintakuivalla ja kuivalla iholla sitä voi jopa kerrostaa useampia kerroksia, jotta ihon ehtyneet kosteusvarastot saa tankattua. Varsinkin aamuisin kiristelevältä tuntuvalle iholle tämä kasvovesi on ihana lisä, sillä ennen meikkiä iholle ei useinkaan halua laittaa mitään kovin rasvaista eikä kangasnaamiollekaan ole oikein aikaa. Pari kerrosta tätä kasvovettä pelastaa usein tilanteen.

Huxleyn kasvovedestä löytyy aiempi postaukseni täältä.

*Huxley Toner; Extract It -kasvovesi löytyy myynnistä täältä.

Opas Huxley tuotteiden valintaan Virve Fredman Ostolakossa

Huxleyn seerumit ja kasvoöljyt

Huxleyn pipettipulloihin pakatut tuotteet kulkevat englanniksi nimellä essence, mutta olisi virheellistä kääntää ne hoitonesteiksi, sillä hoitoneste ei ole koostumukseltaan yhtä täynnä tehoaineita kuin nämä ovat. Nämä essencet ovat siis itseasiassa seerumeja ja puhun niistä aina sillä termillä, jotta homma olisi selkeämpää.

Huxleyn ihonhoitorutiinissa iholle laitetaan siis puhdistuksen jälkeen ensin toner, joka Huxleyn tapauksessa yhdistää kasvoveden ja hoitonesteen ja sitten essence, eli Huxleyn seerumi. Lopuksi päällä käytetään voidetta. Tällainen termien sekoittelu sotkee epäilemättä monia (Japanissa seerumeja kutsutaan usein essenceiksi!), minkä vuoksi moni onkin hieman sekaisin siitä, missä järjestyksessä Huxleyn tuotteita oikein kuuluu käyttää.

Huxleyn valikoimaan kuuluu kolme erilaista seerumia, joista voi valita käyttöön yhden ja käyttää sitä aamuisin ja/tai iltaisin, tai vaihtoehtoisesti käyttää päivällä yhtä seerumia ja illalla sitten toista. Lisäksi myyntiin on tullut yksi kasvoöljy.

Huxley Essence; Grab Water

Tämä on Huxleyn kevyin seerumi ja sitä kutsutaankin kesäseerumiksi, sillä se on kehitetty kevyeksi seerumiksi, joka sopii lämpimiin olosuhteisiin tai rasvoittuvan, kosteusköyhän ihon hoitoon. Seerumi kosteuttaa ihoa hyvin, mutta on tosiaan hyvin ohut ja kevyt.

Moni säikähtää bongatessaan seerumin ainesosaluettelosta alkoholin, mutta itse en pidä ainesosaa ongelmana. Koen sen hieman kuin suolaksi ruuanlaitossa: suolaa ei kannata vedellä yksinään tai liian suurina pitoisuuksina, mutta oikeiden ainesosien parina se voi jopa parantaa koostumusta ja saada sen imeytymään iholle paremmin. On siis väärin väittää, että alkoholi kuivattaisi aina ihoa, sillä kaikki riippuu kokonaisuudesta ja pitoisuudesta.

Itse tykkään tämän seerumin raikkaasta, vesimäisen kevyestä koostumuksesta, joka tuo iholle täytelöittävää kosteutta tehokkaasti ilman, että iholle jää tippaakaan rasvaista tai klähmäistä tunnetta. Sen vuoksi tämä sopiikin täydellisesti kaikille ihotyypeille aina kuivasta kosteusköyhään, rasvoittuvaankin ihoon asti.

Aivan erityistä seerumissa on kuitenkin se, ettei se iholle hyvin imeytyvästä, kevyen kosteuttavasta koostumuksestaan huolimatta vain tunnu katoavan kasvoilta. Se jättää iholle nimittäin ihastuttavan pehmeän ja ravitun tunteen, mutta silti ilman pienintäkään öljyisyyttä. Tunne on hämmentävän täydellinen. Tuotteen Grab Water -nimen mukaisesti voi tosiaankin suorastaan tuntea, kuinka seerumi tuo iholle sen kaipaamaa kosteutta ja sitten nappaa sen suojaansa ehkäisten sen haihtumista.

Huxleyn Grab Water -seerumista löytyy aiempi postaukseni täältä.

*Huxley Essence; Grab Water -seerumi löytyy myynnistä täältä.

 

Huxley Essence; Brightly Ever After

Tämä Huxleyn seerumi on tehty sekä kosteuttamaan että heleyttämään ihoa. Sen koostumus on täyteläisen maitomainen ja se itseasiassa tuntuu Huxleyn seerumeista rasvaisimmalta. Minusta tämä seerumi sopii parhaiten normaalista kuivalle iholle, sillä se jättää iholle ravitun tunteen ja luo iholle glass skin -tyyppisen kiillon.

Riippuu täysin omasta ihotyypistä ja omasta mausta, haluaako tätä seerumia käyttää vain illalla vai myös aamuisin. Koen itse, että omalla ihollani tämä toimii hyvin sekä että ja saa voidemaisen meikkipohjan sulautumaan iholle hyvin, mutta helpommin rasvoittuvalla iholla tämä voi tosiaan olla hieman liian rasvaisen tuntuinen päiväkäytössä.

Seerumi sisältää kosteuttavien ainesosien lisäksi mm. niasiiniamidia, joka on myös supersuositun The Ordinaryn kasvoseerumin tähtiaine. Paitsi että seerumi kirkastaa ihoa, tuo se iholle myös antipksidanttista suojaa ja rauhoittaa ihoa.

*Huxley Essence; Brightly Ever After -seerumi löytyy myynnistä täältä.

Lue myös: Lasi-iho, hunajaiho ja pilvetön iho – tällaista ihoa korealaiset tavoitelevat

Huxely Oil Essence; Essence-like, Oil-like

Tämä seerumi kuulostaa nimensä perusteella Huxleyn rasvaisimmalta seerumilta, mutta itseasiassa se on tuotteen nimen mukaisesti tehty seerumimaisen kevyeksi öljyksi. Tämä on yksi omia lempparituotteitani Huxleylta ja oma suosikkini Huxleyn seerumeista, sillä se ravitsee ihoa öljyn tavoin, mutta ei silti jätä iholle rasvaisen öljyistä tunnetta, vaan tekee ihosta vain ihanan pehmeän. Samalla se myös vahvistaa ihoa.

Syksyn kauneusmessuilla käytinkin parhaani mukaan jokaisen tilaisuuden saadakseni ihmiset kokeilemaan kädenselällään, kuinka pehmeäksi ja miellyttävän tuntuiseksi iho tämän seerumin jäljiltä jäi ja tuotetta kokeilleet yhtyivät ihastuneisiin huokauksiini. Ihosta ei tule klähmäinen, vaan pehmeän ravittu ja kosteutettu.

Olen käyttänyt tätä seerumia ihollani sekä aamulla että illalla ja se on sopinut molempiin hetkiin hyvin. Se on ollut tarpeeksi ravitseva yökäyttöön, mutta ei silti liian öljyinen päiväkäyttöön. Käytinkin tätä usein kaksi pisaraa aamulla ja illalla sitten kolmesta neljään. Koen, että tämä seerumi sopii parhaiten normaalista sekaiholle ja kuivalle iholle.

*Huxely Oil Essence; Essence-like, Oil-like -seerumi löytyy myynnistä täältä.

Huxley Oil; Light and More

Tämä on Huxleyn ainoa varsinainen kasvoöljy, joka on nimensä mukaisesti ihoa tehokkaasti rasvitseva, mutta silti varsin ohut ja juokseva. Sanoisin itse silti, että tämä on nimenomaan kuivan ihon tuote.

Öljy on todella riittoisa ja pari pisaraa sitä riittää loistavasti koko kasvoille. Öljy on tehty ravitsemaan ihoa sekä ennen kaikkea vahvistamaan sitä ja ehkäisemään kuivuuden haihtumista iholta.

On hieman makuasia, kuink öljyä haluaa käyttää. Öljyn ohuen koostumuksen vuoksi sitä voi käyttää seerumin tapaan ennen kosteusvoidetta, mutta itse sekoittaisin sitä mielummin hieman kosteusvoiteeseen, jotta siitä tulee ravitsevampi. Koska öljy on niin ohut, ei ole välttämätöntä käyttää sitä vasta kosteusvoiteen päällä, kuten öljyjä usein neuvotaan käyttämään. Tärkeää on kuitenkin, että sen alla on käytetty nestemäisiä, kosteuttavia tuotteita.

Tämä Huxleyn öljy sopii kuitenkin käytettäväksi myös monella muullakin tavalla, mistä olen itse hyvin innoissani. Sitä voi käyttää huuliöljynä, sitä voi hieroa käsiin ja sivellä niistä hieman hiuksiin, sekoittaa pisaran meikkivoiteeseen tai ottaa pisaran käsiin, hieroa käsiä yhteen ja painella kämmeniä sitten kasvoille meikkaamisen jälkeen, jotta iho näyttäisi heleämmältä.

Tästä voi jopa sekoittaa ravitsevan kasvosuihkeen Huxleyn kasvoveden kanssa laittamalla seitsemän osaa kasvovettä ja kolme osaa kasvoöljyä suihkepulloon. Öljy erottuu kasvovedestä, joten ennen käyttöä pulloa kannattaa aina sekoittaa.

Opas Huxley tuotteiden valintaan Virve Fredman Ostolakossa

Huxleyn kasvovoiteet

Huxleyn valikoimaan kuuluu meidän markkinoillamme kolme kasvovoidetta, joiden kaikkien koostumus on sen verran hellävarainen, että ne sopivat myös silmänympärysiholle. Itseasiassa Huxleylta ei edes löydy erillistä silmänympärysvoidetta, sillä hoitonestettä, seerumeja ja kosteusvoiteita voi (ja pitääkin) kaikkia käyttää myös silmänympäryksillä.

Huxleylla ei myöskään ole erillisiä päivä- ja yövoiteita, vaan kaikki voiteet on tehty niin, että ne sopivat käytettäviksi aamuin illoin. Vaihtoehtoisesti käyttöön voi valita päiväksi kevyemmän voiteen ja yöksi sitten paksumman. Kaikki Huxley-voiteet sopivat kaiken ikäisille, mutta Anti-Gravity-voide on kehitetty erityisesti ikääntyvälle iholle. Se sopii kuitenkin myös hyvin kuivan ihon hoitoon.

Huxley Cream; Fresh and More

Tämä on Huxleyn kevyin voide ja parhain seka- ja rasvoittuvalle iholle. Geelivoide on nimensä mukaisesti raikas, mutta ei silti vain ohut geeli, vaan nimenomaan geelivoide. Tuotteessa on kuitenkin sen verran hyvin kosteustehoja, että sitä voi käyttää päivävoiteena myös normaalilla iholla. Oma ihoni kuivuu pinnalta helposti ja minulla tämä on riittänyt päivävoiteena talvella välillä meikin alla hyvin, jos en ole halunnut paksua voidetta.

*Huxley Cream; Fresh and More -kosteusvoide löytyy myynnistä täältä.

Huxley Cream; Glow Awakening

Tämä keskitäyteläinen voide sopii minusta kaikille ihotyypeille rasvoittuvaa ihoa lukuunottamatta. Voiteessa on keskitäyteläinen koostumus ja olen itse tykännyt siksi ottaa tämän reissatessa mukaan ainoana voiteena, sillä tämä on sopinut hyvin sekä meikin alle että yövoiteeksi.

Päivisin annostelen tätä omalle iholleni hieman vähemmän, sillä tämä on yllättävän ravitseva.  Joku voi kuitenkin ehkä kokoea, että tämä jättää ihon liian kiiltäväksi. Illalla läträän tätä helposti vähän enemmän ja saatan laittaa tämän alle ravitsevan seerumin tai sekoittaa tätä kasvoöljyyn.

*Huxley Cream; Glow Awakening -kosteusvoide löytyy myynnistä täältä.

Huxley Cream; Anti-Gravity

Tämä on Huxleyn kosteusvoiteista paksuin ja koostumukseltaan jopa hieman voimaisen jäykkä. Voide on tehty nimenomaan ikääntyvän ja helposti kuivuvan ihon hoitoon, mutta se sopii minusta hyvin myös nuoremmalle, helposti kuivuvalle iholle.

Ellei iho ole hyvin kuiva, voi tämä voide olla helposti päivällä melko tuhdin tuntuinen. Toisaalta voiteen koostumus on kuitenkin siitä jännä, että se vaikuttaa hyvin paksulta, mutta loppujen lopuksi vähän jopa sulaa iholle ja imeytyy sitten melko hyvin.

Moni tykkääkin käyttää päivällä Glow Awakening -voidetta, joka myös heleyttää ihoa ja illalla sitten ravitsevampaa ja hoitavampaa Anti-Gravity-voidetta.

*Huxley Cream; Anti-Gravity -kosteusvoide löytyy myynnistä täältä.

 Opas Huxley tuotteiden valintaan Virve Fredman Ostolakossa

Huxleyn kasvonaamiot

Huxleyn valikoimassa on Suomessa tällä hetkellä kolme erilaista kasvonaamiota, jotka voi omistaa vaikka kaikki, sillä ne ovat niin erilaisia. Mikään niistä ei ime iholta epäpuhtauksia ja öljyjä, eli ne on kaikki tehty kosteuttamaan ja ravitsemaan ihoa, mutta ne tekevät sitä hieman eri tavoin.

Maailmalla on myynnissä myös kasvokuorinta, mutta se ei ainakaan toistaiseksi ole saatavilla Suomesta.

Huxley Healing Mask; Keep Calm

Tämä naamio on täydellinen kosteusköyhälle ja rasvoittuvalle iholle, mutta sopii hyvin myös kuivalle ja helposti kuumottelevallekin iholle. Hyytelömäinen naamio tuntuu iholla raikkaalta ja sen koostumus on tehty paitsi kosteuttamaan ihoa, mutta ennen kaikkea myös rauhoittamaan sitä.

Tämä naamio on ihana laittaa kasvoille silloin, kun iho helottaa ja kaipaa rauhoitusta, mutta myös esimerkiksi ennen kuin meikkaa kasvot menojaan varten. Naamion annetaan vaikuttaa iholla kymmenisen minuuttia, jonka jälkeen se huuhdellaan iholta pois vedellä, joten sitä ei siis jätetä iholle. Naamiota kokeiltuaan ymmärtää myös, ettei sitä edes oikeastaan voisikaan jättää kasvoille, sillä se ei vain toimi iholle jätettävänä tuotteena.

Naamio viilentää ihoa ja tuo sille raikkaan tunteen. Samalla se täyttää ihon kosteusvarastoja ja sen myötä heleyttää ihoa. Koska se huuhdellaan kasvoilta pois, ei iholle jää mitään klähmää. Naamio huuhtoutuu minusta iholta melko helposti geelinaamioihin verrattuna, mistä pidän paljon. Monesti geelinaamioita saa nimittäin huuhtoa iholta loputtomiin ja niiden huuhtelun jälkeen tuntuu, että lavuaariin huuhtoutui samalla myös kaikki se kosteus, jonka ne juuri kasvoille latasivat.

*Huxley Healing Mask; Keep Calm -kasvonaamio löytyy myynnistä täältä.

Huxley Sleep Mask; Good Night

Tämä Huxleyn yönaamio lukeutuu omiin Huxley-suosikkeihini ja olen hypettänyt tätä todella paljon. Tässä yönaamiossa on suorastaan yllättävän kevyt koostumus, joka saa epäilemään, voiko se muka riittää omalle helposti kuivuvalle iholleni yöksi.

Yönaamio on kuitenkin sen verran tehokkaasti kosteuttava ja niin hyvin kosteutta alleen lukitseva, että kyllä se vaan voi. Tykkään itse ladata tämän yönaamion alle useamman kerroksen hoitonestettä, sitten kosteuttavan seerumin ja lopuksi levitän kasvoille yönaamion.

Paitsi että yönaamio kosteuttaa ihoa, auttaa se myös muodostamaan iholle kosteuden haihtumista ehkäisevän kerroksen. Näiden yhteisvaikutuksen ansiosta iho näyttää aamulla täyteläsien kosteutetulta ja heleältä sekä tuntuu pehmeämmältä.

Tätä kaikille ihotyypeille sopivaa yönaamiota voi käyttää muutamia kertoja viikossa, aina tarvittaessa tai jopa useamman yön kuurina silloin, kun iho on oikein kuivassa tilassa ja kaipaa pelastajaa.

Huxleyn yönaamiosta löytyy aiempi postaukseni täältä.

*Huxley Sleep Mask; Good Night -yönaamio löytyy myynnistä täältä.

Huxley Mask; Oil and Extract

Huxleyn kangasnaamio hyödyntää ravitsevia öljyjä erityisellä tavalla. Koska öljyt ja vesi eivät tunnetusti pysy yhdessä ilman emulgaattoria, on Huxleyn naamion hoitavat ainesosat pakattu kahteen osaa. Kolmen kappaleen pakkauksissa tulevien naamioiden kangas ui vesipohjaisessa, hoitavassa nesteessä ja läpinäkyvässä naamiopussissa on erillinen osa, jossa puolestaan ovat öljymäiset ainesosat. Kun naamio otetaan käyttöön, ”poksautetaan” öljypussin sisältö kangasnaamiopussiin, jolloin aktiiviaineet yhdistyvät.

Tämä kangasnaamio on tehty kosteuttamaan ja ravitsemaan ihoa tehokkaasti, eli tätä voi käyttää esimerkiksi kerran viikossa ihon erityiseen hellimiseen illalla. Antioksidanttisen kangasnaamion kangas on tehty erityisen ohuista kuiduista, jotka ovat kuulemma jopa 150 kertaa ohuempia kuin perinteisten mikrokuitunaamioiden kuidut. Tämän ansiosta se asettuu kasvoille erityisen hyvin, jolloin myös tehoaineet pääsevät imeytymään iholle hyvin. Paitsi että kangas auttaa aktiiviaineita imeytymään iholle, kerrotaan sen myös auttavan poistamaan iholta ilmansaasteiden epäpuhtauksia.

Itse snoisin tämän naamion olevan parhaimmillaan normaalista kuivemmalle iholle, sillä se sisältää tosiaan runsaasti ihoa ravitsevia öljyjä. Huxleylla on myynnissä yhteensä kolme erilaista kangasnaamiota, mutta Suomessa on tällä hetkellä myynnissä vain yhtä laatua.

*Huxley Mask; Oil and Extract -löytyy myynnistä täältä.

Huxley Viikunakaktuksen öljy Kokemuksia Virve Fredman Ostolakossa

Mistä Huxley-tuotteista kannattaa aloittaa?

Itse vinkkaan aina ihmisiä aloittamaan Huxleyn kosteuttavasta kasvovedestä, joka sopii oikeastaan kaikille ihotyypeille ja lataa iholle ihanasti kosteutta varsinkin näin talvisin. Tämä on tuote, joka auttaa pelastamaan monen ihon, jotka tuskailevat kiristelyn ja jopa hilseilyn kanssa. Kasvovettä voi kerrostaa iholle aamuin illoin muutamia kerroksia ja monien iho on normalisoitunut tämän kanssa jo parissa päivässä.

Toinen helppo Huxley-tuote on puhdistusgeeli, joka sopii oikeastaan kaikille. Sen koostumus puhdistaa ihon hellävaraisesti ja kun ihonhoitoa jatkaa sen jälkeen kosteuttavalla kasvovedellä, on iho taatusti tasapainossa. Suurimpia virheitä, joita moni ihonhoidossaan tekee on, että iho puhdistetaan liian pesevällä tuotteella, joka laittaa ihon kiristelemään ja jopa kuivattaa ihoa. Tämän kanssa ei ole siitä pelkoa.

Kolmas aina suosittelemani Huxley-tuote on Huxleyn yönaamio, sillä myös se sopii lähes kaikille ihotyypistä riippumatta. Yönaamio on mitä parhain tuote silloin, kun iho kaipaa pientä ekstraa ja varsinkin silloin, kun iho kyllä kaipaisi lisää hellää ja tehokasta hoitoa, mutta sille ei oikein tunnu olevan aikaa. Kun iholle heittää ensin kasvovettä, sen jälkeen mielellään myös seerumia ja lopuksi yönaamion, tuntuu iho aamulla ihanan kosteutetulta ja näyttää täyteläisen heleältä.

Huxley-tuotteita myy *Nobe Beautyn verkkokauppa ja *Eleven.fi.

Opas Huxley tuotteiden valintaan Virve Fredman Ostolakossa

Mistä Huxleyn tuotteista teillä on kokemuksia?

14 kommenttia artikkeliin ”Ultimaattinen opas Huxley-tuotteiden valintaan”

  1. Toner on ihana vaikkakin mulla nyt loppu. Muutama päivä sitten saapui puhdistusgeeli, joka on todella hyvä. Anti-gravity voide on tilattu, luulen sen sopivan 50v iholle hyvin. Ihoni voi hyvin, ei mitään ongelmia mutta hoidankin sitä tunnollisesti. Huxley-tuotteiden tuoksu on ihastuttava, vähän samaa kastia kuin käyttämäni Clean-tuoksut.

  2. Itselläni on normaali sekaiho, joten monet tuotteet, jotka ovat normaalille iholle, jättävät klähmäisen tunteen ja taasen rasvaiselle iholle tarkoitetut eivät kosteuta tarpeeksi. Good night mask on kuitenkin ollut omalle (ja ilmeisesti melko monelle) ihotyypille ihanteellinen tuote! Olen käyttänyt sitä yövoiteen sijaan joka yö jo parin kuukauden ajan, sillä kosteusteho ja hoitavuus on huippuhyvää ja tuote kuivuu ihanan samettiseksi iholle, eikä klähmää. Onkohan siitä jotain haittaa jos tätä siis käyttää joka yö?

  3. Yliopiston apteekin sivulle on tullu myös More than moist -kasvovoide ja Sweet therapy-kuorinta. 🙂 onko sulla näistä kokemusta?
    Paras putsari ja kasvovesi on kyllä Huxleyllä. Oon kokeillut myös grab wateria ja brightly ever afteria, yönaamiota ja fresh and more -voidetta. Toi geelivoide on aivan täydellinen koostumus mutta ei nyt sydäntalvella ihan tarpeeksi kosteuta. Kevään ja syksyn aikaan kyllä huippu tuote. 🙂 kaikista tuotteista olen pitänyt ja aion kokeilla muitakin vielä kokeilemattomia! Puhdistusöljy kuulostaa niin houkuttelevalta mutta melko hinnakasta tavaraa😱 saa nähdä tuleeko Suomeen.

  4. Mä ostin Stockalta muutama viikko sitten More than moist -kasvovoiteen, kun myyjä suositteli sitä erityisesti sellaiselle kuivalle iholle, joka saattaa olla jopa hieman atooppinen. Itselläni on vaikea atopia, mutta kasvoista sitä tuskin kukaan arvaa, koska huolellisesti valitulla kosmetiikalla olen pystynyt huolehtimaan sen kosteutuksesta ja lääkevoiteisiin joudun turvautumaan kasvojen alueella tosi harvoin. Jos oliskin varaa lutrata koko kroppa samoilla aineilla!

    More than moist on musta koostumukseltaan vähän jankkimaista ja ekalla kerralla epäilytti laittaa sitä aamulla meikin alle. Voide kuitenkin imeytyy tai oikeammin sulaa kasvoille erinomaisesti ja hetken päästä kasvoilla ei ole enää yhtään rasvainen tunne. Meikki levittyy ongelmitta päälle. Omalle vaativalle iholleni tuote on ihan ok, joten luulen, että se vähemmän vaativa kuiva iho ihan riemastuu tuotteesta 🙂 Ja todellakin rakastan sitä, ettei tarvitse enää pelata erillisillä silmänympärysvoiteilla! Silmäympärysiho on itselläni niitä ekoja paikkoja kasvoissa, mihin atopia lehahtaa, mutta viimeiset kolme viikkoa se alue on ollut hämmentävän hyvässä kunnossa!

  5. Olen tykännyt tosta hoitonesteestä tosi paljon. Itseäni kuitenkin suurimmassa osassa Huxleyn tuotteita ärsyttää että ne sisältävät suureksi osaksi silikonia. Kaktuksensiemenöljyä on aina vähemmän kuin silikonia noissa ja hinnat korkeat. Tuntuisi oudolle laittaa noinkin silikonipitoista seerumia kasvovoiteen alle. Hoitoneste siis riittäkööt mulle, siinä ei silikonia ole 🙂

  6. Ei ole kokemusta (vielä) yhdestäkään Huxleyn tuotteesta. Olin jo hankkimassa merkin puhdistusgeeliä, mutta päädyin sittenkin ostamaan Laponie of Scandinavian puhdistusvoiteen ja -geelin. Noista minulla on jo kokemusta, olen tykännyt ja oli vieläpä edullinen pakettitarjous noista putsareita. Ehkä vielä joskus Huxleyn puhdistusgeeli testiin 🙂 Sullahan on kokemusta noista kaikista? Ilmeisesti pidät Huxleyta parhaana?

    • Tykkään noista kaikista, eli en oikein osaa sanoa, mikä olisi paras. Vähän kuin pitäisi sanoa lempparilapsensa. 😄

  7. Suositustesi perusteella olen itse tutustunut Huxleyn tuotteisiin pikkuhiljaa tuote kerrallaan.

    Kasvovettä taitaa olla menossa kolmas pullo, ja se onkin Huxleyn tuotteista se jonka valitsisin jos vain yhden voisi jättää käyttöön!

    Geeliputsari on myös kategoriassaan lemppari. CeraVe:n kosteuttava putsari on monien hehkutusten jälkeen tullut kokeiltua myös, mutta se ei Huxleyn putsariin verrattuna ole yhtä hyvä. Niinkuin sanoitkin, Huxleyn putsari sekä puhdistaa tehokkaasti että jättää kosteutetun ihon, CeraVe kyllä jättää kosteutetun ihon (ehkä jopa liiankin), mutta puhdistustehoa siinä ei ole nimeksikään.

    Voiteista Fresh and more on lemppari, ihanan keveä mutta kosteuttava. Glow awakeningia käytän the Ordinaryn rose hip oilin kanssa kun iholle alkaa tulla hilseilyä, ihan peruspäivänä se on iholleni hiukan liian raskas voide. (Anti-Gravityä en ole kokeillut, sillä kuvauksen perusteella se on liian raskas omalle iholleni.)

    Grab water -seerumi on omalle iholleni ollut hiukan pettymys, mutta toisaalta satunnaisesti rasvoittuva ja niin ikään myös satunnaisesti pintakuiva sekaihoni ei ehkä kovin tehokasta kosteutusta kaipaakaan. Jo extract it -kasvovesi hoitaa kosteutuksen niin pitkälle että en koe seerumia arjessa tarvitsevani, ts. seerumin potentiaali menee hukkaan ihoni vähäisen kosteutustarpeen vuoksi.

    Puhdistusvesi oli positiivinen yllätys kosteuttavuutensa ansiosta (ajattelin ensin etten tule sitä tarvitsemaan, sillä kokemukseni puhdistusvesistä ovat aika huonoja), aamuisin en muuta puhdistusta käytäkään. Jos iho ei kiristele, käytän puhdistusveden päällä vain fresh and more -voidetta ja se riittää (jopa extract it-kasvoveden voi siis oman kokemukseni mukaan jättää väliin jos iho on normaalihko tai rasvoittuva).

    Yönaamio oli suosikkini, kun reilu vuosi sitten käytin akneen tarkoitettua Epiduo-geeliä (adapaleenia ja bentsoyyliperoksidia sisältävä reseptivoide), joka kuivatti ihon järkyttäväksi, punaiseksi hilseeksi. Tuolloin jo parin yön muhittelu runsaalla kerroksella tuota yönaamiota helpotti hilseilyä ja kiristely ja kipu hellittivät. Nykyään en juuri yönaamiota käytä, kun kevyempien tuotteiden kosteutusteho riittää.

    Samaa linjaa jatkaen viimeiseen kokeilemaani tuotteeseen: uutuutena tullut vartalovoide on omaan käyttööni täydellinen: imeytyy todella hyvin ja nopeasti mutta kosteuttaa ihon ja jättää sen ravitun tuntuiseksi. Kuivaihoisille tuskin riittää yksinään, mutta oman vartaloni (oikeastaan vain säärien) iho vain hiukan ja silloin tällöin kosteutta kaipaava, siksi en varmaan siedäkään öljyisiä tai raskaita vartalovoiteita kun niitä ei ole koskaan tarvinnut sietäkään. Tästä syystä kun vartalovoidetta säärien iho kaipaa, tahdon supernopean avun joka ei jätä mitään lähmää jälkeensä. 😀

    Huxleystä puhuttaessa ei mitenkään voi olla mainitsematta tuotteiden ulkonäköä, tuoksua ja ylellistä tuntua. Niiden ja tietysti tulosten takia olisin valmis maksamaan tuotteista enemmänkin.

    Kokonaisuutena: grab water -seerumi oli ainoa hienoinen pettymys, ja sekin vain siksi ettei ihoni sitä tarvitse. Seerumi(e)n hinta on mielestäni myös melko korkea. Muutoin olen hyvillä mielin siirtynyt lähes täysin käyttämään vain Huxleyn tuotteita ihonhoidon saralla. Ainoat mitä lisäksi käytän, on jo mainittu the Ordinaryn rose hip oil, Inkey Listin niacinamide -seerumi ja meikinpoistoaine (Lancome bi-phace tai Lumene vaihdellen). Hyvä, keveähkö ja kohtuuhintainen öljyputsari on edelleen etsinnässä (jota ei tarvitsisi tilata ebaystä). Ja mainittakoon että ihoni ei ole koskaan voinut näin hyvin. Toki takana on aknen hoito lopulta hormonaalisin menetelmin, mutta rasvoittumis- ja pintakuivuusongelmaa on pienissä määrin edelleen, ja näihin avun saan näillä Huxleyn tuotteilla.

    Toivottavasti tästä romaanista on lisäkannustusta jos joku Huxleyn kokeilua harkistee ja tähän vanhaan postaukseen eksyy. 😀

    • Iso kiitos Tanja, että otit aikaa jakaaksesi omia kokemuksiasi tuotteista! <3 Tämä postaus kerää Googlen kautta runsaasti lukukertoja jatkuvasti, joten moni muukin on varmasti hyvin kiitollinen, että voi lukea tuotteita käyttäneiden omia kokemuksia. 🙂

  8. Moikka!

    Olen nyt puolisen vuotta käyttänyt Huxleyn tuotteita ja ne ovat toimineet hyvin kosteusköyhälle ja pintakuivalle iholleni ja olen tykästynyt niihin erityisen paljon. Nyt hiljattain olen kuitenkin huomannut, että esimerkiksi Huxely Oil Essence; Essence-like, Oil-like -seerumin inci-listalta löytyy etupäästä alkoholi sekä lisäksi vielä erikseen denaturoitu alkoholi. Olenkin nyt jäänyt pohtimaan, onko runsaasti alkoholia sisältävä tuote kovin hyvä kuitenkaan kosteusköyhälle iholleni. Mainitsit lyhyesti, että alkoholi ei aina ole huono asia ihonhoitotuotteissa, mutta osaisitko vielä tarkentaa, missä määrin alkoholi ei ole ns haitallista ja milloin se voi olla haitaksi iholle?

  9. Hullaannuin viime vuoden puolella tämän postauksen myötä Huxleyn tuotteisiin. Niiden hoitava ja kosteuttava vaikutus on kuin nappi silmään mun sekaiholle. Jopa siis aamulla ilmestynyt finni kuin katoaa geeliputsarin ja tonerin jäljiltä.

    Olen talvella usein kärsinyt kuivuudesta mutta nyt ei näy mitään jälkiä hilseilystä, aamuisin käytössä vain toner ja essence-like, oil-like seerumi.

    Ostin nyt lisäyksenä öljyputsarin ja kuorintanaamion. Kaipaisin vinkkejä missä järjestyksessä tuotteita kannattaisi mielestäsi käyttää esimerkiksi kuorintapäivinä? Varmaan meikinpuhdistus öljyputsarilla, mutta olisiko sitten geeliputsarin vuoro vai kuorintanaamio välissä.. 😁

    Kiitos kuitenkin tästä postauksesta! Käyn useamman kerran lukemassa tätä sillä Huxley on vaan vienyt mun sydämen ja lisäksi on kiva opetella aina lisää.

    Ensi kerralla ajattelin kokeilla Brightly Ever After seerumia, sillä niasiini(?) kuulemma vähentää ihon punaisuutta, josta kärsin couperosa ihon osalta.

Kommentointi on suljettu.