Paras aurinkovoide kasvoille: La Roche-Posay Anthelios SPF 50+

*Sis. mainoslinkkejä, tuotteet saatu

Yksi tuote, josta minulla kysellään jatkuvasti vinkkejä on se paras ja täydellinen aurinkosuoja kasvoille – mielellään myös sellainen, joka sopii meikin alle.

Joitakin vuosia sitten kehuin vielä valtavasti The Body Shopin SPF 50 -aurinkosuojaa, mutta se on vähän aikaa sitten uudistettu ja vaikka uusi versio onkin varmasti omalla tavallaan hyvä, ei se ole enää samanlainen kuin ennen.

Vanhassa versiossa oli vesimäisen ohut ja kevyt koostumus, mutta uusi versio on täyteläisempi ja heleänä kiiltävän pinnan kasvoille jättävä.

Lopputulos on kaunis ja kuulas (ja varmasti vähänkin kuivemmalla iholla upea erityisesti meikin alla), mutta itse haluan kasvoilleni aurinkosuojan, joka on mattaisempi.

Täydellistä aurinkosuojaa etsiessäni päädyinkin vihdoin pyytämään testiin aurinkosuojan, josta olen kuullut kaikkein eniten kehuja ihmisiltä ja joka tuli Pariisissakin vastaan kaikkialla.

Lue myös: Tämän vuoksi korealaiset aurinkosuojat ovat parhaita

 Paras aurinkovoide kasvoille La Roche Posay Anthelios spf 50 kokoemuksia

Apteekeissa myytävä La Roche-Posay Anthelios SPF 50+ -aurinkovoide (*myynnissä täällä) on suoranainen kulttituote, joka saa aina kehuja ja vieläpä aivan valtavasti. En ihmettele sitä yhtään, sillä vaikuttaahan tuotteessa olevan kaikki täydellistä.

Kasvoille tarkoitetussa aurinkovoiteessa on ensinnäkin korkein mahdollinen suoja polttavaa UVB-säteilyä vastaan (SPF 50+), minkä lisäksi siinä on myös korkein mahdollinen suoja ihoa vaurioittavaa ja ikäännyttävää UVA-säteilyä vastaan (PA++++).

Tuotteessa on ohut koostumus, se on kasvoilla väritön, siinä ei ole hajusteita ja lisäksi sen on vielä kerrottu kestävän iholla hyvin.

En ole rantaihminen, mutta hikoilen kasvoiltani helposti, joten lupaus hyvästä veden ja hikoilun kestävyydestä on todellakin tärkeä.

Lue myös: Tiesitkö tämän aurinkosuojatuotteen SPF-merkinnöistä?

 Paras aurinkovoide kasvoille La Roche Posay Anthelios spf 50 kokoemuksia

Tämä aurinkovoide oli lupauksiensa perusteella kaikin puolin niin houkutteleva, että minua jopa jännitti ottaa se käyttöön, sillä halusin niin kovasti, että se toimisi ihollani.

Pelotti suorastaan, että pettyisin, sillä jos tämäkään ei toimisi, niin mitäs sitten?

Paitsi että aurinkosuojan tulee olla suojatehoiltaan hyvä, täytyy sen myös olla käytössä miellyttävä, jotta sitä tulee käytettyä tarpeeksi (kasvoilla tarpeeksi on 1,25 ml eli neljäsosa teelusikallista ja tämä ei vielä kata edes kaulaa).

Jos aurinkosuojaa ei levitä riittävästi, ei se tuo läheskään luvattua suojaa.

Tämän vuoksi esimerkiksi meikkituotteiden lupaama aurinkosuoja toteutuu vain harvoin. Kukapa laittaisi kasvoilleen 1,25 ml meikkivoidetta!

(Jos mietit, mista tuo luku saadaan, niin kurkista tämä YouTube-video. Aurinkosuojan tehokkuutta määritellessä tuotetta levitetään iholle 2 mg/cm2ja tuo 1,25 ml vastaa keskivertokokoisilla kasvoilla tarvittavaa määrää, kuten aihetta käsittelevällä videolla demontroidaan kasvojen pinta-alaakin mittaamalla. Euroopassa Scientific Committee on Consumer Safety eli SCCS on määritelyt naisen kasvojen keskimääräisen pinta-alan olevan 565 cm2 Tanskassa tehdyn tutkimuksen perusteella. Tämän perusteella tuotetta tarvittaisiin noin 1,13 grammaa, mikä vastaa noin 1,13 ml. Kun ottaa huomioon, että osa tuotteesta imeytyy levittäessä käsiin, on 1,25 eli neljäsosa teelusikallista oikein hyvä suositus.)

Yksi lisähaaste tuotteen toimivuuteen ihollani on kuitenkin se, että monet aurinkosuojatuotteet saavat suunympärysihottumani aktivoitumaan.

Minulla ei ole virallisesti todettu PODia, mutta suunympärysiholla helposti saamani lievät oireet vaikuttavat täysin perioraalidermatiitin lievältä versiolta.

Lue myös: Suojaako meikkivoide ihoa auringolta?

 Paras aurinkovoide kasvoille La Roche Posay Anthelios spf 50 kokoemuksia

Käytännössä en siis voi käyttää suunympärysihollani mitään aktivoivia ainesosia ja minun tulee muutenkin olla hyvin varovainen sen suhteen, mitä sillä käytän. Usein en käytä sillä lähes mitään.

Aurinkosuojatuotteiden kohdalla näen yleensä jo käytön jälkeisenä päivänä (ellen peräti samana iltana), että suunympärysiho punoittaa, sille nousee pieniä ”finnejä”, jotka eivät itseasiassa ole tavallisia finnejä ja ihon pinta näyttää lähes kuin kireältä, hieman rypistyneeltä silkkipaperilta, mutta ei kuitenkaan hilseile kuivuuttaan.

Olinkin hyvin utelias selvittämään, aktivoisiko tämä ihottumani, kuten suurin osa aurinkosuojatuotteista on viime aikoina tehnyt.

Olen nyt käyttänyt tätä päivittäin toista viikkoa ja olen ilokseni voinut todeta, että ei, tämä ei ole saanut suunympärysihottumaani aktivoitumaan.

Mikä helpostus, sillä paitsi että suunympärysihottuma on viheliäinen riesa, on tämä aivan loistava tuote, jota todellakin haluan käyttää – rakastuin tähän nimittäin heti ensikokeilulla ja tuo tunne on sittemmin vain syventynyt.

Lue myös: Periaoraalidermatiitti eli POD eli suunympärysihottuma

 Paras aurinkovoide kasvoille La Roche Posay Anthelios spf 50 kokoemuksia

La Roche-Posay Anthelios SPF 50+ -aurinkovoiteessa on lähes vesimäisen juokseva koostumus, eli se on todella ohut ja kevyt.

Koostumuksensa ansiosta se levittyy iholle hyvin ja se sisältää muutenkin useampia ainesosia, jotka poistavat rasvaisuutta ja tuovat iholle himmeän pinnan. Aurinkovoide sopii loistavasti myös meikin alle.

Tämä aurinkovoide on sopinut minulla hyvin jopa silmänympärysiholle.

Aurinkosuojatuote sisältää alkoholia, jota olisin itse ehkä ennen hieman empinyt käyttää, mutta en enää nykyään.

Kuten olen aiemmin postannut, on alkoholilla aurinkosuojatuotteissa usein hyvinkin ratkaiseva tehtävä suoja-aineiden liuottimena ja sen ansiosta ne jakautuvat tasaisesti koostumukseen.

Lisäksi alkoholi haihtuu iholta nopeasti, eli se sallii voiteen suoja-aineiden levittyvän iholle ja katoaa sitten itse pois, minkä ansiosta iholle ei jää rasvaista tai klähmäistä tunnetta, jonka iholle jäävät liuottimet puolestaan voivat usein saada aurinkosuojatuotteissa aikaan.

Alkoholi ei myöskään kuivata ihoa ja toki iholle voi lisätä kosteutta valitsemalla oman kosteusvoiteensa oman ihon tarpeiden mukaan. La Roche-Posay Anthelios SPF 50+ -aurinkovoide on siis vain kevyt lisätuote, jota itse käytän kosteusvoiteeni päällä.

Tästä aiemmasta postauksestani voi lukea tarkemmin siitä, miksi alkoholi ei ole ihonhoitotuotteissa huono asia, kuten usein luullaan. 

 Paras aurinkovoide kasvoille La Roche Posay Anthelios spf 50 kokoemuksia

Tämä aurinkovoide perustaa suojansa kemiallisiin suoja-aineisiin, jotka on tavallisesti helpompaa formuloida niin, että tuotekoostumuksesta saadaan mahdollisimman miellyttävän tuntuinen, jotta sitä tulee käyttäneeksi iholla tarpeeksi.

Kun faktana tiedetään, että liiallinen auringon UV-säteilylle altistuminen aiheuttaa ihosyöpää, on erityisen tärkeää suojata iho hyvin.

Pelkän fysikaalisen aurinkosuojan sisältäviä loistavia tuotteita löytyy markkinoilta paljon, mutta monet fysikaaliset aurinkosuojat tosiaan jäävät suoja-aineidensa vuoksi iholle hieman valkoisena, minkä vuoksi moni ei levitä niitä tarpeeksi.

Kannattaa siis tarkistaa, että oikeasti levittää aurinkosuojaansa tarpeeksi (vartalon iholla aikuiselle oikea määrä on noin 35 ml)  ja jos huomaa, että esimerkiksi tuotteen koostumus ei tunnu iholla mukavalta, kun sitä on iholla oikea määrä, voi kemiallisia suoja-aineita sisältävistä tuotteista löytää helpommin paremmalta tuntuvia koostumuksia.

Usein kyse voi olla myös kustannuksista, eli jos vaikka luonnonmukainen, pelkän fysikaalisen suojan sisältävä 150 ml tuubi maksaa omalle budjetille vähän liikaa kannattaa huomioida, että se pitäisi tosiaan raaskia tyhjentää noin neljällä käyttökerralla, jotta iholleen saa tuotteessa esitetyn suojan.

Jos siis käyttää sitä jatkuvasti liian vähän ja on valinnut sen välttääkseen kemiallisia suoja-aineita, ei välttämättä tule ajatelleeksi, että altistaa sen myötä ihonsa tutkitusti erittäin vaaralliselle tekijälle.

Itse koen parhaaksi suojaksi varjossa olemisen ja vaatteilla ihon suojaamisen, mutta kasvot varsinkin ovat kesällä usein alttiina auringolle, jonka säteily saa ihollani hetkessä aikaan pigmenttiläiskiä.

Koska suunympärysihottuman vuoksi joudun olla hyvin tarkkana siitä, mitä voin ihollani käyttää, on tämä ollut minulle loistava aurinkosuoja. (Juuri pari viikkoa sitten suunympärysihottuman laukaisi luonnonmukainen aurinkosuojatuote.)

La Roche-Posay Anthelios SPF 50+ -aurinkovoide löytyy myynnistä *Lykon verkkokaupasta täältä.

 Paras aurinkovoide kasvoille La Roche Posay Anthelios spf 50 kokoemuksia

Nyt kun en ole enää käyttänyt meikkiä ja hikoilen kasvoista muutenkin helposti, olen myös käyttänyt tämän tuotteen alla erityisesti otsalla ja nenän iholla toista kokeiluun saamaani supersuosittua La Roche-Posay -tuotetta, eli Effaclar K(+) -voidetta.

Tämä voide on tehty nimenomaan rasvaiselle iholle ja se imee iholta tehokkaasti liiallista öljyisyyttä.

Jännitin ensin, tarkoittaisiko se omalla ihollani sitä, että iho myös kuivuisi ja sen pintaa alkaisi kiristellä, mutta ei onneksi.

Nyt ihoni on läpi päivän kosteutettu ja samettisen himmeä, mutta ei kuivan kiristelevä.

Tämä voide on erittäin suosittu Aasiassa ja palaan tähän varmasti tarkemmin omassa postauksessaan, mutta halusin silti tähän väliin vinkata, että omalla ihollani nämä kaksi tuotetta ovat olleet loistava yhdistelmä kesäpäivinä.

Uskon, että monen muunkin iholla ne voivat näin kesällä olla erinomainen kombo!

La Roche-Posay  Effaclar K(+) -voide löytyy myynnistä *Lykon verkkokaupasta täältä.

 Paras aurinkovoide kasvoille La Roche Posay Anthelios spf 50 kokoemuksia

La Roche-Posayn valikoimasta löytyy paljon loistavia tuotteita erilaisiin ihon ongelmiin ja tuotemerkki onkin tullut tunnetuksi nimenomaan ongelmaihoja auttavana apteekkisarjana.

Kiinnostun itse sarjasta nyt oikein toden teolla, kun aloin opiskella lisää ihoa, sen toimintoja sekä erityisesti kuivaa ja herkkää ihoa.

Ennen skippasin sarjan ajatellen, että sehän sisältää vain perusaineita, jotka eivät kuulosta hoitavilta kuten vaikka monet luonnonmukaiset ainesosat kuulostavat, mutta nyt en enää kaiken lukemani jälkeen osaa ajatella asiaa niin.

On ollut mielenkiintoista syventyä kunnolla siihen, mistä ihon kuivuus millaisissakin tapauksissa johtuu ja kuinka tilanteeseen voi saada avun, eli toisin sanoen mitä iho oikeasi tarvitsee.

Postailen siis varmasti vielä monista La Roche-Posay -tuotteista, sillä niiden joukosta löytyy monia helmiä niille, jotka tuskailevat erilaisten iho-ongelmien kanssa.

Lue myös: Testissä Mádaran luonnonmukaiset aurinkovoiteet

Paras aurinkovoide kasvoille La Roche Posay Anthelios spf 50 kokoemuksia

Onko teillä kokemuksia La Roche Posayn aurinkovoiteesta tai vinkkejä muista hyvistä aurinkovoiteista kasvoille?

Lue myös: Voiko aurinkosuoja imeytyä verenkiertoon?

28 kommenttia artikkeliin ”Paras aurinkovoide kasvoille: La Roche-Posay Anthelios SPF 50+”

  1. Tuota joskus mulle suositeltiin, mutta oli loppu ja tarve oli kova, joten oon käyttänyt saman merkin tuubimaista, joka on ollut tosi hyvä sekin. Viime vuonna kokeilin Acoa, ja sekin oli hyvä. Nyt oon rakastunut Alga Mariksen sävyttävään! Pitkälle kehittyneet fysikaaliset suojat ilmeisesti.

  2. Viime vuonna ostin tuon sarjan tuubissa olevan kasvoille tarkoitetun version, joka oli ok mutta naama jäi kiiltäväksi. Tänä vuonna bongasin Acon mattamaiseksi kuivuvan version jossa suoja on 50 ja se on täydellinen! Tälläisellä hikinaamallakin pysyy ja todellakin voi laittaa (ainakin kevyen) meikin päälle. Enpäs taida vaihtaa Acosta pois!
    Vartalosuojista paras konsepti on viime vuonna löytämäni Nivean rulladödöpakkauksessa oleva voide. Joo, on lapsille mutta ei haittaa. Paras levittää ja iisein kantaa mukana, ei tarvi miettiä minne suihkuaa ja säilyykö suojakorkki matkassa.

    • Joo, se tuubiversio on tosiaan hyvin erilaista tavaraa. Pitääkin tutustua tuohon ACO:n aurinkosuojaan myös ja tehdä vaikka vertailua, kiitos suosituksesta! 🙂

  3. Käytimme tämän merkin aurinkosuojaa viime kesänä lomamatkalla Kreetalla jossa oli keskikesällä paahtavan kuuma. Lapset varsinkin uivat yms… touhusivat koko päivän niin voin sanoa että hyvin suojasi heidän herkkää ihoa. Olivat ruskeita kuin pavut mutta eivät palaneet. Suojakerroin oli 50. Rasvattiin toki paljon ja usein. Ihastuin kyllä todella merkin tuotteeseen.

    • Ihan vaan selvennykseksi kaikille, että vaikka ei varsinaisesti palaisi, niin iho suojautuu auringolta ruskettumalla eli, jos olet ruskettunut olet altistunut liikaa auringolle eli vahingoittanut ihoasi. Ei siis ehkä kannata olla kauhean iloinen/ylpeä siitä, koska ero palamisen ja ruskettumisen välillä ei ole varmasti ihon terveyden kannalta kovin kummoinen. Parempi olisi, jos ei ruskettuisi. Varsinkaan, jos kyse on lapsista, joiden iho on vielä todella herkkä. Hyvä, kun suojaat lastesi ihoa tietysti, mutta ehkä kannattaisi suojata vielä enemmän vastaisuudessa, jos he ovat kerran todella ruskettuneita loman jälkeen.

  4. Ite oon tykännyt kyseisen merkin mattapintaisesta aurinkovoiteesta kasvoille, tais olla spf 30. Aurinkogeelikin on mieluisa, se tosin on tarkoitettu vartalolle. Ihanan kevyt eikä jättänyt iholle ”likaista” tunnetta 😁 originsin tinted päivävoide saa myös suositukset, on spf 40. Kaikkia noita tuotteita olen käyttänyt Turkin reissuilla, enkä ole palanut tai saanut aurinko ihottumaa.

  5. Tuosta on myös sävytetty versio, joka käy meikkipohjasta kesällä (ja miksipä ei muulloinkin).

    Samalla merkillä on maailman paras silmänympärysvoide, Hyalu B5 Eyes.

  6. Siis kasvoille riittää 1/4 teelusikallista voidetta? 🙂
    Sen verran tulen levittäneeksi sävyttävä fysikaalista aurinkosuojaa kasvoille. Kaulalle laitan erikseen väritöntä spf suojaa.

    • Kyllä, tuo 1,25 ml on tosiaan se määrä, jolla tuotteen suojaa on testattu. Toisissa koostumuksissa se voi tosiaan tuntua miellyttävältä ja toisissa taas tuskaiselta levittää (eli vaikkapa 1,25 ml meikkivoidetta olisi melkoinen pakkeli). 🙂

  7. Täällä myös liputetaan La Roche-Posayn lasten 50 aurinkosuojan puolesta! Suojaa hyvin, levittyy helposti ja parasta on ettei se jää tahmaiseksi. (hiekkaleikkejä nimittäin leikitään PALJON) . Samaa tavaraa menee omillekin kasvoille usein 😄

  8. Itse olen allerginen aurinkovoiteille, joissa on kemiallinen suoja. Käytössä siis Alga Mariksen fysikaalisen suojat koko perheellä. Heillä on minusta tuotteet kehittyneet kesä kesältä. Ostin vasta kokeiluun myös Madaran päivävoiteen, jossa fysikaalinen suoja. Myös se vaikuttaa toimivalta.

    Uusi leveälierinen hellehattu on vielä ostostilastalla. 🙂

  9. Kiitos vinkistä! Pitää testata! Käytin viime kesänä (ja oikeastaan syksyn ja talvenkin) Misshan aurinkovoidetta, mutta nyt kyseinen tuote on ollut loppu joka verkkokaupasta. Ostinkin kaupasta jo hädissäni Nivean suojan ja koetan käyttää sen loppuun, vaikkei kovin hyvä olekaan. Tuo määrä tuntuu kyllä pieneltä, jotenkin yllättävää, että noin vähän riittää! Itse taidan laittaa aurinkovoidetta aina tuplamäärän.. 🙂

  10. Misshan mild mineraalisuoja on tähän asti ollut paras, ja hinta edullinen. Sitä vaan täytyy ostaa varastoon kun on saatavilla. Mineraalisuoja ei samalla tavoin vanhene kuin kemiallinen.

    • Tuo on totta, että fysikaaliset suoja-aineet itsessään eivät ”vanhene” samalla tavalla, mutta ongelmana on toki edelleen se, että kun tuotteen muu koostumus (esim. liuottimet ja emulgaattorit) vanhenevat, vaikuttaa se siihen, etteivät fysikaaliset suoja-aineet enää välttämättä levity iholle yhtä tasaisesti kuin ennen, jolloin tuote ei enää tuo samanlaista suojaa kuin mitä se alunperin toi siitäkään huolimatta, että itse suoja-aineet ovat kunnossa. 🙂

  11. Tuo täytyy testata! En koskaan tiedä mitä aurinkovoidetta pitäisi levittää kaulalle, decolteelle ja niskaan. Vartalolle tarkoitetut eivät ole kosmeettisesti niin miellyttäviä, mutta kasvovoiteen menekki on tuolloin iso. Mihin itse vedät ”rajan”?

    • Pyrin itse suojaamaan ihoni mahdollisimman hyvin vaatteilla, mutta sanoisin makuasiaksi, että mitä priorisoi. Moni kasvoille suunniteltu aurinkosuojatuote on tosiaan koostumukseltaan miellyttävämpi kuin vartalolle tarkoitettu, mutta olen itse sen verran pihi, että jos joskus joudun olemaan auringossa niin, etten voi suojautua vaatteilla ja varjolla, ”kärsin” sitten sen ajan käyttäen sitä voidetta, jota raaskin käyttää tarpeeksi.

      Jos jollakin on jakaa hyviä vinkkejä vartalolle tarkoitetuista, miellyttävältä tuntuvista aurinkovoiteista, niin saa mielellään jakaa! 🙂

  12. Tää LRP 50+ Invisible fluid (entinen Shaka fluide) on mun forever lemppari! Ylivoimainen koostumus ja suoja. Alkoholia itsekin alkuun vähän arastelin, tässä tuotteessa sitä nimittäin on runsaasti. Muistan kun ekalla käyttökerralla tuote lähes kirveli nenänsivuista, mutta sen jälkeen ei ole ollut ongelmia. Toimii talvellakin omalla sekaiholla mainiosti. Tänä keväänä aloitin Differinin, minkä vuoksi etsin hieman hellävaraisempaa aurinkosuojaa. Päädyin tilaamaan Altruist merkkiset spf 50 ja 30 rasvat. Tuotteet on hävyttömän halpoja ja pakkauskoot 100ml ja 200ml (spf30 saatavilla myös litran pumppupullossa!) kannustaa läträämään, haha. Kasvoille jää omaan makuun hieman liian rasvainen hehku (olen tottunut LRPn pehmeään mattaan), mutta se korjaantuu puuterilla tarpeeksi helposti. Vartalolle imeytyy hyvin, eikä jää tahmaiseksi. Amazonissa on virallinen myyntikanava, mikäli joku kiinnostui 🙂

  13. KIITOS! Oon ollut ihan itkun partaalla mun POD:n ja aurinkosuojavoiteiden kanssa. Mikään aiemmin käyttämistäni voiteista ei ole sopinut ja oon ehtinyt testailla jo monta uuttakin, mutta kaikki laukaisee POD:n samantien. Mulla on tältä merkiltä ollut vartalolle voiteet kyllä ja oon tykännyt niistä tosi paljon, mutta en ole jotenkin tajunnut että heiltä voisi löytyä tämän ongelman kanssa toimiva tuote.

    • Peukut pystyn, että tämä toimisi! Jos kokeilet, niin olisi ihanaa, jos tulisit raportoimaan kokemuksia. 🙂 Itselläni on tosiaan vain lievää PODia, mutta sitä tämä ei ainakaan edelleenkään ole laukaissut käytiin, eli sopinut ongelmitta.

      • Varmasti testaan, ja yritän muistaa käydä kommentoimassa miten toimii. Munkaan POD ei oo pahimmasta päästä, mutta kun se päättää ärtyä niin se on kyllä melkoinen vaiva jonkin aikaa. Normaalisti se oireilee mulla syksystä talveen, ja kesällä oon saanu olla rauhassa. Seuraavaksi oon miettinyt, että pitäisi ehkä kokeilla Essen Sensitive -sarjaa ja kokeilla, josko se auttaisi.

  14. Tälle dupe on garnierin sensitive super uv fluid. On hyvin samanlainen koostumus ja lopputuolos. Hieman edullisempi, jos ei juuri ole tarjousta.

    • Kiitos vinkistä! Tuon mainos sattui vähän aikaa sitten silmiin ja mietinkin, että olisiko melko vastaava ja että pitäisi varmasti kokeilla. Testiin lähtee siis varmasti jossain vaiheessa. 🙂

  15. Näin lokakuussa kommentoin. Vaan mulla tuo Acon kasvoille tarkoitettu voide räjäyttää ruusufinnin (joka oireilee juurikin leuan alueella). Pitääpä ensi keväänä kokeilla tätä.

  16. Ostin tämän tuotteen ja enpäs apteekissa huomannut, että suositellaan välttämään silmänympärysihoa. Uskaltaako silti käyttää siihen vai pitäisikö olla erillinen tuote silmänalusia suojaamaan?

  17. Acon joku mattavoide oli muuten hyvä,mutta jos sattui vahingossa menemään silmään,niin kirveli ihan pirusti.

    Mulla on ollu myls la roche posayn kasvoille tarkoitettu 50+ voide ja se on ollut tosi hyvä. (Ei tämä sama,joku sensitive se oli,pumppupullossa).
    No nyt sit oon testannu madaraa ja biosolista kasvoille,kun ajattelin et olisko ne turvallisempia.. koko nasma yks rasvamänkki ja pois peseminen öljyputsarista huolimatta tuskaa.

    Onko nämä kemialliset suojat kuitenkin turvallisia käyttää?

  18. Itse olen suosinut Nivean vastaavaa joka on erittäin herkälle iholle tehty mikä on ollut ennemmänkin kuin hyvä omiin tarkoituksiin. Toisaalta tuntuu että ainoastaa pienemmän suojan aurinkorasvat ovat tahmaamattomia mikä tuntuu olevan jokaisen rasvan ongelma. Itse siis käytän tätä: https://nenna.fi/product/uv-face-sensitive-spf-50-50-ml-nivea

    Ei ole ainakaan omaa ihoa pahemmin ärsyttänyt mistä suurent plussapisteet…

Kommentointi on suljettu.