*Sis. mainoslinkkejä
Nyt kun kevätaurinko on alkanut paistaa oikein kunnolla, ovat aurinkovoiteet tulleet monille ajankohtaisiksi tuotteiksi laittaa hankintaan. Uusien luonnonkosmetiikan tuotekehittämisen opintojeni myötä olen itse ollut erityisen kiinnostunut luonnonmukaisista aurinkovoiteista ja oli mukava sattuma, että minulle tarjoutui mahdollisuus saada blogiin testiin Mádaran Ecocert-sertifikaatin saaneita aurinkovoiteita.
Tiedän, että moni teistäkin on ollut kiinnostunut kuulemaan luonnonmukaisista aurinkosuojatuotteista, joten tämä oli minulle loistava tilaisuus syventyä niihin ja tehdä niistä blogiin postaus.
Mitä eroa on luonnonmukaisella aurinkosuojalla ja ”tavallisella” aurinkosuojalla?
”Tavallisten” aurinkosuojatuotteiden ihoa suojaava vaikutus perustuu kahdella eri tavalla vaikuttaviin aurinkosuoja-aineisiin. Fysikaalisen suojan tuovat ainesosat (sinkkioksidi ja titaanioksidi) muodostavat nimensä mukaisesti ihon pinnalle fysikaalisen suojan, joka heijastaa pois UV-säteilyn. Kemialliset aurinkosuoja-aineet puolestaan imeytyvät ihon pintaan ja ne muuttavat iholle saapuvan säteilyn harmittomaksi lämmöksi.
Luonnonmukaiset fysikaaliset aurinkosuoja-aineet tuovat hyvän suojan, mutta niiden formulointi tuotteisiin on hankalaa, sillä ne jättävät iholle helposti valkoisen pinnan – niiden tuoma suoja siis tosiaan näkyy helposti.
Tämän vuoksi ”tavalliset” aurinkosuojatuotteet luodaan tavallisesti niin, että ne yhdistävät kemiallisia ja fysikaalisia suoja-aineita. Näin tuotteesta saadaan sellainen, että se tuo iholle kattavan suojan, mutta on myös niin miellyttävän tuntuinen käyttää, että tuotetta levittää tarpeeksi, jotta suoja toteutuisi.
Luonnonkosmetiikassa käytetään puolestaan pelkkiä fysikaalisia suoja-aineita, mikä tuo erityistä haastetta onnistuneiden tuotekoostumusten tekoon. Esimerkiksi meille ei luonnonkosmetiikan tuotekehittämisen opinnoissa edes opeteta aurinkosuojien tekoa, sillä se on niin oma taiteenlajinsa onnistua. Katson sis ehdottomasti ylöspäin jokaista luonnonkosmetiikan valmistajaa, joka onnistuu siinä.
Ihan mitä tahansa ainesosia ei saa käyttää aurinkosuoja-aineina ja kaikki EU:ssa hyväksytyt niin fysikaaliset kuin kemiallisetkin aurinkosuoja-aineet on todettu turvallisiksi sekä aikuisille että lapsille. Oli aurinkosuoja-aineista mitä mieltä tahansa, on edelleen tutkimusten mukaan turvallisempaa suojata iho auringon UV-säteilyltä ja käyttää niitä kuin altistaa iho UV-säteilylle olemalla käyttämättä niitä.
Eri markkinoilla reagoidaan uusiin aurinkosuoja-aineisiin eri tahdilla ja esimerkiksi USA on erityisen hidas hyväksymään uusia aurinkosuoja-aineita. Aasian sunnalla hyvien aurinkosuoja-aineiden sisällyttäminen tuotteisiin on tärkeää laajan kysynnän vuoksi, joten siellä niiden tutkimiseen keskitytään enemän ja hyväksyttynä on jo laajempi kirjo suoja-aineita.
Auringolta suojautumista ei kuitenkaan voi ajatella vain oman kropan kannalta. Koska aurinkosuojatuotteita käytetään erityisesti rannalla ja niiden kanssa pulahdetaan veteen, liukenee niitä paljon myös ympäristöön, mikä puolestaan ei enää välttämättä ole niin hyvä asia.
Vesistöön liuenneet aurinkosuoja-aineet voivat häiritä vesieliöitä ja erityisesti aurinkosuoja-aineiden vaikutuksesta koralleihin on puhuttu viimeaikoina paljon. Tämän vuoksi luonnonmukaisten aurinkosuojatuotteiden kysyntä on lisääntynyt huomattavasti.
Luonnonkosmetiikan aurinkosuojien ongelma
Luonnonmukaisten aurinkosuojatuotteiden ongelma on tyypillisesti siinä, että koska ne sisältävät vain fysikaalisen, sinkkioksisidilla ja titaanioksidilla aikaan saatavan suojan, ovat ne helposti iholla valkoisia. Siis ihan oikeasti valkoisia.
Omissa jo valmiiksi kalpeissa kintuissani niiden vaaleus ei ole niin selkeää, mutta jos niitä levittää vähänkin tummemmalle iholle, näyttää iho helposti siltä, kuin sille olisi laskeutunut jauhopilvi. Harva tykkää harmahtavalta näyttävästä ihosta. Kosmeettisesti miellyttäviä, luonnonmukaisia aurikosuojatuotteita on siis todella hankalaa formuloida.
Ongelma lisääntyy entisestään suojakertoimen kasvaessa, sillä kun aurinkosuoja-aineita pitää lisätä tuotteeseen yhä enemmän suhteessa muihin ainesosiin, on entistä haastavampaa luoda koostumus, joka ei vain hohda iholla valkoisena. Tämän vuoksi luonnonkosmetiikan puolella näkyykin enemmän suojakertoimia, jotka ovat 15, 20 tai korkeintaan 30 eikä esimerkiksi SPF 50 ole kovin yleinen näky.
Tosiasiassa tämä ei kuitenkaan haittaa suuresti, sillä jos aurinkosuojatuotetta levittää iholle riittävästi, suojaa SPF 30 ihoa 96,7 prosenttisesti ja SPF 50 98 prosenttisesti, eli näiden suojakertoimien kyky suojata ihoa eroaa toisistaan vain 1,3%. (SPF 15 suodattaa puolestaan 93,3 prosenttia auringon polttavasta UVB-säteilystä, mikä sekin on jo ihan hyvä.)
Koska täysin luonnonmukainen SPF 50 -tuote on helposti kamalaa valkoista jankkia, ei kuluttaja tule levittäneeksi sitä iholle tarpeeksi eikä sen suojakerroin myöskään toteudu. SPF 30 voidaan kuitenkin formuloida jo miellyttävämmän tuntuiseksi, jolloin on todennäköisempää, että sitä tulee levittäneeksi iholle jo tarpeeksi, jotta iho on suojattu. Ei siis tarvitse turhaan haikailla korkeamman luonnonkosmetiikan suojakertoimen perään vaan riittää, kun keskittyy käyttämään aurinkosuojaa tarpeeksi.
Pahempaa kuin olla ilman suojakerrointa on nimittäin luulla, että ihonsa on suojannut hyvin ja toikkaroida auringossa sen mukaisella antaumuksella. Jos iholle ei ole levittänyt ollenkaan suojaa tiedostaa sentään, että se on suojaamaton ja käyttäytyy (toivottavasti) sen mukaisesti, kun taas SPF 50 -tuotteen käyttö antaa monille henkisen voittamattomuuden tunteen, minkä vuoksi auringossa tulee helposti oltua enemmän siitäkin huolimatta, ettei suojatuotetta oikeasti olisi edes riittävästi tuomaan matalaakaan suojaa iholle.
Vartalolla riittävä määrä tuotetta on keskivertoihmisellä 35 ml ja kasvoilla 1,25 ml. Jos aurinkosuojatuotetta levittää vaikka vain puolet vaaditusta määrästä, putoaa sen tarjoama suoja aurinkosuojan neliöjuureen, eli ohuesti käytetty SPF 15 vastaa tuskin edes suojakerrointa 4.
Mádaran aurinkovoiteet
Olin itse todella utelias kokeilemaan Mádaran aurinkovoiteita juuri siksi, että aiemmat kokemukseni luonnonmukaisista aurinkosuojatuotteista olivat rehellisesti sanottuna huonoja. Luonnonmukaiset aurinkovoiteet ovat jättäneet iholleni valkoisen kerroksen, jota on ollut haastavaa saada hinkattua pois edes suihkussa. Jo pelkkä tuotteiden levityskin on ollut tuskaa, sillä kämmenet ovat olleet valkoisen kerroksen peitossa.
Mádaran tuotepakkauksien tuomat lupaukset kuulostivat kuitenkin hyvin houkuttelevilta ja koska aiemmasta luonnonmukaisten aurinkosuojatuotteiden kokeilustani on jo useampi vuosi päätin, että nyt on aika testata uudempaa teknologiaa.
Mádaran aurinkosuojatuoteet ovat Ecocert-sertifioituja ja näistä kokeiluun saamistani kolmesta aurinkovoiteesta yksi on vegaaninen. Kaksi sekä vartalolle että kasvoille sopivaa aurinkovoidetta sisältävät mehiläisvahaa, minkä vuoksi ne eivät ole vegaanisia. Mitään suoraan eläimistä peräisin olevaa ne eivät kuitenkaan sisällä.
Mádara SUN20 Weightless Sun Milk SPF 20
Ilmatiiviiseen pumppupulloon pakattu aurinkosuoja on tehty sopimaan niin vartalolle kuin kasvoillekin. Tämä juuri lanseerattu uutuustuote lupaa näkymättömän lopputuloksen sisältämiensä mineraalifiltterien avulla. Pakkaus kertoo koostumuksen olevan ultra light ja jopa light as air, mikä todellakin herättää kiinnostukseni, kun kyseessä on kuitenkin luonnonmukainen aurinkorasva.
Luonnonkosmetiikkatuotteelle tyypillisesti tuote on tehty vesipohjan sijaan aloe vera -mehuun ja se sisältää runsaasti ihoa hoitavia öljyjä sekä muita luonnon tehoaineita kuten mm. vadelmansiemenöljyä – kuten muutkin tämän kolmikon tuotteet.
Hurmaavan kevyiden aasialaisten aurinkosuojatuotteiden tottuneena käyttäjänä minua nauratti aluksi hieman, että tuotteen koostumusta kuvattiin ilmavan ohueksi. Kaikki on toki suhteellista ja korealaisiin aurinkosuojiin verrattuna tämä ei olisi sellainen, mutta useimpiin luonnonkosmetiikan aurinkosuojiin verrattuna tässä on kieltämättä miellyttävän ohut koostumus.
Ravitsevalta tuntuva aurinkosuojavoide levittyy kuitenkin iholle todella miellyttävästi ja helposti eikä se todellakaan jätä iholleni valkeaa kerrosta. Aurinkovoiteessa on madaramaisen luonnonkosmetiikkamainen tuoksu, joka ei kuitenkaan ole minusta häiritsevän vahva ja yrttinen.
Aurinkovoide imeytyy hyvin iholle ja tuntuu minusta miellyttävältä käyttää niin vartalolla kuin jopa kasvoillakin, vaikkakin käyttäisin mielummin kasvoillani korealaista korkeampaa suojakerrointa, joka myös tuntuisi kevyemmältä.
Kun aurinkovoiteen kuitenkin oli levittänyt erityisesti vartalon iholle ja antanut sen olla sillä hetken, ymmärsin hyvin, miksi sitä kutsuttiin kevyeksi. Se tosiaan oli kevyt ja miellyttävä, eikä ollenkaan sellainen, mihin aiemmat luonnonkosmetiikan aurinkovoidekokeiluni olivat minua henkisesti valmistelleet.
Tätä luonnonmukaista aurinkovoidetta voisin suositella helpoksi koko perheen luonnonmukaiseksi aurinkovoiteeksi, jota tulee sen miellyttävän koostumuksen ansiosta levittäneeksi iholle varmasti tarpeeksi.
*Mádara SUN20 Weightless Sun Milk SPF 20 löytyy myynnistä täältä.
Mádara SUN30 Plant Stem Cell Antioxidant Sunscreen SPF 30
Tässä vartalolle ja kasvoille sopivassa aurinkovoiteessa on hieman korkeampi suojakerroin. Pakkaus lupailee silkkistä tekstuuria ja kertoo tuotteen myös olevan iholla läpikuultava, joten olin erityisen utelias tämän aurinkovoiteen suhteen.
Minua kiinnosti ehdottomasti selvittää, voiko luonnonkosmetiikan aurinkovoiteessa olla sekä varsin hyvä ja korkea suoja että miellyttävä koostumus.
Koska aurinkovoide on iholla pitkään, on se myös loistava tilaisuus imeyttää iholle hoitavia ainesosia. Tämäkin Mádaran aurinkovoide sisältää mm. vadelmansiemenöljyä, mutta myös ampiaisyrtistä saatavia kantasoluja.
Niistä huolimatta aurinkovoiteen koostumus on tehty sopimaan koko perheelle eli myös lapsille. Lasten ihon suojaamisesta aurinkovoiteella ja aurinkovoiteiden turvallisuudesta voi lukea lisää Teknokemian sivuilta täältä.
Tässä aurinkovoiteessa oli lähtökohtaisesti jo selvästi paksumpi ja jämäkämpi koostumus, joten mietin, mahtaako se oikeasti voida sulautua iholleni kunnolla. Sitruksisen tuoksuinen aurinkovoide pyörikin ihon pinnalla hetken valkeana, mutta sulautui nopeasti iholle hyvin eikä todellakaan jättänyt iholle valkeaa kerrosta.
Suurin yllätys tuli, kun aurinkovoide oli ollut iholla hetken, sillä sen täyteläisyydestä huolimatta öljyisyys katosi iholta ja ihosta todellakin tuli miellyttävän tuntuinen. Se oli samaan aikaan sekä ravittu, mutta ei siltikään klähmäinen. Tuotteen lupaama silkkisyys toteutui minusta hyvin.
Pidin siis tästäkin aurinkovoiteesta paljon ja minusta tämäkin sopii loistavasti koko perheen luonnonmukaisesti aurinkosuojaksi, jolla voi rasvata niin aikuiset kuin lapsetkin kasvoista varpaisiin asti. Omalla ihollani koin tämän paremmaksi vartalolla kuin kasvoilla.
*Mádara SUN30 Plant Stem Cell Antioxidant Sunscreen SPF 30 löytyy myynnistä täältä.
Mádara Plant Stem Cell Age-Defying Sunscreen SPF 30
Kolmikon kiinnostavin tuote oli sellainen, josta isä ja lapset eivät ehkä innostu, mutta josta minä ja äidit varmasti kiinnostumme.
Mádara Plant Stem Cell Age-Defying Sunscreen SF 30 on sävytetty aurinkovoide, joka tuo nimenomaan kasvojen iholle suojaa hoitavalla, kevyesti sävytetyllä koostumuksellaan, jonka luvataan sulautuvan ihon sävyyn. Tämä ei siis ole aurinkosuojatuote, jota iholle lätkittäisiin vain rannalle mentäessä vaan tuote, joka sopii ihan tavalliseen arkeenkin.
Kasvien kantalosuja ja antioksidantteja hyödyntävä aurinkovoide on tehty nimenomaan torjumaan ihon ennenaikaista ikääntymistä, josta auringon UV-säteily voi aiheuttaa jopa 80%. Sen antioksidantit auttavat tuomaan iholle suojaa vapailta radikaaleilta, joten se on loistava tuote myös kaupungissa, jossa saasteet tuovat haastetta iholle.
Tavallisen päivävoiteen päälle levitettäväksi tarkoitetussa aurinkovoiteessa on nude sävy, jonka kerrotaan sulautuvan iholle. Faktahan on tietysti, ettei se ole niin nude, että se sulautuisi omalle, hyvin vaalealle iholleni, mutta keskivaalealle iholle se sopii varmasti erinomaisesti.
Voide tuntuu iholla ravitsevalta ja hoitavalta, mutta ei silti ole kovin paksua. Tämä on varmasti parhaimmillaan normaalista kuivalla iholla ja saa ihon näyttämään kauniin heleältä.
Aurinkosuoja sopii kuitenkin myös muillekin, mutta muut ihotyypit voivat haluta heittää päälle hieman puuteria, jotta iho ei kiiltele. Tätä voi hyvin käyttää myös meikkivoiteen alla tuomassa iholle suojaa.
Lupauksensa mukaisesti tämä aurinkovoide ei tosiaankaan jätä iholle valkoista kerrosta, minkä toteuttaminen nyt on varmasti ollut suht helppoa, kun tuotteeseen on voitu lisätä valkoisuuden kätkeviä sävypigmenttejä.
Omalle iholleni hitusen liian tumman sävyn ja ihan vähän liian rasvaiselta tuntuvan koostumuksen vuoksi tämä ei kuitenkaan peitonnut korealaisia aurinkosuojatuotteita, joita kohtaan olen julistanut palavaa rakkauttani useaan otteeseen.
Jos etsinnässä on kuitenkin luonnonmukainen kasvojen aurinkosuoja, jota voi käyttää ihan päivittäin, suosittelen ehdottomasti tutustumaan tähän tuotteeseen – ellei iho sitten ole hyvin vaalea.
* Mádara Plant Stem Cell Age-Defying Sunscreen SPF 30 löytyy myynnistä täältä.
Olin kaiken kaikkiaan todella tyytyväinen näihin kaikkiin kolmeen luonnonkosmetiikan aurinkovoiteeseen ja oli piristävää huomata, että myös luonnonmukaiset aurinkovoiteet voivat nykyään olla näin miellyttäviä käyttää.
Erityisen mukavaa näiden kohdalla oli myös se, että ne oli helppoa pestä pois iholta – sekin nimittäin on asia, joka luonnonmukaisissa aurinkosuojatuotteissa tuottaa usein haastetta. Kasvoilla suosittelen aina aurinkovoiteen käytän jälkeen öljypohjaista puhdistustuotetta, joka varmasti liuottaa aurinkovoiteen iholta.
Millaisia kokemuksia teillä on luonnonmukaisista aurinkovoiteista?
Lue myös:
Suojaako meikkivoide ihoa auringolta?
Kymmenen faktaa auringolta suojautumisesta
Tämän vuoksi en enää suosittele suojakertoimellisia päivävoiteita
Löytyykö korealaisista aurinkosuojista fysikaalista suojaa, vai onko ne aina kemiallisia? Eli jos on fysikaalisen suojan perässä, onko esim Madara parasta mitä markkinoilla on? Itsellä ei ole tarvetta välttämättä luonnonkosmetiikalla, mutta haluaisin fysikaalisen suojan – ilman valkoista kerrosta!
Löytyy moneltakin merkiltä. Mutta niissä saattaa olla nanopartikkeleita, mitä luonnonkosmetiikassa ei yleensä ole.
Voi, kiitos tästä artikkelista ja Madaran alevinkistä. Jospa ottaisin pitkästä aikaa uuden fysikaalisen kasvosuojan kokeiluun.
Olen etsinyt ja kokeillut pitkään toimivia fysikaalisia suojia. Tämä alkoi aikaan siitä, kun luin kemiallisten filtterien lisäystarpeista päivän mittaan. Pitääkö tämä edelleen paikkansa? Ainakin silloin sanottiin, että kemialliset suojat jaksavat taistella aurinkoa vastaan vain tietyn ajan, kunnes eivät tarjoa suojaa enää lainkaan noin parin tunnin kuluttua. Eli pitäisi jatkuvasti olla lisäilemässä, eikä voiteen koostumuksen stabiiliudesta voisi olla varma. Mielummin valitsin itse kertaalleen levitettävät rasvat, joita piti lisätä lähinnä vain runsaan hikoilun/hankauksen (pyyhe)/pitkäkestoisen uinnin jälkeen. Lopullinen niitti oli ärsyttävän helposti (heh) reagoiva ihoni, joka alkoi saada pahoja reaktiota kaikista kemiallisista suojista. Kasvoni olivat punaiset, niille tuli kipeitä rakkuloita ja olo oli muutenkin huono. Ja yllättäen huonoin suoja on se, mitä ei ihon kirvelevän punoituksen vuoksi voi käyttää ollenkaan. 😀 Ehkä tämän takana oli octocrylene, en ole aivan satavarma.
Paras tähän mennessä kokeilemani voide on ollut Devita Solarin SPF 30 Mineral sunscreen, jota tosin saa levittää ripeästi murustumisen pelossa. Heidille voisin vinkata, että ainakin Whamisalla on pari aurinkorasvaa. Itselläni on ollut aikaisemmin käytössä korkeamman suojakertoimen antava versio eli Spf 40, joka tosin oli aika jankkia. Toisaalta alhaisempi kerroin SPF 14 olisi ollut itselleni etenkin keväällä vielä riittämätön. Soisin korealaisille markkinoille tulevan muitakin fysikaalisia rasvoja suojaamaan UV-säteilyltä, muutenkin siellä päin formuloidaan koostiksia uusiksi.
Myös fysikaalisia filttereitä sisältäviä aurinkosuojatuotteita tulee lisätä parin tunnin välein (joskin ne kuulemma ovat ihan hitusen kestävämpiä usein kuin monet kemialliset), jos suojaa haluaa pitää yllä. Paitsi että ihan yleisesti filtterit itsessään ”kuluvat” ollessaan iholla, vaikuttavat myös ihon rasvat, hikoilu yms. niitä heikentävästi. Käytännössä siis riippumatta siitä, millaisia filttereitä tuote sisältää, pitäisi sitä lisätä iholle parin tunnin välein. 🙂
Ok, hyvä kun korjasit. Vartalolle voiteen lisäystä on tosiaan tullut jonkin verran toteutettuakin, jos on tullut hikoiltua tai muuten vain hangattua ihoa. Mutta tarkoittaako tämä siis sitä, että vaikka näkisi vartalolla silmämääräisesti edelleen paljon sitä ns. white castia, on itse aurinkosuoja kuitenkin hävinnyt? Olen käsittänyt, että nimenomaan sinkkioksidi/titaanidioksidi aiheuttaisi valkean näyn.
Kasvoille aurinkosuojan lisäys on kyllä ylipäätään haastava aihe. Miten lisätä aurinkosuojaa, jos iholla on meikkiä eikä ehdi esim. töissä laittaa tehdä koko naamaa uusiksi? Ja kemialliset filtterit on tosiaan poissa pelistä sen takia, että ihme ihoreaktioiden kautta niitä on oppinut lähinnä pelkäämään eikä tule käytettyä. Ymmärtääkseni itse aurinkosuojafiltterit eivät ole viimeisen vuosikymmenen aikana kovinkaan kehittyneet?
Eash, tämä kommentti meni väärään paikkaan eli itsenäiseksi kommentiksi.
Täytyy sanoa, että en ole vielä perehtynyt aiheeseen niin tarkasti, että uskaltaisin sanoa enempää. Täytyy siis tehdä lisää selvitystä. Olen kuitenkin käsittänyt, että fysikaalinenkaan suojapartikkeli ei heijasta uv-säteilyä iholta loputtomiin, eli vaikka se olisi iholla edelleen fyysisesti valkoisena olemassa, on sen suoja silti voinut ”kulua loppuun”. Pitää syventyä tähän lisää. 🙂
Itse lisään päivän aikana aurinkosuojaa korealaisilla tyynymeikkivoiteilla ja suojakertoimellisella meikkipuuterilla, jos kasvoilla on jo meikkiä. 🙂
Vinkkaan myös Jane Iredalen puuterimaisesta, fysikaalisesta aurinkosuojasta! Sitä on helppo lisätä päivän mittaan myös meikin päälle.
Tämä oli hyvä kattaus aurinkosuojasta ja mm. spf 30/50 merkityksestä:
https://www.youtube.com/watch?v=KcmVdQ_j2C8
Oma iho sietää parhaiten fysikaaliset suojat, tämän hetken suosikit on Skin 79 Non-chemical sun block (spf50, PA++++) ja The Ordinary Mineral UV Filter spf 30. Ainoat miinukset näissä liittyy tuoksuihin, Skin79 on hajustettu, Ordinary ei mutta haisee hieman epämiellyttävälle.
Missä opiskelet luonnonkosmetiikkaa? 🙂
Formula Botanicalla. Täältä löytyy opintoihini liittyvät postaukset: https://blogit.terve.fi/ostolakossa/tag/formula-botanica/
Kiitos vinkistä, kävin hakemassa itselleni sokokselta tuon koko kropalle sopivan 30 suojakertoimella olevan voiteen 🙂 Voide todellakin imeytyy hyvin ja on helppo levittää
Ihana kuulla, että tykkäsit myös! 🙂
Olen aikaisemmin käyttänyt vain Acorellen sävytettyä aurinkovoidetta kasvoille, joka on ihan loistava. Nyt kokeilin Maradan 20 ja Alga Mariksen 30 voiteita. Ihan mahtavia! Aikaisemmin en ole lainkaan tykännyt kun ovat olleet niin huonoja levittymään. Alga Mariksen suihke (vedetön) on ollut loistava lapsilla, mutta minulla se jää pyörimään ihon pinnalle. Olen kyllä eri mieltä valkoisuudesta, kyllä ne jättää ainakin alkuun vaalean hohteen iholle, mutta jos muut ominaisuudet ovat hyvät niin minua ei haittaa.